Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κόκκινες γραμμές ήταν και… πέρασαν - Σε πόσα «όχι» πήγε πάσο η ΔΗΜΑΡ

Αποδοκιμάσθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ Δημήτριος Χριστογιάννης
 και η βουλευτής θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου κατά την έναρξη του 8ου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν . 
Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου αποχώρησε χωρίς να ανέβει στο Βήμα
--------------------------------------------
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,
λέει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος,εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ.
Χμμμμ είναι όμως έτσι;
;


χαχαχααχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Και μεταλλαγμένοι,και ψεκασμένοι,και ξεφτιλισμένοι είστε Ανδρέα μου κι απ'ούλα



-------------------------------------

http://e-parembasis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7697.html#.UVbsL5r8Er0.twitter

Εν αναμονή της άφιξης της τρόικας, 
των φημολογούμενων νέων μέτρων, αλλά και της σύσκεψης αρχηγών, στη ΔΗΜΑΡ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση
 για τις επόμενες «κόκκινες γραμμές» του κόμματος. 
Ωστόσο, κοιτώντας το παρελθόν, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάθε λόγο να είναι... αισιόδοξος πως θα πείσει το Φώτη Κουβέλη να στηρίξει την όποια πρωτοβουλία του


Του Γιώργου Μελιγγώνη
Στη ΔΗΜΑΡ περιγράφουν ως «κόκκινη γραμμή» κάθε νέο μέτρο, ενώ στα νέα μέτρα έχει συμπεριλάβει ο Φώτης Κουβέλης και ενδεχόμενη διατήρηση του χαρατσιού των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

 Ωστόσο, ως τώρα, οι σχέσεις ΔΗΜΑΡ-Μαξίμου έχουν περάσει από σαράντα κύματα, με αποκορύφωμα το «παρών» των βουλευτών του Φώτη Κουβέλη στο Μνημόνιο 3. Ωστόσο, σε πολλά άλλα, ήσσονος ή και μείζονος σημασίας θέματα, η ΔΗΜΑΡ έχει πάει πάσο, στηρίζοντας, επί της ουσίας, την κυβερνητική πολιτική.
Οι «κόκκινες γραμμές» του παρελθόντος
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει, είτε δια των στελεχών της, είτε δια του ίδιου του Φώτη Κουβέλη, τη διαφωνία της σε μία σειρά θεμάτων, που εν τέλει εφαρμόστηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους,
 αλλά και σε άλλα, που ακόμη εκκρεμούν.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο Φώτης Κουβέλης διαφώνησε με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου και πρότεινε την καθιέρωση απλής ανόθευτης αναλογικής -κάτι που δεν έγινε πράξη ποτέ.

Διαφωνία εκφράστηκε δύο μήνες αργότερα και για την επιστροφή της Ειδικής Γραμματείας Δασών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,
ενώ τον Οκτώβριο του 2012, η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε και με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,
που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τον ίδιο μήνα
με το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση
 και για την παραχώρηση αιγιαλού-αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

ο κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν ακούστηκε κι όταν διαφώνησε με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, που επέβαλε η κυβέρνηση την ημέρα που επισκέφθηκε την Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ.
Το Νοέμβριο του 2012, ο Φώτης Κουβέλης διαφώνησε με την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας -που προωθείται από την κυβέρνηση- αλλά και με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά, οι οποίες όμως ψηφίστηκαν.

Διαφωνία εξέφρασε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη τον ίδιο μήνα και για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ στηλίτευσε και την «επανάληψη της συνήθους πρακτικής των υπουργών με την ευθύνη για το εμπόριο, κάθε παραμονή Χριστουγέννων να θέτουν το ζήτημα για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο».

Το Δεκέμβριο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε με το φορολογικό νομοσχέδιο (που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους), ενώ μετά την Πρωτοχρονιά, οι απεργοί του Μετρό, της ΠΝΟ (ναυτεργάτες) και των υπολοίπων μέσων σταθερής τροχιάς επιστρατεύθηκαν, παρά την έντονη διαφωνία του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου.
Τον ίδιο μήνα, η ΔΗΜΑΡ έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» να μη διασπαστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και σε ό,τι αφορά με το τηλεπικοινωνιακό έργο του Δημοσίου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ». Σημειωτέον πως, όταν η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε με την διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είχε προτείνει να αποτελέσει μοχλό για τη συγκρότηση ενός «δημόσιου τραπεζικού πυλώνα», πράγμα που επίσης δεν έγινε ποτέ.
Τέλος, η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε το Μάρτιο με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αθηνά» (το οποίο καταψήφισε την περασμένη Πέμπτη, αλλά… είναι ήδη νόμος του κράτους…), ενώ ήταν αντίθετη με την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (που καταργήθηκε), με το διαχωρισμό της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή τράπεζα» και την πώλησή της (που επίσης έγινε), αλλά και με την τροπολογία για το διορισμό ιμάμηδων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη μέσω του Δημοσίου…
Σήμερα, ενόψει της επίσκεψης της τρόικας, διαφωνεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και με τη διατήρηση του χαρατσιού.

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες από τις «κόκκινες γραμμές» του παρελθόντος έσβησαν γρήγορα, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου συνομολογούν ότι η πιο σίγουρη οδός για την κομματική επιβίωση της ΔΗΜΑΡ
δε θα ήταν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση,
 αλλά να πετύχει -έστω και κατ’ ελάχιστον- το κυβερνητικό έργο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου