Μέσα & media
Αναδιάταξη του «εμπορικού» στον ΔΟΛ θα εισηγηθεί εντός των προσεχών ημερών ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα Γιάννης Τερπίτσας.Σε γενικές γραμμές θα προταθεί να αλλάξουν οι δομές και ο τρόπος λειτουργίας, πράγμα το οποίο ακούγεται ενδιαφέρον και ίσως ελκυστικό για κάποιους, αλλά όχι και για τους εργαζόμενους.
Ενα παράδειγμα; Οταν λες, ας πούμε, ότι θα δουλεύεις με key accounts τα οποία θα μπορούν να χειρίζονται οι πελάτες, τότε «δικαιολογείς» την απομάκρυνση ανθρώπων που δεν θα «χρειάζονται» πλέον γιατί θα «καταργηθούν» οι οργανικές θέσεις τους.
Ολα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι ο ισχυρός ανήρ του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης θα το εγκρίνει το καινούριο οργανόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά στο να απωλέσει την κορυφή για πρώτη φορά μετά από αμέτρητα έτη βρέθηκε ο ΣΚΑΪ radio.
Στην τελευταία μέτρηση της Focus για το διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου, έφτασε το 11,4% σε μέσο ημερήσιο ποσοστό ακροατών, με τον Real FM να αγγίζει το 11%. Ακολουθούν
ο Μελωδία με 8,6%,
ο Ρυθμός με 8,2%,
ο NovaSport FM με 7,1%,
ο Sfera, ο Red και ο Λάμψη όλοι τους με 6,9%,
ο Kiss με 6,8%
και ο Δίεση με 6,7%.
Μια και μιλάω όμως για ραδιόφωνα, ορίστε και μια ενδιαφέρουσα καραμπόλα που προέκυψε προσφάτως.
Η εκπομπή «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» της Λιάνας Κανέλλη στον Real FM μεταδίδεται κάθε Παρασκευή μεσημέρι τρεισήμισι με πέντε. Το ομώνυμο λοιπόν τραγούδι του Γ. Μαρκόπουλου, το διασκεύασαν για την περίπτωση οι Κωνσταντίνος Μάτσικας και Sexpyr. Ο οποίος Κωνσταντίνος Μάτσικας είναι γιος του Ηλία Μάτσικα, διευθυντή του ΑΠΕ!
Παραθέτω εδώ ένα φρέσκο τετράστιχο της διασκευής, ως τροφή για σκέψη: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, τους νόμους λύσαν οι οχτροί, κι εμείς γελούσαμε με τα κους κους τα μεσημέρια».
Εν τω μεταξύ, στον «Κόσμο του Επενδυτή», δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ιδιοκτήτη Κώστα Γιαννίκο ότι θα ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία (είναι ένα μήνα πίσω) και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά κάθε 16 και 30 του μηνός.
Το είπε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, αυτοί με τη σειρά τους το είπαν στους εργαζόμενους και οι τελευταίοι αποφάσισαν σε συνέλευσή τους την περασμένη Δευτέρα να επιδείξουν υπομονή.
Επι τη ευκαιρία, αφού γράφω για τον Κώστα Γιαννίκο, να προσθέσω ότι πάνω εκεί επάνω που συζητάγανε οι συνδικαλιστές για το μέλλον του «Επενδυτή» ήρθε η κουβέντα και στο χειμαζόμενο Alter. Οπου προέκυψε ο εξής απολαυστικός διάλογος:
- Εσείς δεν είπατε τον Ιούνιο ότι θα μας πληρώνετε κανονικά κάθε μήνα;
- Το είπαμε.
- Και γιατί δεν μας πληρώνετε;
- Δεν μπορούμε.
- Και τι θα γίνει;
- Δεν ξέρω.
- Και ποιος φταίει;
- Εμείς.
Ι rest my case, που λένε και στη διπλωματική γλώσσα.
Οσο για την ΕΡΤ, από αύριο τα σπουδαία. Πρώτον, σημειώνω ότι δεν την έπεσε μόνο ο Αν. Λυκουρέντζος στο ειδησεογραφικό της δημόσιας TV, την έπεσαν (υπογείως φυσικά!) και άνθρωποι του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος.
Δεύτερον, καταγράφω την αγωνία για το ποιοι ρεπόρτερ θα καλύπτουν την κυβέρνηση, καθώς ως τώρα υπήρχαν 4 δημοσιογράφοι για το «κυβερνητικό ρεπορτάζ» κι άλλοι τόσοι για τη Νέα Δημοκρατία.
Τρίτον, επισημαίνω τις υποδείξεις για τα στελέχη (και τους συμβασιούχους) της επόμενης μέρας, που ξεκίνησαν μέσω μπλογκ.
Και, τέταρτον, αναρωτιέμαι πότε επιτέλους θα ανοίξει η κεντρική πύλη του Ραδιομέγαρου.
Μη λησμονήσω το κατατοπιστικό και συγκινητικό άρθρο με τίτλο «Τα μαθηματικά των οικονομικών δεν μπορούν να πάνε κόντρα σε έναν αρχαίο πόνο».
Αφορούσε τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας για την Κατοχή, δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του γαλλικού περιοδικού «L' Express» και το υπέγραφε ο δημοσιογράφος Ariel Wizman. Για να μην προβάλλουμε μόνο την αρνητική δημοσιότητα των ξένων...
Το σύνθημα της εβδομάδας από την οδό Σταδίου: «Οχι άλλο σώσιμο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου