Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Το πρωτοφανές ΨΕΜΑ του Βορίδη για το Ερρίκος Ντυναν απο το βημα της βουλής. Τέτοια “ψήφο εμπιστοσύνης” πηρε η κυβερνηση… 

Ο υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων στο «ξεπούλημα» του νοσοκομείου…
Μπορεί η κυβέρνηση να έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, τα Μνημόνια να… φεύγουν, όμως τα σκάνδαλα παραμένουν και διαιωνίζονται, όσο δεν παρεμβαίνει η ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην «πριμοδότηση» των λίγων και την πλήρη απαξίωση των πολλών.
 

Το σκάνδαλο με το ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν, έχει πλέον μπει στο τελικό του στάδιο, καθώς αυτό που απομένει είναι να κάνει την επίσημη εμφάνισή της η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και να ορίσει τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου.
 

Την ίδια ώρα, βέβαια, όσοι έχουν πέσει θύματα αυτής της καλοστημένης πλεκτάνης, ασκούν κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, καθώς με τις… πλάτες της κυβέρνησης και τη φωτογραφική διάταξη Βορίδη, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε ένα νοσοκομείο, αφήνοντας… εκτός διαδικασίας οποιονδήποτε τρίτο έχει να λαμβάνει από τις οφειλές που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες διοικήσεις.
 

Στον αέρα, μέχρι και σήμερα, παραμένουν -βέβαια- και οι εργαζόμενοι, τους οποίους ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ενέπλεξε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων, τονίζοντας από το βήμα της Βουλής, ότι όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με τη διαδικασία, αλλά ότι τον ευχαρίστησαν κιόλας, μέσω επιστολής τους, για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους και των θέσεων εργασίας.
 

Μια τοποθέτηση που διαψεύστηκε επισήμως και με κατηγορηματικό τρόπο από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μια τοποθέτηση που ο πρόεδρος του σωματείου, μιλώντας στο ART TV και το «Εκρηκτικό Δελτίο», δεν δίστασε να μιλήσει για παραμύθια της κυβέρνησης.
 

«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ισα – ίσα, απ’ ό,τι είδαμε το σωματείο δεν έχει στείλει ευχαριστήρια επιστολή. Ίσως ο κ. Βορίδης παραμυθιάζει τον κόσμο για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με τις πλάτες των εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσης και αναφερόμενος στα δεδουλευμένα που έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι συμπλήρωσε: 

«Εμείς δεν έχουμε πληρωθεί, δεν έχουμε πάρει τα δεδουλευμένα μας. Από τη στιγμή που θα πάνε στον πλειστηριασμό και θα αναγγελθούν, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία, η οποία τελείωσε χθες. Δεν ξέρουμε πόσο διάστημα θα πάρει».
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κρέτσης για το διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν», ο πρόεδρος του σωματείου ήταν κατηγορηματικός: «Από πέντε έως δώδεκα μήνες» για να καταλήξει απαντώντας σε ερώτημα για το αν ο κ. Βορίδης είπε ψέματα στη Βουλή: «Λέει ψέματα, το σωματείο δεν έχει στείλει καμία επιστολή και το έχει αναφέρει ο κ. Καμμένος».
Αυτό που μένει πλέον να διαπιστωθεί είναι η περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς η σκευωρία που έχει στηθεί για να ξεπουληθεί το νοσοκομείο σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, θα έχει -αργά ή γρήγορα- παράπλευρες απώλειες και στο δικό τους τομέα.
 

Γι’ αυτό και στην επίσημη ανακοίνωσή τους ζητούν από τον κ. Βορίδη να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του μνημονίου που έχει υπογραφεί για το μέλλον του νοσοκομείου και τις τύχες των εργαζομένων.
Ένα μόνο απόσπασμα της πρόσφατης ανακοίνωσής τους είναι ενδεικτικό για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αντιλαμβάνονται όλο το παιχνίδι που έχει «στηθεί» για το δικό τους –δήθεν- καλό.
«Στο μυαλό του κ. Βορίδη τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορεί να συγχέονται με την ικανοποίηση επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων. 

Αν ήθελε η κυβέρνηση να δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, θα μπορούσε να φέρει μία σχετική τροπολογία, αφού εμφανίζει μεγάλη ευκολία στον τομέα αυτό. 

Γιατί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα και ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων, καθώς χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης των απαιτήσεών τους στο συμβολαιογράφο του πλειστηριασμού. Τέλος, ο κ. Βορίδης θα μπορούσε να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, ποιοι ήταν αυτοί που τον ευχαρίστησαν για τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν».

1 σχόλιο: