Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Μέγας Χορηγός και το παστόψαρο που βρώμισε...-του Παντελή Σιβρή


Τις παλιές «καλές»  εποχές για τα τότε «μεγάλα» κόμματα (Πασοκό-Νουδού), δηλαδή πριν τον Μάιο του 2012,  οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των εκπροσώπων τους είχαν μια άλλη αίγλη . Έβλεπες στο βλέμμα τους την αλαζονεία και τη σιγουριά που τους έδιναν μέχρι τότε τα 45άρια που εισέπρατταν από το εκλογικό σώμα και κοιτούσαν σαν μύγες τους εκπροσώπους των a priori «μικρών» κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ένα σαρκαστικό τους χαμόγελο έφτανε για να σβήσει από τον χάρτη την οποιαδήποτε επίθεση δεχόντουσαν και μαζί με την «βεβαιότητα» ότι «καλές  ίναι οι ιδεοληψίες που μας λέτε αλλά όπως βλέπετε ο λαός σας έδωσε μόνο τέσσερα τοις εκατό, οπότε κάντε μόκο» τελείωνε το παστόψαρο και μ’ ένα ύφος δικαιωμένο και λαοπρόβλητο αποχωρούσαν.
Αυτά μέχρι το καλοκαίρι του ’12 που έπεσαν οι μάσκες και έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους αναζητώντας απεγνωσμένα ένα άλλο παραμύθι να σερβίρουν ψάχνοντας κλαδί να πιαστούν. 
Τότε το σαρκαστικό τους χαμόγελο απόκτησε μια έντονη δόση πίκρας που εξελίχθηκε σε κακία ξεπεσμένου αριστοκράτη και σε λύσσα που δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διατηρήσουν έστω μερικά ντουβάρια απ’ τα παλιά τους μεγαλεία. Επιστρατεύτηκαν τα γνωστά υπεύθυνα παλληκάρια των media για να κάνουν τη νύχτα μέρα  και να ζωγραφίσουν με όσο γίνεται πιο μελανά χρώματα το«μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν υπάρχει πιθανότητα στα κανάλια αντιπρόσωπος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει πάνω από πέντε λέξεις χωρίς να πέσουνε πάνω του τα μαντρόσκυλα για να τον αναχαιτίσουν, αυτό το βλέπουν ακόμα και παιδιά του νηπιαγωγείου, όλοι εκτός από το ΕΣΡ που έχει άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθεί.
Επειδή όμως και αυτό το παστόψαρο βρώμισε πια και ο κόσμος ζει στο πετσί του ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που παλεύουν να του φυτέψουν στο μυαλό τα κανάλια, έχει από πολύ καιρό αρχίσει να βγαίνει στις φάτσες των «υπεύθυνων» σωτήρων μας ο τρόμος. Τρόμος πολύς που τους κάνει να χάνουν από πάνω τους και το τελευταίο ίχνος ξεπεσμένου αριστοκράτη και να μεταβάλλονται σε πανικόβλητες κατίνες...
Όλο αυτό το gran guignol θέαμα σωματοποιείται απολύτως στην εικόνα ενός και μόνου ανθρώπου: του Ευάγγελου Βενιζέλου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, (κλαυσίγελως),  που έχει κάνει πράξη την απόλυτη πρωτοτυπία: ως πρόεδρος «σοσιαλιστικού κινήματος» (sic) δεν έχει στρέψει τα βέλη του εναντίον της τρισκατάρατης δεξιάς – ως είθισται – αλλά εναντίον της αριστεράς που για πρώτη φορά βρίσκεται μιαν ανάσα από την κατάκτηση της εξουσίας. Και μάλιστα με λύσσα απερίγραπτη με τον τρόμο του καταδικασμένου που περιμένει την εκτέλεση της ποινής του - το λέει άλλωστε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή». 
Δείτε σε κάθε του εμφάνιση πώς βγαίνει σε όλες τις κινήσεις του ευμεγέθους προσώπου του τόσο πολύ ο τρόμος που προσπαθεί να κρύψει, που χαρίζει άφθονο γέλιο και ανεπανάληπτες στιγμές ιλαροτραγωδίας σε όσους τον βλέπουν - τέτοιες που μόνο ένας Αυλωνίτης θα μπορούσε.   
Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο «Μέγα χορηγό» για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του. Όσο βλέπω και ακούω τον κ. Αντιπρόεδρο να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια φράση αν δεν του «χυθεί» στο μάγουλο μια ικανή ποσότητα δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ο τρόμος της ολικής του κατάρρευσης φαίνεται τόσο καθαρά στο βλέμμα του και όσο τα «δικά του» συστημικά μέσα τον αφήνουν να παραληρεί τρομοκρατημένος και κάθιδρος, είμαι απόλυτα ήσυχος για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Αν ξαφνικά πάψει να είναι εμμονικός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (νάχαμε να λέγαμε) και βρει την αυτοκυριαρχία του θα με ζώσουν τα φίδια ....
Αλλά αυτό είναι απλά επιστημονική φαντασία ....
Δείτε το βίντεο απο το thetoc.gr/webtv - όχι όμως μετά το φαγητό,  σας προειδοποιώ ...



Πηγή

 http://www.thetoc.gr/webtv/newsroom/o-euaggelos-benizelos-milaei-gia-ola-stin-elli-stai

- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3603#sthash.rWN0l0op.dpuf




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου