Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ρήγας, ο Δούκας και οι Αλβανικές Φιλοζωικές Οργανώσεις


Ας βοηθήσουμε οικονομικά για τα νοσήλια του Ρήγα

Όπως γνωρίζετε ο χτυπημένος με σιδηρολοστό στο κεφάλι Ρήγας νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο του Πρόδρομου Θεοδώρου στην Κυψέλη από τις 23 Δεκεμβρίου, αφού τα τραύματα του είναι ιδιαιτέρως σοβαρά (σπασμένο κρανίο και γνάθος). 

Το ζώο που αρχικά είχε πέσει σε κώμα συνήλθε και χθες άνοιξε τα μάτια όμως όλοι είναι επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας του αφού ο σκύλος είναι πολυτραυματίας.
Όπως καταλαβαίνετε τα έξοδα της νοσηλείας, η οποία θα είναι πολυήμερη, είναι πολλά! Ήδη στοιχίζει 35 ευρώ την ημέρα χωρίς να υπολογίζεται η φαρμακευτική αγωγή, που παίρνει. Γι’ αυτό και εκείνοι που τον φροντίζουν κάνουν έκκληση για την καλυφθούν τα έξοδα απ’ όλους εκείνους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατάσταση του Ρήγα.
Ήδη ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Άγγελος Ρεμούνδος εκδήλωσε την επιθυμία να υιοθετήσει το ζώο, μόλις συνέλθει, ώστε να μη βρεθεί ποτέ ξανά στους επικίνδυνους δρόμους του Μοσχάτου!
Για να βοηθήσετε ώστε να καλυφθούν τα νοσήλια καλέστε την Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου στο τηλέφωνο 6974672808 ή στείλτε της μήνυμα στο email:mairy_xat@hotmail.com, ώστε να σας δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπορείτε να τα καταθέσετε. Την επόμενη εβδομάδα όπως μάθαμε το ζώο θα υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία ώστε οι κτηνίατροι να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλος του.
Ας είμαστε αισιόδοξοι για τον Ρήγα που παλεύει να σωθεί, μετά από βάρβαρα χτυπήματα, που κατάφερε πάνω στο κορμί του το 55χρονο ανθρωπόμορφο κτήνος στις 23 Δεκεμβρίου.
Ο σοκαρισμένος Δούκας
Ο Δούκας, όπως έχουμε αναφέρει, φιλοξενείται προσωρινά από φιλόζωο στην περιοχή του Μοσχάτου. Τα τραύματα του είναι ελαφρύτερα, αλλά όπως είπε ο κτηνίατρος, το ζώο έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο είδος και ακόμα είναι σοκαρισμένο.
Στο βίντεο τον βλέπετε μόλις έχει συνέλθει μέσα στο κτηνίατρο, όπου μεταφέρθηκε αρχικά για τις πρώτες βοήθειες. Κάποιοι λένε, ότι από το βλέμμα του προκύπτει ένα ερώτημα: «Γιατί όλα αυτά, τι κάναμε;». 
«Ο Δούκας κοιτούσε έτσι σαστισμένος μια τον αιμόφυρτο τετράποδο φίλο του τον Ρήγα και μια εμένα» είπε στο www.zoosos.gr η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, που τον μετέφερε στον κτηνίατρο…
Τα Αλβανικά Φιλοζωικά Σωματεία καταγγέλλουν τον συμπατριώτη τους
Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που είναι συνεργάτης βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ., Θανάση Πλεύρη, επικοινώνησε μέσω Facebook με φιλοζωικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται στην γειτονική Αλβανία, ώστε να τους πληροφορήσει για το συμβάν.
Οι Αλβανοί φιλόζωοι εκδήλωσαν αμέσως ενδιαφέρον, έγραψαν γι’ αυτό το ειδεχθές έγκλημα, που διέπραξε ο συμπατριώτης τους στην Ελλάδα, και δεσμεύτηκαν, ότι θα ενημερώσουν τον τοπικό Τύπο, ώστε να τύχει ανάλογης δημοσιότητας. Οι φιλόζωοι Αλβανοί χάρηκαν ακούγοντας, ότι ο Ρήγας ζει και παλεύει για τη ζωή του και ζητούν την μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία του δράστη!
Όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει η βία εις βάρος ανθρώπων γενικώς, γυναικών, παιδιών και ζώων (γιατί οι συμπεριφορές και σχετίζονται και συνδέονται) δεν έχει χρώμα, φυλή και εθνικότητα. 
Μας αφορά όλους, γιατί συμβαίνει στις καλύτερες οικογένειες και στις πλέον προωθημένες κοινωνίες και σε κάθε αστικό δημοκρατικό πολίτευμα και στις πιο προηγμένες χώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου