Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Aλεξάνδρα Τσόλκα:Το μίσος

Πριν παραθέσω το άρθρο της Αλεξάνδρας να πώ πως απ ότι είδα εγώ,το άρθρο της Σεμίνας Διγενή,έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια.Οπου το πέτυχα μόνο καλά λόγια διάβασα.

Σε αντίθεση με το άρθρο της κυρίας Ταχιάου που εγώ το θεωρώ ένα άρθρο με μίσος προς τους λαικούς Έλληνες.Αυτό είναι που ξερνάει μίσος για τον Έλληνα,τον "ψυχοπονιάρη"Έλληνα.Αλήθεια,από πότε το νασαι  πονόψυχος έγινε ελάττωμα;Για να το ξέρω.Γιατί η κυρία Ταχιάου,έχει τον ψυχοπονιάρη αναμεσα σε λεξεις που σημαίνουν κάτι άσχημο.
Ενημερωτικα ψυχοπονιάρης κατά Μπαμπινιώτη είναι ο ευσπλαχνικός,συμπονετικός,πονόψυχος.

Αντίθετο-άσπλαχνος,άκαρδος,ανάλγητος.
Αν κάποιος διχάζει επίσης δεν είναι όσοι της αντέκρουσαν το άρθρο αλλά η ίδια που χωρίζει τους ανθρώπους,δε θα πώ Ελληνες εγώ,οχι σε σχέση με τα στοιχεία του χαρακτήρα τους αλλά απ το αν ειναι κοντοί ή ψηλοί.Ασχημοι ή όμορφοι,λαικοί ή μπουρζουάδες.

Οσο για το λάιφ στάιλ,κατά τη δική μου γνώμη ΚΑΙ ΤΟΤΕ, τα 50 και τα100 πράγματα που θα πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος,θα έπρεπε να φαίνονται γελοία.

Αλλο που τώρα η κατάσταση που ζούμε,φέρνει ανθρώπους και πράγματα,ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Αυτά....πάμε στο άρθρο
-----
Το μίσος...
Στην αρχή αυτής της οικονομικής πανούκλας, της χρηματικής πανώλης, της μαύρης εποχής, που ανύποπτοι δεν περιμέναμε να μας συμβεί ποτέ, πολλοί λέγαμε πως θα έρθουμε σαν άνθρωποι με τις δυσκολίες πιο κοντά, πως θα έχουμε ο ένας τον άλλον, πως θα ισχύσει το «κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό», πως θα ισχυροποιηθούν οι φιλίες, οι οικογένειες, οι έρωτες, οι σχέσεις μας. 


Μες στην αθωότητα πηγαίναμε σαν 12 νέοι της Αθήνας, σε έναν Μινώταυρο πιο ισχυρό, πιο πύρινο, περισσότερο αδηφάγο από ότι μπορούσαμε να υποπτευθούμε, που δεν θα χόρταινε συναισθήματα.

Ένα κείμενο στο διαδίκτυο για τον «ομορφάντρα» και τον «Αγαπούλα» των διαφημίσεων της Χριστίνας Ταχιάου ποστάρεται σε τοίχους στο Facebook, συζητιέται στο twitter, γίνεται θέμα, σημείο αναφοράς και ανταπαντήσεων. 


Άλλα κείμενα προς απάντηση για την Ελλάδα που αντιστέκεται μέσα από το «βρόμικο», μέσα απ τη διαφορά της! Σχόλια κάτω από το κείμενο, πικρόχολα, φωναχτά στη σιωπή, καταδικαστικά, υβριστικά, ισοπεδωτικά.


Το lifestyle και η πτώση του


Σαρωτικά όλοι οι αρθρογράφοι ή όσοι θέλουν να υπολογίζονται σε αυτούς, γραφούν ένα κείμενο που πετάει στο Καιάδα όλους όσοι διακρίθηκαν σε αυτόαφεντικάεργαζόμενους,θέματα, μην υπολογίζοντας για παράδειγμα πως το να γράφεις τα «50 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος πριν τα 40» ή τα «100 πράγματα που πρέπει να κάνει ο άνδρας πριν παντρευτεί» τώρα φαίνονται ηλίθια, αλλά πριν από τρεις δεκαετίες ήταν ακόμη και επαναστατικά στον περιοδικό τύπο που κυριαρχούσε το φωτορομάντζο και οι αισθηματικές νουβέλες σε συνέχειες. 


Ατόφια κακία; Τα σχόλια που συνοδεύουν τα κείμενα. Άγρια! Χωρίς καμία προσπάθεια ψυχραιμίας. Κάποια είναι όλο μίσος για τα αφεντικά, ή τους κυρίους εκπροσώπους του είδους. 


Σε αυτό το τόπο, που δικαιώνεται από τον «ομορφάντρα» και τον «Αγαπούλα» λοιπόν, δεν τηρούμε ούτε τους κανόνες του μποξ; Τον πεσμένο παύεις τον χτυπάς πάνω στις πληγές του! Εμείς το κάνουμε με λέξεις!

Οι άρχοντες της αβανγκαρντίλας, που πρώτοι έκαναν σταρ τις κοσμικές κυρίες, με ολοσέλιδα αφιερώματα ή χρήζοντας τες δημοσιογράφους, τώρα φτύνουν πάνω στο ιλουστρασιόν lifestyle, έτοιμοι να πετάξουν στα λιοντάρια σαν τους πρώτους χριστιανούς τους γραφιάδες του.

Μίσος να στάζει από τα μαύρα στοιχεία στα social media! Ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Να τον δαγκώσει στο λαιμό. Να αισθανθεί δικαιωμένος έτσι για ποιο πράγμα; Ό,τι δεν του μοιάζει; Ό,τι είναι σωσμένος; Σε ποια νησίδα μες στον ωκεανό, που το τσουνάμι έχει σηκωθεί τεράστιο και αθόρυβο και μας γεμίζει σύγχρονες Ατλαντίδες;

Ένα κείμενο της Σεμίνας Διγενή. Ειρωνικά σχόλια. Πικρά. Η Σεμίνα στα καλύτερα της, πιο εύστοχη από ποτέ! Το διαδίκτυο αρένα! Κανείς με τον άλλον. Όλοι μόνοι, αυτάρεσκα διαφορετικοί, όταν κανείς δε νοιάζεται για τις υπάρξεις μας. 


«Κάνε μόκο εσύ» γράφει μια κυρία τάχα διανοούμενη στο τοίχο κάποιας άλλης. Το αβγό του φιδιού. Μικροί ατομικοί φασισμοί, ώσπου να βρούνε μήτρα να φωλιάσουν και να επωαστούν, ξεσπάνε επιτρέποντας τον λόγο η στερώντας τον, πετώντας βρισιές και κακίες και κίτρινο, πυώδες μίσος. 


Οι διανοούμενοι της χώρας, σε μια διαδικτυακή Σπιναλόγκα, κατηγορούν ο ένας τον άλλον, ενώ η λέπρα, αόρατη και ανενόχλητη κολλάει στα μυαλά.

Θλίψη η εσπέρα, έγραφε στις Βάκχες ο Ευριπίδης. Ναι! Κάνει πολύ θλίψη, τώρα που νυχτώνει σε αυτόν τόπο. Τον τόπο μας...
http://www.queen.gr/CELEBRITY-SPOTTING/JUICY-NEWS/item/36021-To-misos

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή συγνώμη αυτό τώρα ήταν αρθρογραφία; Αυτό το άθροισμα λέξεων από μια κοπελιά που κοιτάει με το βλέμμα λοξό ήταν απάντηση σε όσα σχόλια είδαν το φως της δημοσιότητας;
    Αι πάγενε κοριτσάκι να ξεσαλώσεις με τους φίλους σου. Τους διάφορους Κωστόπουλους με τους οποίους τρώγατε μόνο σούσι πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Μόνο πρόσεχε. Μη πατήσεις τα σκατά που έγραφες τόσα χρόνια στα σινερομάντζα του Πέτρου.
    Αντώνης (vantonios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλεξάνδρα δεν είναι κοριτσάκι-))Εννοώ ηλικιακά.Είναι παντρεμένη και τη συμπαθώ.Απλά επειδή δούλεψε τόσα χρόνια σ αυτά τα περιοδικά-αξιοπρεπώς-νιώθει λίγο μια αδικία με όσα λέγονται.Και τη δικαιολογώ.Επειδή μιλάμε στο τουίττερ και στο φέισμπουκ είναι πολύ αξιόλογο άτομο.Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα εκφράζουμε τις διαφωνίες μας Αντώνη μου-))

      Διαγραφή