Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε εν μέσω διαδηλώσεων ο πρόεδρος των Μαλδίβων

Παραιτήθηκε εν μέσω διαδηλώσεων ο πρόεδρος των Μαλδίβων
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν λίγο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ. Στη δήλωσή του ο παραιτηθείς πρόεδρος τόνισε πως εάν παρέμενε στην εξουσία θα έπρεπε να καταφύγει στη χρήση βίας κατά του λαού του
Νωρίτερα ο Νασίντ είχε συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο εν μέσω συγκρούσεων και ταραχών στη χώρα ενώ παρέδωσε την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μοχάμεντ Ουάχιντ Χάσαν Μανίκ.
«Παραιτούμαι επειδή δεν είμαι κάποιος που επιθυμεί να κυβερνά με χρήση βίας», δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. 


«Πιστεύω πως, αν η κυβέρνηση ήταν να παραμείνει στην εξουσία, θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει βία που θα έβλαπτε πολλούς πολίτες. Θα είναι καλύτερα για τη χώρα στη σημερινή κατάσταση να παραιτηθώ. Δεν θέλω να διοικήσω τη χώρα με σιδηρά πυγμή. Παραιτούμαι».
Το πρωί ομάδα «ανταρτών» αστυνομικών κατέλαβε την κρατική τηλεόραση και καλεί τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να βοηθήσουν στην ανατροπή του.
Ο στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδήλωση στην πρωτεύουσα Μάλε όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του πρώην προέδρου. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και αστυνομικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου