Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΗΛΕ -ΜΠΙΧΛΕΣ
































Έχουμε καιρό να πούμε καμιά κουβέντα για τα τηλεοπτικά...

Έχει γίνει ένας ψιλοχαμός ε; Δημοφιλής σειρά κόπηκε γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τους συντελεστές ( "Μάνα Χ Ουρανού"), παιχνίδι παίζεται σε επανάληψη σχεδόν σε όλες τις ώρες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος δια το χιουμοριστικόν του χαρακτήρα του (" Celebrity game night"), δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής του καναλιού έχει κάνει την Παρασκευή βράδυ ένα ατελείωτο παραλήρημα γέλιου, αλλά δεν βρίσκεται κανείς να το εκτιμήσει (" One Mark show"), και η δημοφιλέστερη και καλύτερη κωμωδία της δεκαετίας έχει ξεφτιλιστεί εντελώς και έχει γίνει ρετάλια προβαλλόμενη πλέον Παρασκευή μεσάνυχτα θαρρείς και είναι θρίλερ (" Μοντέρνα Οικογένεια").

Αλλά δεν είναι μόνο το Μεγκατσάνελε. Είναι και οι άλλοι που βάλανε εκπομπή/ τηλεπαιχνίδι μαγειρικής, και είναι πλέον η τριςχιλιοστή πεντακοσιοστή τριακοστή όγδοη εκπομπή που ασχολείται με την μαγειρική στην ελληνική τηλεόραση. Στο ενδιάμεσο, επειδή έχει φτάσει Ιούνιος γνωστή πάλαι ποτέ παρουσιάστρια κάνει γνωστή την παρουσία της διαδικτυακώς σε μια απεγνωσμένη ακόμα προσπάθεια να βρει τηλεοπτική στέγη για τον Σεπτέμβριο. Μου φαίνεται πως αν ο Γρηγόρης δεν κάνει το καλό ούτε αυτή τη φορά, φιλενάδα καρντασίνα μου, σε βλέπω να ανοίγεις ξηροκαρπάδικο. 

Και δεν χρειάζεται καν να πω ονόματα, συνεννοηθήκαμε απόλυτα... 

Στο μεταξύ δεν το χω και πολύ, να ακούσω πως ο Γιάννης Πρετεντέρης θα είναι από τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ. " Μεταφέρεις καμιά είδηση;", ακούω την ερώτηση. Όχι, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, απλά επισημαίνω πως τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση. Βέβαια το σενάριο είναι ακραίο, αλλά και πάλι στην Ελλάδα ζούμε. Ώρες είναι να δούμε κανέναν Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ 3 στη Λ. Στρατού να φωνάζει " Κλείστε το!"

Υπάρχει βέβαια και μια σειρά που τελείωσε νωρίτερα του προβλεπόμενου ( το " Κάτω Παρτάλι") στην οποία οι ηθοποιοί επληρωνόσαντο ( πςςςς.... παρατατικός που σκοτώνει) άμα τη εμφανίσει, και το σενάριο ήταν έτσι δομημένο που να μπορούσε να το τελειώσει ο Λευτέρης Παπαπέτρου ανά πάσα ώρα και στιγμή, εξ ού και ένας ένας την κάνουν με ελαφρά ( τελευταίος ο Τσιμιτσέλης που είπε πως δεν το βλέπει να συνεχίζει...)

Επίσης υπήρξε σειρά ( η " Δικαίωση") η οποία σταμάτησε σε κάποια φάση να προβάλλεται, μέχρι να βρούνε χρήματα να πληρώσουν, παρόλο που τα γυρίσματά της ξεκίνησαν πέρσι τέτοιον καιρό. Όχι βέβαια πως βλέπουμε το νέο " Ντάλας", αλλά λέμε τώρα...

Στο μεταξύ κάτι άλλες σειρές είναι απορίας άξιον πως συνεχίζουν να υπάρχουν, τα Μπρούσκα και τα Ρουά Ματ αυτού του πλανήτη, χώρια κάτι συμμαθητές και κάτι Τρίχες, αν και οι Τρίχες δεν ήταν κακό... Ταυτόχρονα πάλι δεν θα πόνταρα στα Ταμάμ αυτού του κόσμου, αν και κράτησαν το ενδιαφέρον τελικά. Όπως και ο Καπουτζίδης, μόνο που να μην κουνούσε πια τόσο πολύ το δάχτυλο, τόσο instructive plot ούτε ο Πάνος Κοντέλλης στις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου πια...

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν με δύο τρεις σειρές, με τον Χατζηνικολάου, τον Ζούγα και τον Τροχό της Τύχης, μια χαρά κάνουμε ένα κανάλι. Τι τα θέλουμε περισσότερα; Τόσα που χρωστάνε στο κάτω κάτω τι πρόγραμμα να βγάλουν; Αυτοί είτε βάζουν τον Σεφερλή, είτε κάνουν αφιέρωμα στον Αμπάς Κιαροστάμι, τις ίδιες θεαματικότητες είναι ικανοί να κάνουν, οπότε τι τους θέλουμε;...

Γέμισε ο τηλεοπτικός αέρας προγράμματα μπίχλες και ο κόσμος κάπως δείχνει να αδιαφορεί. Αυτό είναι θετικό. Άμα είχαμε και την ίδια αντιμετώπιση όσον αφορά τα ενημερωτικά τεκταινόμενα, μπορεί και η εκτίμηση των καναλιών απέναντι στους θεατές να ήταν διαφορετική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου