Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Παλαιοκομματική ζαριά στο κενό της Φώφης
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ φέρνει ένα νέο όνομα στο πολιτικό σκηνικό. 
Ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστηρίζει ότι το σχήμα θα φέρει το όνομα Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 Οι προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει συμμαχικά σχήματα και να κατέβει ως τις εκλογές με νέο όνομα (π.χ Ελια, Δημοκρατική Παράταξη) απέτυχαν παταγωδώς. 
Και ενώ πριν την προκήρυξη των εκλογών υπήρχε μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο θα μπορέσει να επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα εδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ τσιμπάει προς τα πάνω και το ποσοστό του δεν θα είναι υψηλό, αλλά θα μπει με άνεση στη Βουλή και ίσως να ακουμπήσει το 5%. 

Με βάση αυτά τα ευρήματα λένε οι κακές γλώσσες ότι η Φώφη ενώ αρχικά σκεφτόταν σοβαρά τη συμπόρευση με τον ΓΑΠ τελικά αποφάσισε να μην κάνει τη συμφωνία αφού έβλεπε ότι θα καταφέρει μόνη της να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ζωντανό στον πολιτικό χάρτη. 
Και ξαφνικά αποφασίζει συνεργασία με το πολιτικά ανύπαρκτο πλέον μόρφωμα της ΔΗΜΑΡ που επιπλέον έχει στο νανόκοσμο του και εμφύλιο! με τον Κουβέλη να διαμαρτύρεται για αυτή τη συνεργασία; Ασχετο… 
Καλά ο Κουβέλης δεν παραιτήθηκε;

Επιστρέφουμε στο προκείμενο.
 Εκτός από τη συνεργασία και την αλλαγή του ονόματος σε μια εντελώς παλαιοκομματική και απεχθή από τους πολίτες πλέον πολιτική πρακτική ο Θεοχαρόπουλος τοποθετείται επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του νέου σχήματος.

Υποτίθεται ότι ο Θεοχαρόπουλος μπήκε μπροστά ως νέος άνθρωπος να φέρει ένα νέο μοντέρνο απαλλαγμένο από τα παλαιοκομματικά τοξικά υλικά αέρα στην πολιτική σκηνή και το κόμμα του. 
Και τι κάνει;
 Αντί να μετρήσει τις δυνάμεις του με το καλημέρα αποφασίζει εκλογική συνεργασία και ταυτόχρονα κάνει deal ουσιαστικά για να διοριστεί ο ίδιος στην επόμενη Βουλή. 

Από την πλευρά του βέβαια οι κινήσεις είναι κατανοητές και έχουν μόνο (πιθανά) κέρδη. 

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά σε ποιά κέρδη από αυτήν την κίνηση προσβλέπει; Στην ανύπαρκτη εκλογική επιρροή της ΔΗΜΑΡ που ακόμη και αν είχε απομείνει κάποια ο εμφύλιος στο εσωτερικό του την εξαυλώνει; 
Στη δημοφιλία (την ποιά;) του Θεοχαρόπουλου;
 Με ποιό άραγε κριτήριο μπαίνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ; 
Θα απαντήσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου