Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κάτω τα χέρια από την Παναρίτη!























 




















 Χτυπάνε την «εθνική διαπραγματεύτρια», που φέρνει συμφωνία κι όχι μνημόνιο σύμφωνα με τις κόκκινες γραμμές του Αλέξη;
Η έγκυρη «naftemporiki» μας διαβεβαιώνει ότι είναι ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, σε τέσσερα (4) Πανεπιστήμια και αλλού… κι εμείς δεν την θέλουμε;
Δείτε που είναι Καθηγήτρια Πανεπιστημίου η κυρία Παναρίτη: «
Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού…».

Μοναδική ανησυχία μας είναι μήπως με τόσες Πανεπιστημιακές έδρες, συν το ό,τι είναι και «κοινωνική επιχειρηματίας»… πάθει υπερκόπωση η κοπέλα…

Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα

Η εκπρόσωπος της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα στο ΔΝΤ, η κα Παναρίτη, ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για τα φασιστικά καθεστώτα και τους φύρερ κι αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί.

Στο άρθρο της, που ακολουθεί, με την υπογραφή της η κα Παναρίτη, υπερασπίζεται με θέρμη ένα αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς και μάλιστα με τον παραστατικό τίτλο: Ας το κάνουμε όπως στο Περού.

Δηλώνει τον θαυμασμό της για το ανθρωπόμορφο κτήνος, τον δολοφόνο Fujimori (ας μου επιτραπεί να διαβλέψω ότι πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, διότι είναι πολύ πιθανόν να μην τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή της κι ας βγω ψεύτρα, βρέθηκε στο Περού της χούντας του Fujimori, ως υπάλληλος ΜΚΟ, που χρηματοδοτούσε η Παγκόσμια Τράπεζα κι όχι ως σύμβουλος της Τράπεζας.
Όλα μέχρι ν’ αποδειχθεί ότι τα ράσα κάνουν τον παπά κι όχι ο παπάς τα ράσα. Συνεπώς ούτε καν «τεχνοκράτης», αλλά αντιγραφέας μέσω διαδικτύου χαζών κι ασυνάρτητων ειδήσεων. Κάποιος βουλευτής -όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής- ίσως τολμήσει να ζητήσει κατάθεση εγγράφων, πτυχίων, συμβάσεων εργασίας της κυρίας Παναρίτη και τότε θα έχουμε την πλήρη κατάρρευση των «ηγετών» ΓΑΠ-Τσίπρα, που θαμπώθηκαν από τις εργασιακές της εμπειρίες«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα…

παραπούλια»).

Μιλάει απαξιωτικά για τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του Περού και μάλιστα τα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές ομάδες. Δεν μιλάει για τις σφαγές χιλιάδων ιθαγενών, για τους δολοφονημένους αγωνιστές και τις χιλιάδες των πολιτκών κρατουμένων του φασίστα Fujimori.
Τι εντυπωσίασε τον Γιώργο Παπανδρέου χθες και σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ερωτευτούν (πολιτικά) την κα Παναρίτη;
Το φασιστικό δόγμα της, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας: «Να λοιπόν η συνταγή: Ένας δυνατός ηγέτης να τολμά, να επιλέγει άξιους συμβούλους και να παρεμβαίνει σε παθογένειες δεκαετιών«!
Σε ποιόν φασίζων ηγετίσκο δεν αρέσoυν οι «κανόνες-συνταγές» που κεραυνοβόλησαν και γέμισαν ορμή κι ενθουσιασμό ακόμη και τον Τσίπρα;
Αυτές οι «συνταγές» της ανοησίας, της κενότητας και γελοιότητας, σαγήνευσαν τον ΓΑΠ κι οι ίδιες «συνταγές» σαγήνευσαν και τον Τσίπρα!
Το τραγικό είναι πως δεν πρόκειται καν για «συνταγές», αλλά μια επιφανειακή και κακέκτυπη περίληψη των ιδεολόγων του φασισμού, των Φουτουριστών και του ηγέτη τους Marinetti.
Αλλά, ποιος ηγετίσκος γνωρίζει τι είναι ο φουτουρισμός και τι σχέση έχει με τον φασισμό;
Ποιος ηγετίσκος έχει διαβάσει οτιδήποτε που δεν εμπεριέχεται στα κείμενα που του δίνουν για να διαδίδει;
Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να να αισθάνεται ξεβράκωτος, με κατεβασμένα τα βρακιά –που λέει κι ο λαός μας-, στα τέσσερα που λένε πολλοί πολιτικοί στο κοινοβούλιο, γιατί ήταν ο ίδιος που από το βήμα της βουλής έδωσε τη χαριστική βολή στη σημερινή του επιλογή:
Αυτές τις σκηνές στα γραφεία του δικτάτορα, τις έβλεπε η ειδική του «σύμβουλος»; Ο κ. Ήσυχος, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και γνώστης της κατάστασης στη Λατινική Αμερική, γιατί σιωπά; 

 ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗ

1 σχόλιο: