Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

150 Κινέζοι εργάτες απειλούσαν με ομαδική αυτοκτονία!

foxconn-2_2106079b
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17020%3A150-kinezoi-ergates-apeiloysan-me-omadiki-aytoktonia&catid=52%3Aworld&Itemid=79#.Tw2w0eDfIeQ.facebook

Περίπου 150 Κινέζοι εργάτες στη Foxconn, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών στον κόσμο, απειλούσαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά πηδώντας από την στέγη του εργοστασίου στην πόλη Wuhan σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας.
Μετά από δυο ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων με την διοίκηση του εργοστασίου και με στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος οι εργάτες αποφάσισαν να κατέβουν από την στέγη.
H Foxconn, η οποία κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες πολυεθνικές όπως  Apple, Sony, Nintendo και  HP, έχει μια ζοφερή ιστορία αυτοκτονιών στα εργοστάσιά της. Όπως μεταδίδει η Daily Telegraph, μόνο το 2010 υπήρξαν 18 απόπειρες αυτοκτονίας από τις στέγες των εργοστασίων με 14 νεκρούς.
Για να αποτρέψει νέες αυτοκτονίες η Foxconn εγκατέστησε δίχτυα ασφαλείας σε ορισμένα από τα εργοστάσιά της.
 
Η τελευταία απόπειρα ομαδικής αυτοκτονίας ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου όταν η διοίκηση αποφάσισε να μετατάξει περίπου 600 εργαζόμενους σε μια νέα γραμμή παραγωγής, κατασκευής κουτιών για τους υπολογιστές Acer.
"Μας μετέταξαν χωρίς καμία εκπαίδευση, και μας πλήρωναν περιστασιακά", είπε ένας από τους εργαζόμενους.
"Η γραμμή συναρμολόγησης έτρεχε πολύ γρήγορα. Μετά από μια μέρα εργασίας το χέρια μας έβγαλαν φουσκάλες. Το εργοστάσιο πνιγόταν στην σκόνη", πρόσθεσε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Foxconn city. Το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου