Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Λέτε να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία;

























Και γιατί όχι;
Η Νέα Δημοκρατία δεν παρέλαβε το 2004 μια χώρα με +3,5% ανάπτυξη και την παρέδωσε το 2009 με -15,5%;
Η Νέα Δημοκρατία δεν παρέλαβε μια χώρα με ένα σύνολο έργων, αεροδρόμια, δρόμοι, μετρό, γέφυρες, που δεν πρόκειται να ξαναγίνουν και που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί για να δώσει ώθηση στην οικονομία;
Η Νέα Δημοκρατία δεν φόρτωσε επιπλέον χρέη πάνω από 130 δισ. Ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια;
Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε πει ότι θα επανιδρύσει το κράτος και το μόνο που έκανε ήταν να παράγει σκάνδαλα και golden boys;
Και μετά, αφού παρέδωσε αποκαΐδια, ανέλαβε να μας σώσει, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και να αυτοκτονίες, ανεργία, μειώσεις συντάξεων, μειώσεις μισθών σε όσους ακόμη δουλεύουν, φόροι, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, κατάρρευση των ταμείων και του συστήματος υγείας, φυγή των παιδιών στο εξωτερικό, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, απαξίωση της περιουσίας των Ελλήνων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, εξαφάνιση ελπίδας και προοπτικής για τους νέους, λουκέτα παντού.
Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, ανέλαβε νέος αρχηγός και όλα μέλι γάλα;
Αμ δε, όση προσπάθεια και να κάνει ο Μεϊμαράκης να μας πείσει ότι το κόμμα ξαναγυρίζει στο κέντρο και ότι έμαθε από τα λάθη του, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δεν μπορεί να συμβαίνει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτισμένη με ότι συντηρητικό και φθαρμένο έχει αυτός ο τόπος, δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί και μάλλον δεν θέλει να απεγκλωβιστεί.
Όταν ο κύριος Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ ακολουθεί σε επίσημα ταξίδια και συμβουλεύει και το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως και τον παλιό, πιστεύει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει;
Όταν ο Νίκος Καραχάλιος, που είχε αποπεμφθεί από το Υπουργείο Τουρισμό από την Όλγα Κεφαλογιάννη το Δεκέμβριο του 2012, επανέρχεται και αναλαμβάνει την επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, πιστεύει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει;
Όταν ένα σωρό πρώην πολιτικοί του κόμματος, από αυτούς που ο λαός τους θυμάται όχι και με τόσο ευχάριστες αναμνήσεις, επανακάμπτουν τάχα για το καλό της παράταξης, πιστεύει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αλλάξει;
Τουλάχιστον τώρα δεν μπορεί, εκτός των άλλων και γιατί έχει έναν αρχηγό που δεν κατάφερε να απαντήσει συγκεκριμένα έστω και σε μια ερώτηση, ένα μήνα τώρα στην προεκλογική περίοδο.
Τέτοια και τόση άγνοια επί όλων των θεμάτων, είναι πρωτοφανής για πολιτικό, τουλάχιστον ο Αντώνης Σαμαράς είχε και γνώση και πολύ περισσότερο άποψη για τα πράγματα.
Ναι αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε και τόσο καλά τους λίγους μήνες που κυβέρνησε.
Κανείς δεν λέει το αντίθετο, και λάθη έκανε και πολλές αστοχίες, όμως προσπάθησε και έδειξε ότι μπορεί να απαλύνει αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τα Μνημόνια, εφαρμόζοντας έστω και λίγες από τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά, η αντίληψη της κοινωνικής αλληλεγγύης και η εξισορρόπηση των ανισοτήτων, που η Νέα Δημοκρατία, δέσμια των ταξικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, δεν μπορεί να υιοθετήσει, πολύ περισσότερο να υλοποιήσει.
Γι αυτό, δεν θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, δεν με έπεισε καθόλου ότι άλλαξε η ίδια, ούτε ότι μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.
Η μνήμη και η συμπεριφορά της, το αποδεικνύουν…
Πηγή: Prefadoros

1 σχόλιο:

  1. Πριν ψηφίσεις, σκέψου ακόμη ότι:

    Tο ξεφτιλισμένο σύστημα που τους στηρίζει άρχισε πάλι να μιλάει για κούρεμα των καταθέσεων, για να σε φοβίσει. Μη μασάς.

    Σύσσωμα τα βρωμερά κανάλια αναγορεύουν το ελεεινό ΠΑΣΟΚ σε ρυθμιστή της μελλοντικής συγκυβέρνησης δηλ. όχι μόνο θα μείνουν ατιμώρητοι, αλλά θα ξαναδείς τους Λαλιώτη, Λοβέρδο, Βενιζέλο και όλο το διαπλεκόμενο σκυλολόι ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Μη πηγαίνοντας να ψηφίσεις ή επιλέγοντας γραφικές τηλεπερσόνες (και όχι μόνο) με την πεποίθηση ότι δήθεν διαμαρτύρεσαι, φτύνεις, σνομπάρεις ή τρολλάρεις το σύστημα, στην ουσία πριμοδοτείς τους φασίστες και την - πανταχού παρούσα - κίτρινη διαπλοκή που υπόγεια σε κατευθύνει.

    Οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και λοιποί δορυφόροι του Σόιμπλε θα έρθουν λυσσασμένοι και με ρεβανσιστική διάθεση απέναντί σου. Θα ξαναζήσεις τα κάγκελα, τα χημικά, τις φυλακίσεις για χρέη, την άγρια καταστολή, τις άναρθρες κραυγές και το απροκάλυπτο ταξικό τους μένος.

    Δεν θα βρεις ποτέ δουλειά και θα βιώσεις τον απόλυτο αποκλεισμό, αφού τα πάντα θα είναι μπλοκαρισμένα σύμφωνα με το παλιό σύστημα των "ποσοστώσεων" που επινόησαν οι Σαμαροβενιζέλοι, την ίδια ώρα που οι δικοί τους θα βολεύονται παντού και με θράσος θα γελάνε στα μούτρα σου.

    Το παιδί σου (αν αργά ή γρήγορα δεν "αποβληθεί" από το εκπαιδευτικό σύστημα), δεν έχει μέλλον. Είναι προορισμένο να καταντήσει δούλος των εργολάβων και, γενικότερα, της εργοδοσίας, οπότε θα πρέπει να αρχίσεις αμέσως να το ετοιμάζεις για το εξωτερικό.

    Ο γονιός σου επιβαρύνει το ασφαλιστικό με τη σύνταξή του, γι' αυτό και πρέπει να πεθάνει το δυνατόν συντομότερο. Εννοείται πως το ίδιο θα ισχύσει και για σένα αν είσαι φτωχός ή ανασφάλιστος και αρρωστήσεις σοβαρά.

    Η θάλασσα θα γεμίσει με κουφάρια προσφύγων, πάνω στα οποία θα κάνουν ασκήσεις σκοποβολής οι κτηνώδεις διαταραγμένοι που, σαν έτοιμοι από καιρό, θα αναλάβουν δράση.

    Από το πρωί ως το βράδυ θα δέχεσαι ισχυρές δόσεις ψεύδους, ουρλιαχτών, τρόμου, απειλών και προπαγάνδας μέσα από τα - πανίσχυρα πλέον - ΜΜΕ των καναλαρχών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας μαζί με τους υπόλοιπους δοσίλογους και οικονομικούς εγκληματίες που τόσο καλά πια γνωρίζεις. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ οι Άδωνις, Βορίδης, Βούλτεψη, Μητσοτακέικο, Τζήμερος, Θεοχάρης και άλλοι νεοφιλελέδες, για να σε κυβερνήσουν μαζί με το Σημίτη και τις λοιπές πασοκικές μούμιες.

    Ο ζόφος και το σκοτάδι θα πλημμυρίσουν τη ζωή και την ψυχή σου και, αυτή τη φορά, δεν θα υπάρχει εναλλακτική. Αντέχεις να τα ξαναζήσεις όλα αυτά, που να πάρει η οργή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή