Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο μητροπολίτης Χαλκίδας υποδέχτηκε τον κύριο του τραγουδιού «Ελληνικά SS» Απ.Γκλέτσο…-Στα πλαίσια της περιοδείας της «Ελληνικής Αυγής» (sic)























http://roides.wordpress.com/2014/03/20/20mar14/
Να θυμίσουμε….
Απόστολος Γκλέτσος: Ο νεοναζί ξάδερφος του Δημάρχου Στυλίδας που υμνεί τον Χίτλερ
Είναι ένα στέλεχος το οποίο η Χρυσή Αυγή ίσως να μην έχει στην «πρώτη γραμμή» πλέον, καθώς τον έχουν κατηγορήσει πως κινείται «εκτός γραμμής» από τις κεντρικές εντολές του Νίκου Μιχαλολιάκου. 
Ο λόγος για τον μακρινό ξάδερφο του πρώην ηθοποιού και νυν δημάρχου Στυλίδας (και συνονόματου) Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο τον Ιούνιο απέτυχε να εκλεγεί και πάλι. Ωστόσο, το ακροδεξιό μόρφωμα δεν τον άφησε…παραπονεμένο, καθώς φρόντισε σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, να τον διορίσει σε κενή οργανική θέση στη Βουλή.
Ο κ. Γκλέτσος, έχει «πλούσιο» παρελθόν το οποίο φρόντισε να ανασύρει το blog Jungle Report το οποίο αναφέρει πως εδώ και χρόνια ήταν κιθαρίστας στο νεοναζιστικό συγκρότημα Hellenic Stompers, το οποίο κυκλοφόρησε κομμάτια μίσους όπως το «Ελληνικά SS» και το «White Europe».
Μάλιστα, στο τεύχος 28 του περιοδικού «Αντεπίθεση» (Μάι.-Ιούν. 2007) έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της εμφάνισης των Hellenic Stompers στα πλαίσια της συναυλίας του μετώπου νεολαίας της Χ.Α. «Rock για την πατρίδα» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2007.
[…] «Ήταν η σειρά των Hellenic Stompers να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δουλειά, το demo με τίτλο «Δήμιος». Οι συναγωνιστές, με τον Siegfried να καλύπτει το κενό στα φωνητικά, έπαιξαν ένα επιθετικό και γρήγορο σετ και πραγματικά απογείωσαν τον κόσμο που αποδόθηκε σε pogo μέχρι τελικής πτώσης. Παίζοντας από κλασικό oi!, όπως το «Απόψε ήρθε η ώρα σας» και το «Skinheads Army», μέχρι και το «Ακέφαλος Καβαλάρης» (υβριστικό κατά του Αρη Βελουχιώτη), αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια, όπως το «Ελληνικά SS» και «White Europe», απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής white power σκηνής».
Στο ίδιο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, οι ενδυματολογικές επιλογές του οποίου προκάλεσαν σχόλια ειρωνείας από το νεοναζιστικό κοινό του:
 «Με εξεζητημένη μουσική, αλλά και κομμωτική άποψη εμφανίστηκε επί σκηνής ο τραγουδιστής των Humanity Has Failed. Ομοίως και ο superstar της βραδιάς Τόλης88, που ίσως και λόγω ημερών θύμιζε περισσότερο τη δυτική καρικατούρα του Αγίου Βασιλείου (Santa Claus). Φανατικοί οπαδοί εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω στυλ, με τη ρίψη αντικειμένων και κενών κυτίων ζύθου εντός του αγωνιστικού χώρου».
Το εντυπωσιακό είναι, ότι ο αριθμός 88 στο ψευδώνυμου του κ. Γκλέτσου, είναι ο κωδικός που χρησιμοποιούν οι νεοναζί στο διαδίκτυο, καθώς το γράμμα «H» είναι το όγδοο στο αγγλικό αλφάβητο και παραπέμπει στο «Heil Hitler». [πηγή]
Να θυμίσουμε επίσης:
Σε έκτακτη  επιστολή του (6.11.12),  από το Ληξούρι, ο Αναγνώστης Λασκαράτος με γενικό τίτλο «Μιράκωλο: Επίσκοποι ανακαλύπτουν το Ευαγγέλιο» και με υπότιτλο «Μισόλογα, υποκρισία και αδικαιολόγητη ανοχή και συνενοχή στη Χ.Α», μεταξύ άλλων, αναφέρει:
δ) Μεταξύ αυτών που καταδίκασαν (τη ΧΑ), ήταν και οι δεσπότες Χαλκίδας Κώστας Τριανταφύλλου   και Κορινθίας Διονύσης Μάνταλος οι οποίοι είχαν επιτρέψει σε ιερείς τους να ευλογήσουν τις φωλιές της Χ.Α. στη Χαλκίδα (1.5.2012) και στη Νεμέα (1.4.2012). Μάλιστα η Χ.Α. αποκάλεσε το αγιασμό στη Χαλκίδα, με δυο ιερείς,  «Ευλογία των όπλων»,  για να συμπληρώσει: 
«Τηρώντας το πανάρχαιο έθιμο της φυλής μας, ζητήσαμε να ευλογήσει ο Θεός των Ελλήνων … Ο πατριωτικός λόγος των δύο ιερέων ήταν η καλύτερη απόδειξη για την σημασία της θέσης μας περί του εθνικού ρόλου που οφείλει να διαδραματίζει η Εκκλησία».
Ο δεσπότης Χαλκίδας αρνήθηκε να καταγγείλει την αιρετική διδασκαλία για «Θεό των Ελλήνων» και την αντιπαραβολή «των ιερών με τα βέβηλα» («πανάρχαιο έθιμο της φυλής μας»).
ε) Ούτε ένας από τους επισκόπους δεν αναφέρθηκε σε δολοφονικές ενέργειες, μαχαιρώματα, εκτυφλώσεις κλπ κατά Ελλήνων και ξένων, ούτε στις αισχρές χυδαιολογίες του Παναγιώταρου στο όνομα του Χριστού, ούτε στην κοινή εμφάνιση του δεσπότη Χρ.Μεντζελόπουλου με τον (υμνητή του θανατοποινίτη παιδεραστή, βασανιστή και  φονιά Στράιχερ) υπερασπιστή του βλασφημούμενου θεού (κατά τον Εισαγγελέα) Παϊσιου, του γιού συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου χρυσαυγίτη Παππά, κρατώντας ισορροπίες για προφανείς λόγους. 
Κανείς τους δεν εκδήλωσε το ελάχιστο ενδιαφέρον, τη στοργή του ή τη διάθεση για βοήθεια, για τα εκατοντάδες δυστυχισμένα θύματα της Χ.Α., τους «ελάχιστους αδελφούς του Χριστού» ούτε εξέφρασε την απορία του για τη συνεργασία της Αστυνομίας και την ολιγωρία της Δικαιοσύνης.
στ) Ούτε ένας από τους επισκόπους δεν καταδίκασε τον αρχιεπίσκοπο που ευλόγησε το Φύρερ μέσα στη Βουλή, ούτε τους κληρικούς που αγίασαν ναζιστικές φωλιές.
 Κανείς επίσης δεν ζήτησε συγνώμη για την σιωπή του στην εμφανή προσπάθεια των Σατανιστών να αλώσουν από τα μέσα την Εκκλησία, αλλοιώνοντας καίρια την ευαγγελική διδασκαλία με μίσος, βία και φυλετισμό.
ζ) Η φρασεολογία των μητροπολιτών θα ήταν κωμική αν δεν αποκάλυπτε την τραγικότητα προσώπων τους, στην υποκριτική προσπάθειά τους να εντάξουν την όποια καταδίκη της Χ.Α. στην αισχρή θεωρία των δυο άκρων
Φθιώτιδος: «Τα άκρα δεν ωφελούν», 
Κορινθίας «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο. Τα άκρα δεν ωφελούν», 
Δωδώνης  «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι (καλoσύνη σου) ανεξάρτητα των πιστεύω τους» (sic) και  θρασύτερος όλων ο δεσπότης της μητρόπολης Χαλκίδας,  η οποία τους ευλόγησε, που μίλησε «για διαφήμιση της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ» (και όχι από τους ιερείς του;).
Στο εξαιρετικό βιβλίο «Μαύρη Βίβλος της Χ.Α.» (εκδ.Πόλις), ο Δ.Ψαρράς του ‘Ιού’ της «Ελευθεροτυπίας» καταγράφει την άποψη του παλιού στελέχους της συμμορίας Λουκά Σταύρου, που έχει αποχωρίσει και ιδρύσει εθνικιστικό κόμμα στην Κύπρο (ΕΔΗΚ!), βομβιστή καταδικασμένου (1978) σε πέντε χρόνια φυλάκιση: «Η Χ.Α. είναι εξάρτημα του εκκλησιαστικού και πολιτικού κατεστημένου της ευρύτερης Δεξιάς».
 Δεν θέλω λοιπόν να υποτιμήσω τις παρεμβάσεις αυτές των μητροπολιτών, που μάλιστα δεν έγιναν αυτόβουλα, αλλά μόνον όταν ο «Ελεύθερος Τύπος» τους το ζήτησε. Θέλω όμως να τους δώσω την πραγματική τους αξία και να τις εντάξω στο πραγματικό τους πλαίσιο γιατί υπερτιμήθηκαν αδικαιολόγητα, ιδιαίτερα από μια Αριστερά που αναζητά συνεχώς άλλοθι για τη δική της ανοχή απέναντι στην εκκλησιαστική Μαφία. Επισημαίνω ότι ακόμη και τώρα αφήνουν στο απυρόβλητο τους πολυάριθμους ιερείς που ευλογούν τα μαχαίρια, τα ρόπαλα και τις σιδερογροθιές της αλλά και τους δυο συναδέλφους τους Χρήστο Μεντζελόπουλο και Θανάση Λενή (των μαρτυρικών Καλαβρύτων!!!), που συμπαρατάσσονται με την εγκληματική αυτή οργάνωση. 
Ο υπόδικος και φυγόδικος Κασιδιάρης είναι πολύ σαφής: «Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την Εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει» τονίζεται στην ανακοίνωση. 
Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων στον Άλιμο. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο ιερέας προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά μας κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία» (Ημερήσια on line 30.10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου