Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πάπας: Ζητήστε να συγχωρεθούν όσοι κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες Ειρωνική απάντηση στον ποντίφικα από τον γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά

“Καλώ όλους να ζητήσουν τη συγχώρεση όσων κλείνουν την πόρτα σε όσους αναζητούν μια νέα ζωή, μια νέα οικογένεια, μια προστασία”, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, με ευθεία αναφορά στην έλλειψη αλληλεγγύης από μέρους της Ευρώπης στο μεταναστευτικό.


“Αναζητούν καταφύγιο μακριά από την πατρίδα τους, ένα νέο σπίτι στο οποίο να μπορούν να ζήσουν χωρίς φόβο, στο οποίο να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά τους”, πρόσθεσε ο ποντίφικας.


Ο Φραγκίσκος ευχήθηκε η διεθνής κοινότητα να δράσει με ομοψυχία και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να προληφθούν οι αιτίες των υποχρεωτικών μεταναστεύσεων.


Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος τόνισε ότι “δεν χρειάζεται κάποια συγχώρεση διότι οι πρόσφυγες είναι το ένα τέταρτο επί του συνόλου των αφιχθέντων”, και διερωτήθηκε με ειρωνεία: “Πόσοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στο Βατικανό;”.

1 σχόλιο: