Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Γάμοι, Κηδείες Μάς Ρημάξανε! (Εμάς Τους Βουλευτές)

«Το Σαββατοκύριακο πήγα σε δύο γάμους και δύο κηδείες. Ξέρετε πόσο μου στοίχισαν;» Αυτό είπε στον Alpha 98,9, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Καλαντζής, που υποστήριξε ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν.
Αλήθεια, πώς πήγε στις κηδείες και στους γάμους ο κ. Καλαντζής;
Με νοικιασμένη λιμουζίνα με σοφέρ;
Με ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα;
Πόσες ορχιδέες είχε το στεφάνι που έστειλε στο κοιμητήριο;
 Πόσο ακριβό ήταν το γαμήλιο δώρο που αγόρασε για τους νεόνυμφους;

Οι άνθρωποι έχουν την κακιά συνήθεια να παντρεύονται και να πεθαίνουν ασυλλόγιστα, χωρίς να ξέρουν ότι έτσι βάζουν σε έξοδα, παίρνουν στο λαιμό τους τους βουλευτές που θα παραβρεθούν στην τελετή.
Και τα βαφτίσια πού τα βάζετε;

Ένας βουλευτής που σέβεται τον εαυτό του γίνεται νονός όσο πιο συχνά μπορεί –αυτό επιβάλλει η παράδοση.

Και τα βαφτιστήρια θέλουν χρυσό σταυρό, θέλουν παπούτσια, λαμπάδα και σοκολατένιο κουνελάκι το Πάσχα… μια συνεχής αιμορραγία για τον φτωχό βουλευτή της αποζημίωσης των 8.200 ευρώ μεικτά ή 6.500 ευρώ καθαρά που αναγκάζεται να κάνει το σκατό  του  παξιμάδι, όπως είπε ένας άλλος εκπρόσωπος του έθνους, ο Ιορδάνης Τζαμτζής της ΝΔ που εξήγησε ότι
«δεν μπορεί να ντύνεται σαν το γύφτο».
Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ένας βουλευτής της Αριστεράς μπήκε στο λεωφορείο κι έδειξε στον εισπράκτορα τη βουλευτική του ταυτότητα, δηλαδή την ατέλεια. Εκείνος έκανε σαν να είχε δει τετράφυλλο τριφύλλι.

«Τριάντα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, πρώτη φορά βλέπω βουλευτή  σε λεωφορείο», είπε έκπληκτος.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο οι βουλευτές να λιμοκτονούν ώστε να είναι κοντά στο λαό. Πράγματι, έχουν ανάγκη από έναν αξιοπρεπή μισθό όπως και κάθε εργαζόμενος και υπάρχει μια δημαγωγική διάσταση  στα όσα λέγονται και γράφονται για τη βουλευτική αποζημίωση που  αποτελεί απλά το κερασάκι στην τούρτα. Είναι σαν να σου βάζουν το κεφάλι στη λαιμητόμο και εσύ να διαμαρτύρεσαι για τις απολαβές του δήμιου.
Άλλο όμως η υπεράσπιση της ανάγκης για οικονομική ανεξαρτησία των βουλευτών και άλλο η κλάψα, η γκρίνια για τα σκατοπαξιμάδια και τους πολυέξοδους γάμους και κηδείες.

Ας έχουν οι βουλευτές της ΝΔ την εξυπνάδα και την αξιοπρέπεια να δείχνουν –τουλάχιστον στα λόγια- ότι αναγνωρίζουν τη δυστυχία που έχουν προκαλέσει σε εκατομμύρια συμπατριώτες τους με τα μνημόνια και τους νόμους που έχουν ψηφίσει.
Τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, έχουν εδώ και καιρό μιλήσει για την ανάγκη περικοπών στο βουλευτικό μισθό,
χωρίς όμως να καταφεύγουν σε λαϊκίστικες κορόνες όπως έχει κάνε η Χρυσή Αυγή που μετατρέπει τη χρηματική αποζημίωση σε… κρεμμύδια και καρότα
«μόνο για Έλληνες».

 Πιο πρόσφατα, ο Π. Λαφαζάνης μίλησε για την ανάγκη να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου