Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

MME ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ


Εφθασε στην Αγία Παρασκευή η εγκύκλιος για την εφεδρεία στην ΕΡΤ. Εκκρεμεί σύγκληση ΔΣ προκειμένου να οριστούν οι έφεδροι, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν δοθούν ονό-ματα έως την Τρίτη, τότε "όλοι πλέον οι εργαζόμενοι θα θεωρηθούν έφεδροι".
Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τις αποκλειστικές συμβάσεις και τους μη μόνιμους παρουσιαστές όπως η Ε. Στάη (φωτογραφία), ο Κ. Αρβανίτης, η Μ. Σαράφογλου, η Ρ. Μπιζόγλη κ.ά.
Κρίσιμες ώρες για το Alter με τους σταθερά απλήρωτους εργαζόμενους να επαναπροσανατολίζονται σε νέα επίσχεση εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Από την πλευρά του ο Γ. Κουρής ανακοινώνει ότι το τελευταίο εξάμηνο πούλησε ακίνητη περιουσία 20 εκατ. ευρώ στη μισή της αξία, για 10 εκατ. ευρώ, στην προσπάθειά του να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι, "χωρίς να είναι σίγουρο ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο".
Απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ, ενώ υπάρχουν συνεργάτες
που αμείβονται με μπλοκάκι και δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος επί ενάμιση χρόνο.
Η «εφεδρεία» κάνει στάση στο Ραδιομέγαρο
Στο δίλημμα "ή 50% απολύσεις ή 50% μειώσεις αποδοχών" καλούνται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στη "Ναυτεμπορική".
Προς 4 εκατ. ευρώ μεταβίβασε ο ΔΟΛ στην εταιρεία Microstar Ltd, το 38% του μετοχικού κεφαλαίου της Digital Shopping AE, ιδιοκτήτρια του ψηφιακού καταστήματος getitnow.
Στις εκδόσεις Λιβάνη επέστρεψε ο έλεγχος των "Εκδόσεων Επίκαιρα" που εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό, με την αγορά του 45% που κατείχε η "Εκδόσεις Σαρπάζ", συμφερόντων Π. Κυριακίδη.
Το Mega εξακολουθεί τον Οκτώβριο να έχει την πρώτη θέση στη μάχη των δελτίων ειδήσεων, με 22,2% στο πενθήμερο και με 26,8% στην εβδομάδα.
Δεύτερο έρχεται το δελτίο του Alter, επίσης με 22,2% (αλλά με 20,6% τη βδομάδα), ενώ ακολουθεί ο Alpha με 15,5% (16,1%), ο ΑΝΤ1 με 15% (16%) , το Star με 10,3% (11,3%) και η ΝΕΤ με 5,3% (6,2%).
Αγωγή 100.000 ευρώ στον δημοσιογράφο της εφημερίδας της Κρήτης "Πατρίς", Αλ. Ανδρικάκη, για αναρτήσεις που έκανε στο Facebook, κατέθεσε η Βαγγελιώ Σχοινα- ράκη (φωτογραφία), πρώην βουλευτής και νομάρχης Ηρακλείου .
Λίγο έλειψε να μην κυκλοφορήσει χθες ο "Κόσμος του Επενδυτή". Επιτελικά στελέχη της εφημερίδας κατάφεραν εν τέλει να μεταπείσουν τον Κ. Γιαννίκο που απείλησε να βάλει "λουκέτο" μετά και την απόφαση της συνέλευσης για απεργιακή κινητοποίηση λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή μισθών. Η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε η έκδοση ή μη του φύλλου το άλλο Σάββατο τελεί υπό την αίρεση είτε της αποπληρωμής των δεδουλευμένων είτε της απόφασης για απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου