Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

”Anti-christmas”:το πνεύμα των ημερών

Ακολουθώντας το πνεύμα και ζώντας το κλίμα των χριστουγέννων,θα ήθελα να μοιραστώ,με κατάνυξη,μερικούς αγαπημένους χριστουγεννιάτικους ύμνους μήπως και καταφέρουμε έστω για λίγο να ξορκίσουμε τους κακούς δαίμονες και επιστρέψει η γαλήνη και η ευτυχία στις καρδιές μας.
Ίσως τότε ο κόσμος μας αλλάξει πραγματικά.
Με αγάπη και υπομονή αγαπητοί εν χριστώ αδερφοί και την βοήθεια του Κυρίου όλα τα πλάσματα της φύσης κάποτε θα καταφέρουν να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους. Πάντα
βέβαια,με τους δυνατότερους να προσέχουν τους αδυνάμους,μιας και είναι προορισμένοι από την φύση και τον Θεό μας,αυτό να κάνουν.
Ταπεινότης χριστιανοί,και το βασίλειο των ουρανών θα είναι ανοιχτό για τον καθένα μας.
Και τώρα ας ξεκινήσω.
Ο Eric Idle ερμηνεύει με έναν μοναδικό τρόπο τον πολύ αγαπημένο ύμνο ”Φακ Κριστμασ” καθώς η γαλήνη απλώνεται στις ψυχές μας.

Ας περάσουμε ,ύστερα από το απαραίτητο διάλλειμα λόγω της μεγάλης πραγματικά συγκίνησης, στον δεύτερο ύμνο.Αυτή την φορά σε πιο γρήγορο tempo και με μια ακόμα πιο χαρακτηριστική ερμηνεία από τον τροβαδούρο του Κυρίου ημών,αγαπητό εν χριστώ αδερφό, Kevin Bloody Wilson στο μοναδικό ”Χο χο φακιν χο”
Στην συνέχεια ας διαφοροποιηθούμε από τους μοναχικούς τροβαδούρους του Κυρίου.Ας ακούσουμε μια εκτέλεση ενός κλασσικού κομματιού, βγαλμένη λες από τις πραγματικά υπέροχες χορωδίες της Εκκλησίας μας. O τίτλος ”12 ντραγκς οφ κριστμασ”.
Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί για τον αγαπημένο μας τάρανδο με την κόκκινη μύτη,τον Ρούντολφ που με τόλμη οδηγεί το έλκυθρο του Άη Βασίλη.Το παρακάτω ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα..

Δεν θα ξεφύγουμε από το κατανυκτικό κλίμα,όπως αρμόζει στις μέρες αυτές εν χριστώ αδερφοί,και  θα ακούσουμε μια υπέροχη διασκευή του αγαπημένου ύμνου ”Σαιλεντ ναιτ”
Συνεχίζοντας σε κάτι ποιο ”μοντέρνο” μιας και,ακόμα και σταρ της μουσικής Ροκ που έχει πολλούς οπαδούς στην νεολαία,έχουν πολλές φορές ανάλογη θεματολογία.Ας ακούσουμε το κλασσικό πλέον ”τζινγκλ μπελς” από τους εν χριστώ αδερφούς Sex Pistols.

Aς περάσουμε σε κάτι πιο κλασσικό,από τον Jimmy Witherspoon και το αγαπημένο ”Χαου αι χειτ το σι κριστμασ καμ αραουνντ”

Kάπου εδώ τελειώνει αυτό το μικρό αφιέρωμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους.Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς εν χριστώ αδερφούς και αδερφές,ελεύθερα  να μοιραστούν τραγούδια που ίσως έχουν κατα νου,πάντα στο πνεύμα των ημερών.
Ειρήνη και αγάπη σε όλον τον κόσμο.
http://wp.me/p1pa1c-f9U




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου