Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης άντρας της Κούρκουλα και άλλοτε συνεργάτης του Βενιζέλου......










http://ataktos3333.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html

Σας λέει τίποτα το όνομα Διονύσης Παναγιωτάκης; Είναι ο νέος καναλάρχης. Είναι ο σκηνοθέτης, που αγοράσε από τον όμιλο Κυριακίδη (που μετά την Espresso ξεφορτώνεται τα πάντα) το πρώην magic tv του Ολυμπιακού και νυν Sport tv. Διαβάστε μόνο στο planet-greece ποιος είναι ο Διονύσιος Παναγιωτάκης....

Ήταν ο άνθρωπος που "έλυνε και....έδενε" στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, πριν τις εκλογές.
Ήταν ο κολλητός και σχεδόν καθημερινός συνδαιτημόνας του Βαγγέλη Βενιζέλου στο εστιατόριο του HILTON, ενώ προεκλογικά μπήκε και στον στενό επιτελικό του πυρήνα. Διαχειριζόταν τα διαφημιστικά κονδύλια και έχει αναλάβει όλες τις τηλεοπτικές παραγωγές.
Ο επιχειρηματίας και τηλεοπτικός παραγωγός, Διονύσης Παναγιωτάκης, σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα, είχε την... τύχη μέσα στον προεκλογικό πυρετό να του ανατεθούν απευθείας από τον ΟΠΑΠ μέσα σε τέσσερις μέρες, δυο... δουλίτσες που θα του αποφέρουν συνολικά 1.200.000 ευρώ.
Η δε εταιρεία του, που τις ανέλαβε, η BEL SOL, σχετιζόταν από το 1985 με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (!), αλλά παρέμενε αδρανής έως τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε ως εκ θαύματος "αναστήθηκε", άλλαξε καταστατικό και πήρε το πακέτο με εξπρές και πάντα αξιοκρατικές διαδικασίες!
Για να καταλάβετε, μια εξ΄ αυτών των συμβάσεων, ύψους 700.000 ευρώ, αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα δευτεροκλασάτων πρωταθλημάτων όπως τα Κύπελλα της Ουκρανίας και της Σκοτίας! Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στην "πηγή" ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος σημειωτέον είναι και μέτοχος στο μεγαλύτερο επαρχιακό τηλεοπτικό κανάλι, το TRT Θεσσαλίας.
Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:
Ο Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του Βασίλης ασχολούνται εδώ και χρόνια με τις τηλεοπτικές παραγωγές, μέσω της γνωστής εταιρείας PLD Productions (η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε Vision Plus Α.Ε.) και της συγγενούς εταιρείας PLD Plus. Η BEL SOL έχει δημοσιεύσει σε επτά χρόνια λειτουργίας μόνο έναν ισολογισμό για το 2007, στον οποίο εμφάνισε έσοδα μόλις 7.031 ευρώ!
Ξαφνικά, στα τέλη Ιανουαρίου, η BEL SOL ξυπνά από τον πολυετή λήθαργο και προχωρά σε αλλαγή καταστατικού, έτσι ώστε, εκτός από τα ξενοδοχεία, να ασχολείται και με την «κατασκευή, επεξεργασία και παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων για ραδιοτηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς, διαφημιστικούς ή άλλους οργανισμούς, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ενέργειες για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων παραγωγής».
Λίγες ημέρες μετά η BEL SOL του κ. Παναγιωτάκη υπογράφει διετή σύμβαση, 700.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν «δευτεροκλασάτα» πρωταθλήματα, όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ρωσίας και τις διοργανώσεις Κυπέλλου Ολλανδίας, Σκοτίας και Ουκρανίας.
Στη σύμβαση ο ΟΠΑΠ δεν αναφέρει τι θα κάνει με τα δικαιώματα που αγοράζει, δηλαδή με το πού θα προβάλλονται οι αγώνες. Αναφέρεται, όμως, ότι η μέχρι πρόσφατα ξενοδοχειακή εταιρία του κ. Παναγιωτάκη, θα λάβει προκαταβολή 30% επί του ποσού της σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Makeleio.gr, στις αρχές Μαΐου μπήκε στις τσέπες του το πρώτο ζεστό χρήμα. 230.000 ευρώ που είναι η προκαταβολή 30% για τη σύμβαση των 700.000 ευρώ.
Η αγορά του Sport tv
Το κανάλι, όπως αναφέρει ο συνάδελφος "pressakias" μεταβιβάστηκε στον κ. Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος ως τώρα νοίκιαζε τηλεοπτικό χρόνο από τις 14:00 και για 12 ώρες εκπέμποντας πρόγραμμα που παρήγαγε η δική του εταιρεία παραγωγής PLD (αθλητικές εκπομπές, πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από Ολλανδία, Βέλγιο, Ουκρανία κ.λπ.), με τίτλο ACTION24


1 σχόλιο: