Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ:Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012:Ο Δεκέμβρης συναντά τον Ιούνη Μέρος Πρώτο


Ένα συγκλονιστικό βίντεο βγηκε στο φως της δημοσιότητας που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα.

Αργά το βράδυ και αφού ήταν σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης επεισόδια, ομάδα νεαρών συγκρούονταν με άνδρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος.

Ένας νεαρός, μένει πίσω όταν οι... υπόλοιποι οπισθοχωρούν, προκαλεί τους αστυνομικούς και ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ καταφέρνει να τον ρίξει στο έδαφος.

Αμέσως οι υπόλοιποι συνάδελφοί του σπεύδουν στο σημείο και αρχίσουν να κλωτσούν τον νεαρό που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος.

Λίγο μετά σέρνοντας τον απομακρύνουν...
mediagate.gr

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Αυτή την φορά δεν θα γράψω εν θερμώ για τα γεγονότα όπως έχω κάνει άλλες φορές.
Άφησα τις μέρες να κυλήσουν χωρίς να γράψω το οτιδήποτε  όχι μόνο γιατί ήθελα να αφομοιώσω, να στοχαστώ και να αναλύσω την τρομερή εξεγερση της 12 Φλεβάρη καλύτερα σε μεγαλύτερο φορτίο χρόνου και εφοδιασμένη με περισσότερες μαρτυρίες, αφηγήσεις, ντοκουμέντα.
Καθυστέρησα επιπλέον γιατί ήθελα να παρατηρήσω προσεκτικότερα  και να ενσωματώσω στο κείμενο την αντίδραση και της άλλης πλευράς.
Αυτής που βρέθηκε σε πρωτόγνωρο πανικό και ενεργοποίησε τους πιο αποτρόπαιους μηχανισμούς μαζικής προπαγάνδας προσωποποιημένη στους τηλε-φυρέρς τους και λοιπούς μεγαλοδημοσιογράφους(αλλά και κάποιους
μεσαίους που ξεδιάντροπα συνεργάστηκαν στην δημιουργία εμετικού αντιεξεγερσιακου προπαγανστικού υλικού)
Όμως παρότι άφησα κάποιες μέρες χωρίς να γράψω, αυτό δεν σημαίνει ότι κατάφερα να είμαι πιο νηφάλιος ή αποστασιοποιημένος. Το μόνιμο βουϊτό στα αυτιά μου από τα πολλά κρότου λάμψης που έφαγα σε κοντινή απόσταση δεν με αφήνει ούτως ή άλλως να ηρεμήσω. Το ίδιο και το κουβάρι από έντονες εξεγερσιακές μνήμες που είναι τόσο νωπές όσο και η Κυριακή είναι νωπή στην Τετάρτη.

ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ

Ξέρεις ότι η 12 Φλεβάρη ήταν εξέγερση και ξέρεις ότι κάθε 12 Φλεβάρη είναι εξέγερση όταν:
1)Εκατονταδες χιλιάδες κόσμου φωνάζουν με πάθος τα αναρχικά συνθήματα της επίθεσης “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”"να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή
2)Ο αριθμός των τραυματιών μπάτσων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό τραυματιών των διαδηλωτών (τούτη την φορά με σκορ 106-94).
3)Τα χημικά τους δεν διαλύουν το πλήθος αλλά το εξαγριώνουν.
4)Τα χημικά τους τελειώνουν και επιδίδονται σε πετροπόλεμο για να αποκρούσουν το ντου του κόσμου.
5)Καίγονται ανεξέλεγκτα τα σύμβολα του καθεστώτος του, οι τράπεζες.
6)Καίγονται και σπάζονται οι ναοί των σύγχρονων μαυραγοριτών τα ενεχυροδανειστήρια.
7)Οπλοπωλεία απαλλοτριώνονται.
8)Οι μπάτσοι φοβούνται το πλήθος και όχι το πλήθος τους μπάτσους
9)Το πλήθος δεν πλακώνεται μεταξύ του αλλά στοχεύει από κοινού τα ρομπότ της καταστολής
10)Το πλήθος είναι ετερόκλητο σε ιδεολογίες, ηλικίες, επαγγέλματα, φύλα και χρώματα αλλά με την ίδια οργή για τους δυνάστες του
11)Κτίρια να καιγονται και ο κόσμος να αδιαφορεί γιατί ο πόλεμος στον δρόμο συνεχίζεται ακατάπαυστα(κοιτώντας όμως μην καεί κανένας ξέμπαρκος και όχι κουφάλες ΔΕΝ ήταν τυχαίο ότι η 12 Φλεβάρη δεν έβγαλε μαρφίν.Πάντα είχαμε το νου μας και στην πραγματικότητα κανενας δεν κινδύνευσε από τις πυρκαγιές)
12)Ο καθένας μέσα στο εξεγερμένο πλήθος δεν νιώθει μόνος και έκθετος (και για αυτό οι συλλήψεις σε τέτοια γεγονότα είναι οι πιο κουλές και άσχετες)
13)Για ώρες οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, διαχέονται, ξανανάβουν, αναζωπυρώνονται, επεκτέινονται
14)Η πόλη την άλλη μέρα μοιάζει με πόλη που έγινε πόλεμος.
15)Γυρνάς σπίτι σου δέκα φορές πιο δυνατός, πιο σίγουρος, πιο αποφασισμένος, πιο μαχητής.
16)Ανακαλύπτεις αισθήματα αυθόρμητης οργής και ηρωικής αλληλεγγύης που μόνο σε μια εξεγερμένη νύχτα μπορείς να ανακαλύψεις…
17)Εφοδιάζεσαι με την ιστορική αίσθηση ότι όλα τώρα αρχίζουν τίποτα δεν θα είναι όπως πριν…
18)Το πλήθος δεν φωνάζει αρνητικά σε κάποιον που πετάει πέτρες ή και μολότωφ αλλά φωνάζει για περισσότερες πέτρες και μολότωφ!
Θα μπορούσα να συνεχίσω την απαρίθμηση αλλά ήδη έχω θέσει υπεραρκετά κριτήρια για το τι συνιστά για ένα γεγονός να είναι εξεγερσιακό και άλλωστε δεν χρειάζονται όλα αυτά μαζί για να είναι όντως εξέγερση. Όμως όλα αυτά και πολύ περισσότερα βιώθηκαν και βιώσαμε στην τρομερή αξέχαστη Κυριακή.
Αν ο Δεκέμβρης ήταν εξέγερση (και ήταν!) αυτό είναι εξεγερσάρα άλλης κλίμακας ιστορικών ρίχτερ. 
Είναι λοιπόν πολύ δικαιολογημένος ο πανικός τραπεζιτών, καναλαρχών και μεγαλοαστών που απειλούνται από αυτή την Εξέγερση. 
Κυριολεκτικά χέστηκαν πάνω τους!Τόσο πολύ που προχώρησαν στην μεγαλύτερη λογοκρισία κοινωνικών συμβάντων από καταβολής ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΟΣΟΙ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πώς να τολμήσουν να τα δείξουν;
Να δείχνουν για ώρες τους μπάτσους να δέχονται διαρκή επίθεση, να μην μπορούν να σταθούν, να ρίχνουν ότι έχουν και δεν έχουν από χημικά και μετά να επιδίδονται σε πετροπόλεμο;
τον κόσμο για ώρες να χτυπά τις πέτρες του στα σιδερένια κάγκελα των πεζοδρομίων για να τις ακονίσει για καλύτερη ριψη και για να νίωσει την δύναμη του;
ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ να οπισθοχωρούν πανικόβλητες και να ποδοπατούνται όπως ως τώρα συνέβαινε μόνο στο πλήθος όταν δεχόταν επίθεση από ΜΑΤ;
το κλίμα ανάτασης και εξεγερμέρνου θριάμβου;
τις γελαστές αποφασισμένες φάτσες που ήξεραν ότι συμμετέχουν σε ένα γεγονός που δεν ήταν μια από τα ίδια;( όπως ψευδώς και παραπλανητικά προσπάθησε να το παρουσιάσει ο ΣΚΑΙ) αλλά αντίθετα σε ένα γεγονός που δύσκολα βρίσκεις όμοιο του και πολύ πιο δύσκολα ξεχνάς αν έχεις συμμετάσχει σε αυτό;
Ένα γεγονός που ξεπέρασε την μαζικότητα του Ιούνη και την Εξεγερσιακότητα του Δεκέμβρη.
Αλλά και ένα γεγονός που μέσα στην αλληλουχία των ιστορικών γεγονότων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν είχε υπάρξει ο Δεκέμβρης και ο Ιούνης.
Ένα γεγονός που μόνο όσοι το έζησαν ξέρουν την ευεργετική και απελευθερωτική επίδραση που είχε στις ψυχές τους, στα μυαλά τους και στα σώματα τους.
Ένα γεγονός που ήδη είναι το μεγαλύτερο ορόσημο αντίστασης που έχουμε στα πέτρινα του ΔΝΤ τα χρόνια…

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ(κι από δίπλα η πολιτική πανούκλα να σιγοντάρει και να πλειοδοτεί…)

Τα κανάλια (αντέννα, μέγκα, σκάι, σταρ, άλφα) προχώρησαν στην πιο απίστευτη και πιο επαχθή ολοκληρωτική παραπληροφόρηση που έχει τολμήσει να κάνει η ιστορία της τηλεόρασης σε δυτικό καθεστώς:Έκρυψαν το πλέον αναντίρρητο γεγονός ότι έγινε Εξέγερση!!!!!!!!!!
Και αποκρύπτοντας την πιο βασική αλήθεια και την ίδια την απτή πραγματικότητα της Κυριακής, πρόβαλαν με τον πιο διεστραμμένο πορνογραφικό τρόπο κάποια καμμένα κτίρια τα οποία απλά δέχτηκαν το 1% της εξεγερμένης ενέργειας του πλήθους. 
Χρησιμοποιώντας γκαιμπελισμούς που ούτε ο Γκαίμπελς είχε τολμήσει, παρουσίασαν αυτά τα καμμένα κτίρια αποκομμένα από μια ευρύτερη Εξεγερση που(ανάμεσα σε τόσα άλλα) έστειλε τριψήφιο αριθμό μπάτσων στο νοσοκομείο και πάσχιζε να ξαναπάρει το Σύνταγμα από τον αστυνομικό στρατό.
Μετά (δεν αρκούσε αυτό!) απομόνωσαν αυτό το γεγονός από το ευρύτερο πλάισιο της επίθεσης των πάνω και των νέων φρικτότερων μνημονίων και το έκαναν άχρονο και πλήρως στεγανοποιημένο από την κοινωνία και τα γεγονότα της.
Τότε έχοντας αποκόψει πληρως τα καμμένα κτίρια και από τη εξέγερση και από το μνημόνιο, μπορούσαν να τα παρουσιάσουν και να τα ερμηνεύσουν ως δράσεις κακοποιών, χουλιγκάνων, πληρωμένων μπράβων, κουκουλοφώρων, μηδενιστών χωρίς συνείδηση κλπ
και με αμίμητο θράσος να αναρωτιούνται γιατί η αστυνομία δεν τους εμπόδισε!!
( η απάντηση απλή:η αστυνομία στην εξέγερση δεν μπορούσε να προφυλάξει καλά καλά τον εαυτό της αλλά όπως είπαμε όταν απομονώνεις τα γεγονότα από το ευρύτερο πλάισιο τους κάνεις τις πιο ηλίθιες και θρασύτατες αναρωτήσεις)
Φυσικά αυτοί δεν ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε να μην ξέρουν ότι στους δρόμους γίνεται εξέγερση, αλλά ήταν όμως τόσο ποταποί, ψεύτες, πουλημένοι και τρισάθλιοι ώστε να έχουν το θράσος να αρνηθούν το πλέον προφανές και αδιαμφισβήτητο.
O πανικός τους ήταν τεράστιος και έτσι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όλες τις τεχνικές ψεύδους, παραπλάνησης και  παραπληροφόρησης ακόμη και να εφεύρουν καινούργιες γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να ξεπεράσουν τους εαυτους τους…
Η κάλυψη των γεγονότων της Κυριακής από τα χουντοΜΜΕ κάνει την κάλυψη των γεγονότων του Δεκέμβρη να φαίνεται υποδειγματική (και ξέρουμε και για τότε σε τι νέα ρεκόρ ψεύδους είχαν φτάσει…)
Μιλάνε για καμμένα κτιρία όταν αυτά που κάηκαν ήταν το ένα δέκατο αυτών που κάηκαν μόνο σε μια μέρα του  Δεκέμβρη και όταν μάλιστα την Κυριακή του Φλεβάρη ο κόσμος και η οργή ήταν δεκαπλάσια του Δεκέμβρη.
Κι όταν μάλιστα τούτη την φορά τα περισσότερα καμμένα κτίρια ήταν τράπεζες και πολυεθνικές και τα περισσότερα σπασμένα τα ενεχυροδανειστήρια!
Το θράσος τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όταν έφτασαν να ισχυριστούν ότι η εξέγερση έφερε μαζική ανεργία στο κέντρο!
(σε μια χώρα με ένα εκατομμύριο ανέργους καταγεγραμμένους και άλλο ένα εκατομμύριο χωρίς καταγραφή, σε μια χώρα που η πολιτική τους οδήγησε τα μισά μαγαζιά στο κλείσιμο και η οικονομία τους είναι σε ομολογημένη κατάρρευση…)
Με τέτοιο θράσος δεν θα την βγάλουν καθαρή! Μπορεί τους μισούς να τους αποκοιμίζουν με τέτοια ψεύδη και να τους μετατρέπουν σε παπαγαλάκια του καθεστώτος που συκοφαντούν ζωντανές εξεγέρσεις (συνήθως τους πιο βολεμένους ή δούλους στην ψυχή…) αλλά οι υπόλοιποι μισοί τουλάχιστον εξαγριώνονται με τέτοια κακοποίηση της πραγματικότητας και των δυναμικών της.
Τα κανάλια έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα τα τελευταία χρόνια και υπέβαλαν σε τρομερή ψυχολογική βία τον κόσμο για να δεχτεί μνημόνια και κίβδηλους εκβιασμούς. 
Όταν η Εξέγερση φτάσει φυσιολογικά και στα κανάλια τους τότε το τέλος τους θα είναι σκληρό, ταπεινωτικό και αλήσμόνητο και αυτά θα το έχουν προκαλέσει…

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΞΕΜΠΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΥΣ

Λοιπόν ας το χωνέψουν και θα το γράψω χύμα όπως πρέπει να γράφουν οι εξεγερμένοι.
Δεν υπάρχει εξέγερση χωρίς καταστροφές και πλιάστικα, 
χωρίς ισοπέδωση συμβόλων του καθεστώτος 
αλλά και χωρίς παρατράγουδα.
Ακριβώς γιατί από την φύση της μια Εξέγερση απελευθερώνει χαοτικά ενέργειες που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μπλοκαρισμένες και ακριβώς γιατί ο κάθε εξεγερμένος είναι μέσα σε αυτήν σε ντελίριο ενεργητικότητας μακριά από το οτιδήποτε θυμίζει απάθεια, φόβο και υποταγή, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Ναι!Οι νόμοι τους καταργούνται στα Οδοφράγματα!
Ναι!Κάποιοι σε μια εξέγερση θα βάλουν στο μάτι κτίρια και θα θέλουν να τα κάψουν ή να τα πλατσικολογήσουν!
Ναι!Αυτό είναι μια άγρια (και ενίοτε πολύ επικίνδυνη) όψη της εξέγερσης στην οποία προσωπικά δεν ανακατεύομαι (και δεν ανακατεύτηκα ούτε  και τον Δεκέμβρη όταν τα καψίματα ήταν δεκαπλάσια) αλλά μια όψη που σε καμιά περίπτωση δεν ανήκει στο σύνολο της στο παρακράτος και στον υπόκοσμο.
Ναι! κάποιες φωτιές μπορει να ήταν κουλές και άλλες να θέλουν διερεύνηση.
και
Ναι! στις εξεγέρσεις σκάει και το παρακράτος και ο υπόκοσμος γιατί πάλι από την φύση τους οι εξεγέρσεις απελευθερώνουν όλους τους θεούς και τους δαίμονες της κοινωνίας.
Όμως πόσο  αφόρητα συκοφαντικό θα ήταν να χρεωθούν κυριακάτικα καψίματα τραπεζών σε παρακράτος και υπόκοσμο!
(και αφήστε τους γκαιμπελισμούς ότι κυριακάτικα είχαν κόσμο.Να βγουν αυτοί που ήταν κυριακάτικά μέσα σε τράπεζες σε τέτοια μέρα να μας το πουν και να μην μιλάτε εκ μέρους τους τηλεφύρερ της συμφοράς!Γιατί αλλιώς μιλάτε για φαντάσματα…) . 
Απόλυτα θεμιτή ενέργεια το κάψιμο των ναών του καθεστώτος ειδικά όταν μας κυβερνά πραξικοπηματικά ένας τραπεζίτης και όταν μάλιστα όλη η εξαθλίωση μάς επιβάλλεται για να σωθούν οι τράπεζες. 
Θεμιτές και κατά την γνώμη μου ίσως ακόμη καλύτερες είναι και οι αδοκίμαστες καταλήψεις τραπεζών στην διάρκεια μιας εξέγερσης.
Ούτε βέβαια θα κλάψω για τα στάρμπακς και τα ενεχυροδανειστήρια!
Μπορεί στις εξεγέρσεις να μην συμμετέχω σε πλιάτσικα και καψίματα αλλά δεν θα αρνηθώ ότι και αυτά είναι στοιχεία της ίδιας της εξεγερσιακής διαδικασίας.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΗ (αλλά θα αγριέψει πολύ περισσότερο όσο της αρνούνται την υπόσταση της…)

Και η αλήθεια είναι ότι η εξέγερση της 12 Φλεβάρη στάθηκε μεγαλόψυχη και ανθρώπινη όχι μόνο γιατί δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός αλά μαρφίν, όχι μόνο γιατί φρόντισε να μην είναι τυχαίο αυτό  αλλά επιπλέον στάθηκε και φειδωλή στο τι άψυχο κατάστρεψε και έκαψε.(κι ας χτυπιούνται οι καναλάρχες για το αντίθετο…)
Με τέτοια εξεγερμένη ενέργεια που κυκλοφορούσε στον δρόμο, ήταν πράξη ανωτερότητας  και ανώτερης αποφασιστικότητας ότι συνολικά ως εξέγερση κατεύθυνε αυτή την ενέργεια στις συγκρούσεις με τους μπάτσους και όχι στα καψίματα.
Να το θέσω διαφορετικά για να στηρίξω την θέση μου. Θα χρησιμοποιήσω αριθμούς χοντρικά για να δείξω τις τάσεις που έδρασαν.
Αν τον Δεκέμβρη η εξεγερμένη ενέργεια κατευθυνθηκε κατά 50% στους μπάτσους και κατά 50% στα κτίρια-σύμβολα-πλιάτσικα
την Κυριακή είχαμε το 99% να κατευθύνεται προς τους μπάτσους και κατά το 1% προς τα άλλα.
Πολύ απλά αν ήταν διαφορετικοί οι συσχετισμοί και αν την Κυριακή είχαμε εξέγερση τύπου Δεκέμβρη ΤΟΤΕ και μόνο τότε δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο και θα είχε ισοπεδωθεί το ιστορικό κέντρο.
Έτσουξε πολύ τους καναλάρχες που δεν έγιναν μεγαλύτερες καταστροφες. Αναγκάστηκαν να επινοήσουν καταστροφές που δεν έγιναν  όπως τον Δεκέμβρη είχαν επινοήσει πτώματα. 
Έιπαν ότι κάηκε η εθνική βιβλιοθήκη ενώ μόνο είχαν καταστραφεί κάποια εκδοτήρια έξω από το κτίριο της, 
παρουσίασαν τον κινηματογράφο  αττικό ότι ισοπεδώθηκε (έβγαλαν οι γελοίοι μέχρι και νοσταλγικά βιντεάκια για το τι ήταν παλιά το αττικό!!) 
ενώ το αττικό θα ξαναλειτουργήσει σε 2 βδομάδες!
είπαν για 23 νεοκλασικά αριστουργήματα και ανεκτίμητης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ότι κονιορτοποιήθηκαν για να ρίξουν τον αριθμό και την ποιότητα στα 9 στολίδια της πολης που υπέστησαν μεγάλη καταστροφή!

Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥΣ(Και πώς καταντήσαμε οι εκπρόσωποι της αστυνομίας στα κανάλια να γίνουν οι πιο ειλικρινείς αναμεταδότες της εξέγερσης μέσα στην τηλεοπτική γυάλα του ολοκληρωτισμού…)

Και από διπλά η καθεστωτική αριστερά να σιγοντάρει ή να πλειοδοτεί (αν είναι Τσίπρας ή ΚΚΕ) εστιάζοντας και αυτή στις “τρομακτικές καταστροφές” συκοφαντώντας ύπουλα και βρώμικα τους εξεγερμένους. 
(Για το ΚΚΕ όλη η εξέγερση ήταν επίδειξη δύναμης του παρακράτους(!!!) ενώ για το ΣΥΝ υπήρχαν μόνο ειρηνικοί διαδηλωτές και παρακρατικοί αρνούμενο το ίδιο κραυγαλέα ότι έγινε Εξέγερση.
Δεν θυμάμαι  ποτέ άλλοτε και όσο ζω να έχει υπάρξει τέτοιο χάσμα μεταξύ απτής πραγματικότητας από την μια και ψευδούς προβολής και ερμηνείας της από την άλλη(και ξέρετε κάτι καθεστωτικές κουφαλίτσες με μετρημένες τις μέρες κυριαρχίας σας;Έχουμε σκληραγωγηθεί από τον Δεκέμβρη πώς κάνατε το άσπρο μαύρο και τώρα δεν σας σώζει τίποτα που είστε χίλιες φορές χειρότεροι από τότε…)
Φτάσαμε στο σημείο (που συμβαίνει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα) οι εκπρόσωποι της αστυνομίας στα κανάλια να είναι ασύγκριτα πιο αληθινοί και ειλικρινείς  στην παρουσίαση των γεγονότων της Κυριακής σε σχέση με όλους τους άλλους που ήταν εκεί.
Αυτοί τουλάχιστον παραδέχτηκαν ότι έχασαν τον έλεγχο και ότι θα τον έχαναν ό,τι κι αν έκαναν 
(και όταν ένας αρχιμπάτσος θύμισε στον Τσίμα ότι και στο Λονδίνο χάθηκε ο έλεγχος λόγω της εξέγερσης,  αυτό το πουλημένο τομάρι που καλοπληρώνεται για να είναι ο νηφάλιος παπαγάλος του καθεστώτος,  απάντησε θρασύτατα ότι το Λονδίνο ήταν αυθεντικη εξέγερση ενώ η δική μας η κυριακάτική ήταν κάλπικη! 
Ο Πρετεντέρης από δίπλα δεν διαφώνησε με τον μπάτσο ότι και τα δυο ήταν εξέγερση αλλά τόνισε ότι στην Αγγλία ο Πρωθυπουργός της έβαλε στόχο να συλλάβει όλους τους εξεγερμένους!
Ελάτε ρε!Έχετε πολύ πράμα να συλλάβετε.Τόσο πολύ που στο τέλος θα σας συλλάβει αυτό…)
Επίσης αυτοί σωστά αξιολόγησαν ότι η νομική και η κατάληψη της  δεν ήταν κανένα κρυφό αρχηγείο της εξέγερσης, και ούτε βέβαια ήταν η  νομική που κινούσε τα χαοτικά εξεγερσιακά νήματα.-
Αυτά κινούνται από την αυτόνομη, απρόβλεπη, αυθόρμητη και ζωντανη δράση πολλών διαφορετικών χιλιάδων εξεγερμένων…- 
Ήταν οι τηλεφύρερ, που τους έτσουξε πολύ που μια σχολή στο κέντρο είχε καταληφθεί από κάποιους αναρχικούς και που η εξέγερση διαδραματίστηκε ενώ υπήρχε ένα τέτοιο κατειλημμένο κτίριο στην ακτίνα της, που στοχοποίησαν την Νομική σαν το άντρο της Εξέγερσης που πρέπει να χρεωθεί όλες τις ενέργειες της Εξέγερσης…

ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

(για την κατάληψη της νομικής στην οποία συμμετείχα περήφανα σχεδόν από την αρχή της και την ξενύχτησα για να την περιφρουρήσω,  θα ασχοληθώ σε ξεχωριστό παράρτημα του κειμένου.
Ήταν μια γενναία ενέργεια που έγινε σε συνθήκες καταργημένου πανεπιστημιακού  ασύλου αλλά και εξεγερσιακής προσμονής, που πρόσφερε όσα μπόρεσε στην εξέγερση αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ποτέ αρχηγείο της.Δεν ήταν καν το μάτι του κυκλώνα της εξέγερσης. 
Μακάρι να ήταν και να υπήρχε και ένα τέτοιο αρχηγείο ανάμεσα στα πολλά αυτοσχέδια αρχηγεία που συγκροτούνται ταχύτατα σε εξεγερσιακές καταστάσεις.
Για τα προβλήματα, τα καλά και άσχημα αυτής της κατάληψης θα γράψω αλλού.
Εδώ αρκεί η παράθεση του γεγονότος, ότι στις 6 το απόγευμα όταν η εξέγερση είχε ξεκινήσει για μιισή τουλάχιστον ώρα στο Σύνταγμα και πέριξ,  εμείς ακόμη είμασταν κλεισμένοι στην νομική και συζητούσαμε πώς θα φύγουμε από αυτή χωρίς να υπάρξει αστυνομική επίθεση και συλλήψεις.
Και ότι η ενέργεια που υπήρχει εκείνη την στιγμη στους ανθρώπους της νομικής ήταν πολύ πιο κάτω εξεγερσιακά από την μέση ενέργεια του πλήθους.Αυτό το γράφω ως ντοκουμέντο-μαρτυρία για να σταματήσει η εξωφρενική παραφιλολογία για τους υπερμπάχαλους της νομικής που μόνοι τους έκαψαν όλη την αθήνα με ορμητήριο την Νομική.
Φυσικά ο κάθε καταληψίας της όταν ενώθηκε με το υπόλοιπο εξεγερμένο πλήθος πρόσφερε στην εξέγερση αυτό που μπορούσε και ευτυχώς απέφυγε τον εγκλωβισμό στο κτίριο που θα του στερούσε το υπέροχο εξεγερσιακό βίωμα των δρόμων.
Θα ήταν βολικό για μας που συμμετείχαμε σε αυτή την κατάληψη να την εξιδανικεύσουμε και να συμφωνούσαμε με τα κανάλια ότι ήταν το αρχηγείο της εξέγερσης.
Όμως το ξέρουμε καλά όσοι είμασταν εκεί ότι αυτό είναι μύθος και η εξέγερση ξετυλίχτηκε ανεξάρτητα από την νομική και τους καταληψίες της όσο κι αν και αυτοί έβαλαν το δικό τους λιθαράκι τους και ήταν σάρκα από την σάρκα της Εξέγερσης.Όμως ήδη έγραψα αρκετά για ένα παρενθετικό κείμενο που παραμπέπει σε άλλο πιο αναλυτικό και σταματώ…)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…


Φτάσαμε τις 2800 λέξεις και είναι ώρα για ένα μικρό διάλειμμα.
Στα επόμενα μέρη  θα δούμε πώς και γιατί αυτή η Εξέγερση άλλαξε τα πάντα, γιατί η καθεστωτική προπαγάνδα θα γυρίσει μπούμεραγκ και στοχοποιεί από την μεριά της Εξέγερσης τα κανάλια τους -και πώς τελικά θα βρεθούν κουρεμένοι αυτοί που τώρα πάνε να πάρουν το μαλλί της εξέγερσης!-, 
τις ενδείξεις που πείθουν γιατί αυτή η εξέγερση δεν έχει σταματήσει και συνεχίζεται στους ρυθμούς της και γιατί θα φέρει πολύ σύντομα νέα  μεγαλύτερα ορόσημα, τις ευθύνες μας για τον ασταμάτητο καθημερινό αγώνα που έχει ξεκινήσει, την επίδραση της εξέγερσης στις άλλες χώρες, την ανάγκη να μιλάμε για το μετά της εξέγερσης ακόμη και τώρα που είναι στην αρχή της αλλά και την προτεραιότητα μας να φουντώσουμε  αυτή την εξέγερση απλώνοντας την σε όλη την δημόσια σφαίρα αποτρέποντας με κάθε τίμημα το σβήσιμο της.
Τέλος θα αναλυθεί πιο συγκεκριμένα σε ποιες αντικειμενικές συνθήκες ξετυλίγεται αυτή τη η Εξέγερση και ποιος ο δυναμισμός και η συνάφεια των πολλαπλών υποκειμένων που συμμετέχουν σε αυτή.

Ένα πάντως παραμένει σίγουρο:

Η Κυριακή δεν ήταν μπάχαλο, δεν ήταν σύγκρουση, δεν ήταν αναταραχή.

Ήταν η πιο μεγάλη εξέγερση της μεταπολεμικής ιστορίας κόντρα στον πιο οργανωμένο, πολυπληθή και  αδίστακτο  αστυνομικό μηχανισμό της δυτικής Ευρώπης  και κόντρα στα πιο ολοκληρωτικά μέσα ενημέρωσης του κόσμου που θέλουν να περάσουν σε έναν πληθυσμό ότι η εξαθλίωση του χωρίς πάτο είναι  μονόδρομος του.

Αυτό που είχαμε πει τον Δεκέμβρη, ισχύει τώρα στο δεκαπλάσιο:τίποτα δεν είναι το ίδιο, είμαστε ακόμη στην αρχή!

(Το κείμενο γράφεται χωρίς ορθογραφικό διορθωτή και θα ακολουθήσουν σύντομα και τα άλλα μέρη του κειμένου…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου