Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: «τρελός» και «καταθλιπτικός» ο Γ. Παπανδρέου


Η πρόσφατη σύνοδος των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G20) στις Κάννες ήταν για γερά νεύρα. Οι επίσημες δηλώσεις των αρχηγών κρατών ήταν ιδιαίτερα σκληρές τόσο για τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όσο και γενικότερα για την Ελλάδα.
Υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων στο Γαλλικό Τύπο για πληροφορίες που διαρρέουν για το τι ειπώθηκε σε προσωπικές συνομιλίες μεταξύ διαφόρων ηγετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε «τρελό» και «καταθλιπτικό» το Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα. Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών. Και οι δύο ηγέτες, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, κατέκριναν την επιλογή του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Στην ίδια ανεπίσημη στοιχομυθία μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Σαρκοζί χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», είπε ο Ν. Σαρκοζί στον Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Arret sur Images και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία και το Ισραήλ. «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου