Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το βατερλώ του Antenna-ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ









































Το κανάλι του Αμαρουσίου πάτωσε στις θεαματικότητες των εκλογών
Σε γενικές γραμμές οι θεαματικότητες των εκλογών ήταν μάλλον νορμάλ. Πρώτευσε ο Χατζηνικολάου, ο Alpha πέρασε το Mega, ο SKAI πέρασε την ΕΡΤ. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα, δεν περιμέναμε και κάτι πολύ διαφορετικό. Εκτός από μία εξαίρεση. Την τελευταία θέση του Antenna στον σχετικό πίνακα της Nielsen!
Μάλιστα τελευταία θέση. Καλά το διαβάσατε αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες. Το κανάλι του Αμαρουσίου, που πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια την πάλευε την κορυφή στις εκλογικές θεαματικότητες, βρέθηκε κάτω απ’ όλους. Και δεν έπιασε καν διψήφιο αριθμό στα μερίδια. Για να μην μιλήσω για τα νεανικά κοινά (τις ηλικίες από 15 ως 44 έτη, δηλαδή) όπου κυριολεκτικά είδε τα ραδίκια ανάποδα.
Αυτό σε νούμερα μας κάνει 7,4 % από έξη το απόγευμα ως μία το βράδυ για τον Antenna τη βραδιά των εκλογών. Και στα νεανικά κοινά η διολίσθηση είναι εντυπωσιακή, καθώς πέφτει το κανάλι στο 5,3 %. Πού τα εικοσάρια των παρελθόντων ετών, που οι θρίαμβοι και οι σαμπάνιες. Τώρα σιωπή, που λέει και το τραγούδι…
Και μην αρχίσει τώρα κανείς να τα ρίχνει στη Χούκλη. Δεν φταίει η ανκοργούμαν αν το κανάλι φρόντισε να συντρίψει την αξιοπιστία που με τόσο κόπο είχε κερδίσει. Το θυμόμαστε όλοι πως συμπεριφέρθηκε ο Antenna την περασμένη άνοιξη, με την απίθανη κινδυνολογία για το πώς πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα έφερνε στην Ελλάδα λοιμό, σεισμό και καταποντισμό. Χώρια τα απίθανα κρόουλ των δελτίων του, με κορυφαίο όλων εκείνο για τις ιπτάμενες ταξιαρχίες των αναρχικών στα Εξάρχεια.
Δεν είχε φανεί τότε το μέγεθος της καταστροφής, γιατί είναι αργοί οι ρυθμοί στην τηλεόραση. Όσο δύσκολα φτιάχνεις ένα προφίλ, τόσο δύσκολα καταρρέει κιόλας. Άμα πάρει όμως την κατηφόρα, τότε είναι αδύνατον να γυρίσει πίσω το ποτάμι. Θέλει επενδύσεις, θέλει ανανέωση, θέλει και τρόπο και κόπο για να σε εμπιστευθεί ξανά ο τηλεθεατής. Γιατί οργίζεται σφόδρα αν αισθανθεί ότι τον κορόϊδεψες. Και τότε σε βγάζει απ’ τον προγραμματισμό του. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν σε έχει τόση ανάγκη πια. Έχει και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στη διάθεσή του, έχει και το Facebook, έχει και το Twitter, έχει και τις ξένες εφημερίδες, έχει τα πάντα. Δεν περιμένει σώνει και καλά ενημέρωση από το μαγικό κουτί…
Όσο για τη συνέχεια, μετά απ’ την αποψίλωση του δημοσιογραφικού του τομέα (πρόσφατο το κύμα των απομακρύνσεων), κανείς δεν έχει ιδέα αν ο Antenna εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το ειδησεογραφικό του προφίλ. Αν θέλει καν να λάβει τη σχετική άδεια που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο ή θα περιορισθεί στο κάτι πιο μικρό, πιο φτηνό, πιο ευέλικτο και πιο ψυχαγωγικό. Κυριακή κοντή γιορτή πάντως, η διαβούλευση μας τέλειωσε, το νομοσχέδιο έρχεται, λίαν συντόμως θα τα μάθουμε όλα. 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέλει ο Νίκος να κρυφτεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου