Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΝΕWS:Πότε θα σοβαρευτούν στην Συγγρού;Αν η ΝΔ χάσει την ευκαιρία να σοβαρευτεί, πιθανότατα θα γίνει… ΠΑΣΟΚ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνά για άλλα 100χρόνια



















O Αλέξης Τσίπρας πετώντας για το υπερατλαντικό του ταξίδι και προκειμένου να δει τον Ομπάμα είναι εξαιρετικά ήσυχος. Τον φανταζόμαστε να κάθεται άνετος στο αεροπλάνο και να γελά διαβάζοντας τι γίνεται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Κι εκεί που κάθεται θα σκέφτεται: «Μ’ αυτούς εκεί εγώ θα είμαι στην εξουσία καμιά 20αριά χρόνια». Όπως το είχαμε φανταστεί, η ΝΔ δυστυχώς είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η χώρα καίγεται, αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα και στο κόμμα που υποτίθεται ότι ήθελε να κυβερνήσει γίνεται χαμός.
Στη Συγγρού βάλθηκαν να αναζητήσουν τον… αντι – Τσίπρα, τον «γαλάζιο» 40άρη που θα αντιπαρατεθεί στον πρωθυπουργό διότι κάποιοι σύμβουλοι τους είπαν ότι μόνο ένας νέος θα μπορέσει να το κάνει. Ακόμη κι αν είναι ηλίθιος, λαμόγιο ή χαζοβιόλης αρκεί να είναι 40, να μοιάζει στον Αλέξη, να λέει τα ίδια ψέματα και θα είναι ικανός για αρχηγός της ΝΔ.
Και σου λένε κάποιοι εξυπνάκηδες: Αφού έγινε ο Αλέξης πρωθυπουργός, γιατί όχι κι εγώ; Αφού μέχρι και η… Ξουλίδου θέλει χαρτοφυλάκιο, μέχρι και ο Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας γιατί να μην γίνω κι εγώ κυβερνήτης της χώρας;
Όμως, η αλαζονεία, αυτός ο πολιτικός σνομπισμός που γεννάται μόλις σε φωτογραφήσουν μια – δυο φορές δεν αφήνει περιθώρια για αυτοκριτική.
Θέλεις αγόρι μου την αρχηγία της ΝΔ; Για κάτσε κοίτα τι έχεις κάνει στη ζωή σου, τι μπορείς να κάνεις και με ποιο τρόπο θα υπηρετήσεις την πατρίδα αν κληθείς να το κάνεις; Είσαι ικανός ή νομίζεις ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας η μετριότητά σου θα μπορέσει να επικρατήσει;
Μήπως έμαθες ότι ο Μπαλτάς θα καταργήσει την αριστεία και γι’ αυτό αποφάσισες να βάλει για αρχηγός της ΝΔ; Ή μήπως με ένα ωραίο προσωπάκι κι ένα όνομα από την οικογένεια θα καταφέρεις να καλύψεις τις αδυναμίες σου;
Όλα αυτά συμβαίνουν στη ΝΔ κι ακόμη δεν μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες. Ουσιαστικά μόνο ο Κυριάκος έχει πει ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία. Και μπράβο του, αυτός δεν κρύβεται όπως μερικοί που περιμένουν τι θα κάνουν οι άλλοι φοβούμενοι μέχρι και τη σκιά τους.
Όμως είναι απίθανα αυτά που καταγράφονται: Κάποιοι τρώνε τα βράδια και «τρώνε» όλους τους υπόλοιπους. Η Ντόρα έχει «φαγωθεί» να κάνει κουμάντο στο ποιος θα γίνει αρχηγός λειτουργώντας… αμερόληπτα όπως υποστηρίζει.
Ο Κυριάκος δηλώνει υπερήφανος που ο πρώτος που θα υπογράψει την αίτηση υποψηφιότητας θα είναι ο πατέρας του, Κ. Μητσοτάκης. Μα που πας Κυριάκο; Με τέτοια υπογραφή το λιγότερο τελευταίος θα βγεις. Θα σε πάρει… φαλάγγι η γκαντεμιά, δεν έχεις ακούσει τίποτε γι’ αυτό;
Από την άλλη λέει το ρεπορτάζ ότι… κατέβηκε ο Τζιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη και έχει επαφές στην Αθήνα. Λες και κατέβηκε ο… Πάπας της Ρώμης και όλοι οι νεοδημοκράτες τρέχουν να τον υποδεχθούν και να βγάλουν μαζί του σέλφι.
Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ ότι ο Τζίτζι το σκέφτεται για την αρχηγία μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι. Μέχρι το 2019 δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, λόγω του ότι είναι περιφερειάρχης. Και τότε τι θα κάνει στη ΝΔ; Θα είναι αρχηγός αλλά δεν θα μπορεί να μπει στη Βουλή; Γελοία πράγματα.
Για να μην πούμε για την Όλγα Κεφαλογιάννη που κι αυτή το σκέφτεται ενώ ο Μεϊμαράκης που δήλωνε ξεκάθαρα «όχι» τώρα πάει να αλλάξει γνώμη. Σ’ αυτούς προστίθενται διάφοροι «υποψήφιοι» όπως ο Ψωμιάδης, ο Τατούλης και όποιος άλλος νομίζει ότι η ΝΔ είναι μπακάλικο, μπαίνεις μέσα, αγοράζεις ότι θέλεις και μετά φεύγεις αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.
Μα καλά, οι νέοι και τα «πουρά» που ενδιαφέρονται για την αρχηγία γιατί δεν κάθονται να τα βρουν μεταξύ τους ώστε να μην ξεφτιλίζεται η παράταξη; Γιατί πρέπει να γίνεται τσίρκο η διαδικασία και ο Αλέξης να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια; Πότε θα σοβαρευτούν στην Συγγρού να σταματήσουν τα παιχνίδια και να προχωρήσει η διαδικασία να τελειώνουμε; Ο νεοδημοκρατικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για τον πρόεδρο, κι όχι για το ποιος έχει την καλύτερη φάτσα ή είναι πιο όμορφος. Δεν είναι άλογα οι υποψήφιοι να τα κοιτάς στα δόντια. Άμα είναι έτσι να βγάλουμε την Όλγα που είναι και πιο όμορφη.
Όχι, αυτά είναι αστειότητες που πρέπει να τελειώσουν. Η ΝΔ πρέπει πρώτα να κάτσει να δει τι θέλει, ποια είναι η ιδεολογική της ταυτότητα, τι καινούργιο μπορεί να φέρει και ποιος πραγματικά μπορεί να υπηρετήσει την ιδέα. Κι όχι αυτό να γίνει εκβιαστικά και να προκύψει μοιρασιά ανάμεσα στα τζάκια και τους Ηρακλείς του κόμματος που δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν.
Αν η ΝΔ χάσει την ευκαιρία να σοβαρευτεί, πιθανότατα θα γίνει… ΠΑΣΟΚ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνά για άλλα 100χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου