Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Τον Φλωρινιώτη μην τον κλαις. Τους Fab πάλι, παίζεται.



Του Τάσου Θεοδωρόπουλου
Βρισκόμουνα σε μια παρέα gay φίλων με τα μαχαίρια να έχουν βγει στο τραπέζι γύρω  από το «ξεφώνημα» των Fab 5. 


Oι μισοί από μας, (μαζί με εμένα) υποστηρίζαμε ότι είναι τουλάχιστον ενοχλητικό, να βλέπεις στο σήμερα, επώνυμες αδελφές να ακκίζονται και να χαριτωμενιάζουν με τρόπο που μπροστά του ο Φίφης του Παράβα από τις ελληνικές ταινίες, φαντάζει προχώ. 

Οι άλλοι μισοί πάλι, θεωρούσαν ακραία ρατσιστική τη δική μας στάση, όσον αφορά στο δικαίωμα κάποιων ανθρώπων με έξτρα μιουζικαλμέντε περσόνες, όπως ο Τρύφωνας Σαμαράς, να εκφράζονται όπως τους γουστάρει


Το θέμα όμως εν προκειμένω, δεν είναι το δικαίωμα στην όποια έκφραση. 


Αλλά το μέσο που αυτό γίνεται, 
το κοινό στο οποίο απευθύνεται,
και ο τρόπος που το όλο πακέτο χρησιμοποιείται από ένα σταθμό για να βγάλει πλάκα. 


Γιατί άλλο είναι όταν ο Τρύφωνας κάνει τα νάζια της Αλίκης με την παρέα του και περνάει καλά για την πάρτη του, και άλλο όταν κάνει τα ίδια νάζια επειδή ξέρει ή του έχουνε πει ότι πουλάνε,  και αυτά ερμηνεύονται από την πλειοψηφία ενός μαζικού συντηρητικού τηλεοπτικού κοινού ως ενδεικτικά της gay συμπεριφοράς.


Και ναι, εκεί, προσωπικά σαν gay, ενοχλούμαι, τόσο από τη συγκεκριμένη πρόταση ψυχαγωγίας, όσο και από τα σχόλια των straight όταν τη βλέπουν. Που όμως για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτό φαίνεται να είναι το ζητούμενο. 


Σαν να σκέφτηκε το κανάλι «Ας μαζέψουμε μια παρέα λιγότερο ή περισσότερο εκδηλωτικών gay, προκειμένου  να κάνουμε με τα καμώματά τους, τους straight να ξεκαρδιστούνε ή να ξεχαρμάνιουσε βρίζοντας σαν φουστάρες τις λωλές»


Κι αυτό από την ώρα που είμαι κι εγώ φουστάρα, με προσβάλλει. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο ο Σαμαράς (ειδικά), ο Γαβαλάς, ο Μέρλος και μέχρι πρότινος ο Ψινάκης, παίζουν συνειδητά αυτό το παιχνίδι αν και για την περίπτωση του Τρύφωνα, λόγω μια έμφυτης παιδικότητας που τον διακρίνει, φρονώ ότι γίνεται ασυνείδητα


Γνωρίζω όμως, πως στο θλιβερό σαν trash τηλεόραση άλλων εποχών, επεισόδιο της μεταμόρφωσης του Γιάννη Φλωρινιώτη, με τους Fab να αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους απέναντι στον ξεπεσμένο τραγουδιστή ανακατεύοντας τις ντουλάπες του και μνημονεύοντας την εποχή που ο Χατζιδάκις τον φιλοξένησε στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο ίδιος ο Φλωρινιώτης, ήταν το λιγότερο θλιβερό στοιχείο της εκπομπής. Επειδή ήταν και το μόνο, (τραγικά) αυθεντικό.
http://blogs.gossip-tv.gr/tv-critics/clarina-burana/fab-gia-klammata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου