Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ολοι εναντίον όλων!-Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιεύσουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ





 









 














Ολοι εναντίον όλων!
http://www.enimerosi24.gr/124448/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD/

Η κίνηση Λαφαζάνη ανακάτεψε τρομερά την τράπουλα και έτσι πλέον κυριολεκτικά όλοι είναι εναντίον όλων σε αυτές τις εκλογές. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των άλλων κομμάτων και φυσικά εναντίον ορισμένων μέχρι πριν από λίγες μέρες κορυφαίων μελών του κόμματος. 

Η ΝΔ αποδυναμωμένη και πραγματικά χωρίς κανένα στήριγμα πρέπει να αντιμετωπίσει από τα αριστερά του τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι αλλά εσχάτως και τον Λεβέντη (έχει αξιοσημείωτες διαρροές προς Λεβέντη μεριά η ΝΔ) 
και από τα δεξιά του τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ. 

Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να συγκρατήσει δυνάμεις από την ορμητική είσοδο στα νερά του του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επιτεθεί προς το ΠΑΣΟΚ για να απορροφήσει από εκείνη τη μικρή πια δεξαμενή ό,τι μπορεί. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει απέναντι του πολλά μέτωπα να αντιπαλέψει και θα δεχτεί τρομερή πίεση εχοντας πια ισχνές δυνάμεις. 

Το ΚΚΕ είναι δεδομένο ότι έχει πλέον πολύ σοβαρό αντίπαλο στα πλευρά του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του Λαφαζάνη τόσο θα μειώνεται εκείνο του ΚΚΕ, άρα το ΚΚΕ πρέπει να αντμετωπίσει ως συνήθως τα υπόλοιπα κόμματα αλλά για πρώτη φορά και ένα κόμμα που παρουσιάζει προγραμματικό λόγο παρόμοιο με το δικό του, ενώ παράλληλα έχει και μεγάλη επικοινωνιακή τουλάχιστον δυναμική. 

Είναι ο μεγαλύτερος ίσως πονοκέφαλος που έχει να αντιμετωπίσει ο Περισσός μετά τις διασπάσεις της δεκαετίας του 1990. 

Είναι δεδομένο ότι ακούγοντας τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και εκείνα του ΚΚΕ οι περισσότεροι θα νομίζουν ότι ανήκουν στην ίδια παράταξη και θα καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνο όταν τα στελέχη του ΚΚΕ θα επιτίθονται με σφοδρότητα στα στελέχη της Λαικής Ενότητας ως «γιαλαντζί» αριστερούς. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό αλλάζουν και τα δεδομένα για κόμματα που έδειχναν δυναμική, όπως αυτό του Βασίλη Λεβέντη και του Απόστολου Γκλέτσου. 

Με τέτοια πρωτοφανή και συμπυκνωμένη χρονικά πόλωση σε όλα τα μέτωπα που θα υπάρξει ίσως τα δύο αυτά κόμματα που εκτός των αρχηγών τους δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό ικανό να σταθεί όρθιο σε αυτόν τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει ξεκινήσει, να μην μπορέσουν να αντέξουν. 

Από την άλλη πλευρά, όπως λέμε και ξαναλέμε συνέχεια, το εκλογικό σώμα παρουσιάζει απίστευτη ρευστότητα και συναισθηματική παλινδρόμηση οπότε όλα είναι πιθανά και ανοικτά για το τι θα δείξουν οι κάλπες.

Επίσης όπως λέμε και ξαναλέμε εδώ και καιρό μην πιστεύετε καμία δημοσκόπηση από αυτές που θα δημοσιεύσουν τα ΜΜΕ τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. 
Δεν πρόκειται καμία να αποτυπώνει έστω και με μεγάλη απόκλιση την εικόνα της νύκτας των εκλογών. 

Ο συνδυασμός της αδυναμίας των εταιρειών για διαφόρους λόγους να καταγράψουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος με τις «επιθυμίες» του πελάτη που παραγγέλνει μια δημοσκόπηση είναι ένα τοξικό κοκτέιλ που παράγει τις παντελώς αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις που παορυσιάζονται τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου