Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Στην Ελλάδα μετανάστης στην Ευρώπη πρόσφυγας!-Αντα Ψαρρά
http://www.efsyn.gr/arthro/stin-ellada-metanastis-stin-eyropi-prosfygas


http://www.efsyn.gr/arthro/stin-ellada-metanastis-stin-eyropi-prosfygas
Τα ερωτήματα για τη δολοφονία του 17χρονου πρόσφυγα παραμένουν αναπάντητα και το περιστατικό προκύπτει πολύ διαφορετικό μετά τις καθυστερημένες ανακοινώσεις του Λιμενικού.
Είναι επιβεβλημένες οι εξηγήσεις ειδικά τώρα, που το προσφυγικό αγκαλιάζεται πλέον από μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής μας κοινότητας ούτως ώστε να μη εκτεθεί ξανά η χώρα μας για πρακτικές τύπου Φαρμακονήσι, που αντίκεινται στις διεθνείς συμβάσεις αλλά και στο Ελληνικό ποινικό δίκαιο.
Οι πρώτες καθυστερημένες ανακοινώσεις σε μεγάλο βαθμό ξεπερνούν την λογική. Υπάρχει, όμως, παραδίπλα και μια άλλη «ύπουλη» ίσως και ασυνείδητη (λόγω διαρκούς χρήσης) διάσταση, η οποία συνεχίζει να τροφοδοτεί την ξενοφοβική αντίληψη, που κάθεται σα μαύρο σύννεφο πάνω από την Ελλάδα.
Δεν είναι άλλη από τον τρόπο που τα ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν την «είδηση»για το περιστατικό που κατέληξε σε ένα σκοτωμένο παιδί. 
Όχι τα ακροδεξιά και φασιστικά ΜΜΕ ούτε ο μισαλλόδοξος Τράγκας, που κάθε πρωί φοβίζει την κοινωνία για τους μουσουλμάνους που θα πνίξουν την ελληνική κοινωνία.
Είναι όλα τα δημοκρατικά ΜΜΕ και το πώς μεταδίδουν με ποια λόγια και με ποιες λέξεις την κάθε παρόμοια είδηση ανάλογα με τη χώρα στην οποία συνέβη το κάθε περιστατικό.
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του ΔΟΛ:     
Στην Αυστρία:
«Αφυδατωμένα λόγω της ζέστης - Τρία παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση σε φορτηγό με πρόσφυγες
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία μικρά παιδιά που βρέθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς στην Αυστρία μέσα σε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν 26 πρόσφυγες. Τα ετοιμοθάνατα παιδιά εντοπίστηκαν μόλις μία ημέρα αφότου οι Αρχές βρήκαν τα πτώματα 71 προσφύγων σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο σε αυστριακό αυτοκινητόδρομο».
Στην Ελλάδα:
«Πιθανόν από πυροβολισμό και όχι από ασφυξία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρός μέσα σε δουλεμπορικό που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της Σύμη. 
Κατά την καταδίωξη και την προσπάθεια ακινητοποίησης της θαλαμηγού από δυνάμεις (σ.σ. το λιμενικό δεν διέθετε σκάφος) του Λιμενικού Σώματος και σκάφος της Λετονικής συνοριοφυλακής της δύναμης FRONTEX, οι διακινητές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμβολίσουν το Λετονικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος, κατά δήλωσή του, διακινητής επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο. Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου».
Στην Αυστρία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ετοιμοθάνατα παιδιά πρόσφυγες σε φορτηγό με πρόσφυγες.
Στην Ελλάδα «μπερδεύονται οι  λέξεις»: νεαρός μετανάστης, Τούρκος δουλέμπορας, πιθανά σφαίρα, προσπάθεια εμβολισμού, επίθεση και αφοπλισμός λιμενικού (σ.σ. με ρεσάλτο;), ο διακινητής που γίνεται στην επόμενη φράση διακινητές και τέλος ερρίφθησαν πυρά έτσι γενικώς.
Πόσο άραγε ξεπλένει μια έστω και μη ηθελημένη προφανώς δολοφονία ενός παιδιού αν είναι μετανάστης κι όχι πρόσφυγας ή αν ο διακινητής είναι τούρκος ή αν οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες είναι μετανάστες ή πρόσφυγες ή αν  οι αρχές είναι έλληνες λιμενικοί ή αυστριακοί αστυνομικοί;

1 σχόλιο:

  1. http://www.israellycool.com/2015/08/29/israellycool-and-readers-get-shirley-tempers-name-splashed-across-daily-mail/

    http://www.israellycool.com/2015/08/30/shirley-temper-is-real-and-really-dangerous/

    ΑπάντησηΔιαγραφή