Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΟΞΙΑΔΗΣ...ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ....Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Posted on Ιουνίου 26, 2011 i
Ενα ανατριχιαστικό κείμενο του Αποστολου Δοξιαδη για το πέρασμά του απ’ την πλατεία.
Την Τετάρτη που πέρασε, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ανέβαινα τη Σταδίου με μηχανή, γυρνώντας σπίτι μου από μια πρόσκληση. Η κυκλοφορία έρρεε προς Σύνταγμα, οπότε υπέθεσα ότι η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» είχε λήξει. Στον κάτω δρόμο της πλατείας μ’ έκοψε το φανάρι. Κοίταξα αριστερά. Στο κέντρο της μόνιμης πλέον αποικίας των αντισκήνων, καμιά πενηνταριά άνθρωποι άκουγαν έναν να γραντζουνάει μια κιθάρα, μουρμουρώντας κάτι σαν τραγούδι, με ήχο ενοχλητικά ενισχυμένο.
Αναψε πράσινο. Η Οθωνος ήταν ανοικτή, κι έστριψ
α αριστερά. Στην κορυφή του δρόμου όμως η κίνηση κοβόταν. Δεξιά και αριστερά στην Αμαλίας, ένα πλαστικό τέιπ, απλωμένο από τη μία ώς την άλλη του δρόμου, σε ύψος ενός μέτρου, σε σταματούσε. Αναρωτήθηκα γιατί. Κόσμος δεν υπήρχε, το οδόστρωμα ήταν άδειο. Μόνο στο πεζοδρόμιο, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, δέκα τύποι με μια ντουντούκα κάτι φώναζαν.
Ο στόχος μου ήταν να πάω σπίτι μου, βέβαια, όχι να μελετήσω τη φαινομενολογία της διαμαρτυρίας, οπότε κοίταξα για κάποιον αστυνομικό ή τροχονόμο, να ρωτήσω πώς να φύγω. Κανείς. Τότε όμως είδα ότι αριστερά, προς Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα πήγαινα, περνούσαν μηχανές από ένα σημείο, μία μία. Μπήκα στη σειρά πίσω από τις άλλες, να περάσω κι εγώ. Και τότε είδα τι ακριβώς συνέβαινε: μπροστά στο τέιπ που έκλεινε το δρόμο, στέκονταν έξι-εφτά τύποι κάπως άγριοι, ένας με γένεια και σορτς, ένας μουστακαλής με αμερικάνικο μπλουζάκι, και κάποιοι ακόμη, που υπέβαλλαν όσους φιλοδοξούσαν να περάσουν σε τεστ. 
Πρώτος στη σειρά μας ήταν ένας ταλαίπωρος με μηχανάκι. «Θέλετε να περάσετε;» τον ρώτησε ο γενειοφόρος, σε άψογο πληθυντικό, εμφανώς δηλωτικό ειρωνείας. «Μάλιστα» απάντησε ο ταλαίπωρος επιφυλακτικά, τρομαγμένος από την αυτοπεποίθηση του ερωτώντος. «Ωραία», του είπε ο γενειοφόρος. «Μια μούντζα στη Βουλή, και περνάτε». Ο άνθρωπος στο μηχανάκι, διστακτικά, μούντζωσε άνευρα. «Α όχι έτσι, ζωηρά!» τον παρατήρησε ο γενειοφόρος. Ο ταλαίπωρος, προφανώς για να τελειώνει, έριξε τώρα μια μούντζα γενναία. Οι παραστεκάμενοι χαμογέλασαν επιδοκιμαστικά και ο γενειοφόρος σήκωσε το τέιπ, λέγοντας του ταλαίπωρου: «Περάστε. Καλή σας διαδρομή!» Μετά κατέβασε το τέιπ, κλείνοντας τον δρόμο του επόμενου, και άρχισε να τον υποβάλλει στην ίδια δοκιμασία.
Εγώ, βέβαια, δεν είχα καμία διάθεση να συνδιαλλαγώ με την ιδιότυπη αυτή εξουσία, και γύρισα ανάποδα στην Οθωνος, σήκωσα το τέιπ στην Αμαλίας προς την άλλη κατεύθυνση, και πήγα προς Ολυμπίου Διός, σηκώνοντας κι άλλο τέιπ στην επόμενη γωνία, να συνεχίσω. Παρεμπιπτόντως, ούτε σε αυτή τη διαδρομή είδα αστυνομικό. Ούτε έναν.
Μπήκα στο σπίτι μου κι έμεινα λίγο ακίνητος, στο σκοτάδι, προσπαθώντας να χωνέψω το συμβάν: είχα μόλις περάσει από τη μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας, το γεωγραφικό κέντρο της πολιτικής εξουσίας, αλλά και το συμβολικό της πόλης, με τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα ζαχαροπλαστεία που άπλωναν τις καρέκλες τους να χαρεί ο κόσμος την καλοκαιρινή βραδιά. 
Αυτό μέχρι πρόσφατα βέβαια, όχι πια, όχι εδώ και δύο μήνες. Τώρα έχουν εγκατασταθεί εκεί ετσιθελικά κάποιες δεκάδες τύποι με τσαντίρια. Κι οι δρόμοι γύρω είναι κλειστοί, από άλλους. Το κράτος, άρα η τάξη, απουσίαζαν πλήρως από την πλατεία που πέρασα, και μαζί φυσικά το δικαίωμα του πολίτη στην πόλη του. Αλλά δεν ήταν μόνο ότι δεν υπήρχε κάποιος να διασφαλίσει την τάξη – αυτή την απουσία την έχουμε δυστυχώς συνηθίσει και μπορεί να μη μου έκανε από μόνη της εντύπωση. 
Είχα γίνει μάρτυρας μιας σκηνής με μεγάλη διαφορά, προς το οικτρότερο, από το αίσχος που ξέραμε, σε νέο αίσχος. Γιατί δεν έλειπε απλώς το κράτος. Το κενό του το είχε αναλάβει μια νέα εξουσία, που απαιτούσε από τους πολίτες, με θρασύ χαμόγελο, πιστοποιητικό αντιδημοκρατικών φρονημάτων για να περάσουν. Από πού; Από την πλατεία Συντάγματος!
Ρωτώ λοιπόν: Κύριε πρωθυπουργέ, που κορδωνόσασταν πρόσφατα με το χέρι στην καρδιά μπροστά στους κόλακες βουλευτές σας, ποια ακριβώς είναι η αντίληψή σας για τον ρόλο του κράτους; 
Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέχεστε την κάθε αντίδραση στην εξουσία, φτάνει την εξουσία να κατέχει το αντίπαλο κόμμα και όχι το δικό σας, εγκρίνετε την εκχώρηση της τάξης σε τραμπούκους; Κύριε υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη (που ο Θεός να σας κάνει!), ποιους ακριβώς πολίτες προστατεύετε; 
Αυτούς που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους ή τα σπιτάκια τους, ή αυτούς που καταλαμβάνουν με το θράσος τους το κενό της εξουσίας σας, ή τους άλλους, που κόβουν το ηλεκτρικό του κοσμάκη για να διατηρήσουν τα προνόμια που τους δώσατε;
Και τέλος, ρωτώ εσάς, καημένοι συμπολίτες μου, που ελπίζετε ακόμη στη σωτηρία της χώρας από την επερχόμενη καταστροφή, που θέλετε εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις και να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου του Δημοσίου: από ποιους τα περιμένετε αυτά, τα μεγάλα και υψηλά; Από μια κατ’ όνομα κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να διαφυλάξει το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε; Ή από κόμματα αντιπολίτευσης που κολακεύουν τα χειρότερα στοιχεία της κοινωνίας;
Καλοί μου άνθρωποι, ξυπνήστε! Ξυπνήστε γιατί ο εφιάλτης που είδα εγώ την Τετάρτη, μπορεί να γίνει αύριο η πραγματικότητα όλων μας.
* Ο κ. Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.
Πηγή:lifo.gr
Σχόλιο:Κάποιοι έστω εν αγνοία τους πάνε να φέρουν τον Κοτζαμάνη από την πίσω πόρτα…

 1. Ο/Η tasos55 λέει:
  Εχουν γραφτει δεκαδες μαλακιες για το κινημα σε πολλους ιστοτοπους.Εδω σε αυτο το blog γιατι αναδημοσιεύετε το κειμενο αυτο?Απο περίσσευμα πλουραλισμου?Την Καθημερινη και τον ρολο της την ξερουμε,τον Δοξιαδη επισης.Κατι μου λεει οτι το κινημα της πλατειας σας ενοχλει τωρα που ειναι επανω ο εκλεκτος σας ο Βαγγελης.
   
  4
   
  1
   
  Rate This
  • Ο/Η yperpasok λέει:
   Καταρχήν ότι διαβάζεις καλό είναι.Τον Δοξιάδη τον γνώρισα από το καταπληκτικό Logicomix.
   Εγώ λοιπόν που το ανέβασα και που δεν είμαι Βενιζελικός είμαι σταθερός θαμώνας στην πλατεία της περιοχής μου.
   Το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ένα πρωτοποριακό πείραμα δημοκρατίας και αυτοοργάνωσης που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καπελωθεί από κανέναν.
   Μυαλό για να κρίνεις έχεις φαντάζομαι.
    
   0
    
   1
    
   Rate This
 2. Έλεος ρε πασόκια. Τι άλλο θα σκεφτείτε να γράψετε; Μέχρι που φτάνει η μαλακία που κουβαλάτε;;;
   
  3
   
  2
   
  Rate This
  • Ο/Η yperpasok λέει:
   Μήπως να μας απαγορέψεις και να ομιλούμε τώρα?
   Μήπως είσαι ο μουσάτος που περιγράφει?
   Για κοίτα μαζέψου λίγο…
    
   2
    
   3
    
   Rate This
   • Για απαγορεύσεις απευθύνσου στο Υπ.Προ.Πο. Και να ηθελα να “απαγορέψω” οτιδήποτε δε θα το ζητούσα, για τον απλό λόγο ότι η έκθεση του βλάκα είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Όσα περισσότερα λέει και όσα περισσότερα γράφει τόσο καλύτερα. Γίνεται πιο αντιληπτός…
    Από εκεί και πέρα, για τη βαρύτατη μαλακία του υπογράφοντος το κείμενο μπορώ να έχω άποψη. Όπως επίσης και εκείνου που το μεταφέρει συμφωνόντας – και μη έχοντας την παραμικρή επαφή με την πλατεία και την πραγματικότητα γενικότερα.
     
    3
     
    2
     
    Rate This
   • Ο/Η Ζομ λέει:
    @yperpasok
    Το οτι εχεις το αναφαιρετο δικαιωμα να γραφεις οτι θες το εχεις κανεις δεν το αμφισβητει ουτε το απαγορευει, αλλα οταν περιμενεις να σε πιστεψουμε κιολας μαλλον ζητας πολλα….
     
    1
     
    1
     
    Rate This
 3. Ο/Η ORIZONTAS λέει:
  …. υπάρχει λύση………….
  κατόπιν της αντικειμενικής , περιγραφής και των λυρικών διαπιστώσεων του γνωστού Δοξιάδη …. και θεωρώντας ότι οι παραινέσεις του συγγραφέα ……διακατέχονταν από επιείκεια λόγω των ακράδαντων δημοκρατικών του πιστεύω…
  προς την εξουσία για να δοθεί επιτέλους λύση στην εξάλειψη των “εκκολαπτόμενων” Γκοτζαμανίδων της πλατείας θα τολμήσω να υποβοηθήσω το έργο του προτείνοντας να “ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ” και να κατασκηνώσουν σχοινάκια φαιοπράσινα στην πρώτη Πλατεία της χώρας έτσι ώστε να λάμψει δια της Παρουσίας των Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
  ΣΣ: ΜΊΣΘΑΡΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ….. εύγε!! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ!
   
  2
   
  1
   
  Rate This
  • Ο/Η yperpasok λέει:
   Κλικάρισα στο μπλογκ σου.
   Χούντα είσαι και φαίνεσαι!
    
   1
    
   5
    
   Rate This
   • Ο/Η ORIZONTAS λέει:
    @yperpasok
    καλά ρε άνθρωπε…. δεν ντρέπεσαι καθόλου???
    άντε και απευθύνσου στον αντιπρόεδρο σου που θέλει να κατεβάσει τα τανκς για την προστασία των εντολοδόχων του!!! και μετά έλα να μας κρίνεις ως χουντικούς!!
    σσ: και για να σου αποδείξω πόσο φασίστας είσαι… και ψευδολόγος ,..δεν έκανες κανέναν κλικ στην σελίδα μας !! είναι σίγουρο!! αρχηψεύτη ολκής! και αυτό που σε πείραξε αν έκανες κλικ είναι ότι η σελίδα μας ήταν αυτή (δυστυχώς) που στήριζε τον αρχηγό σου!!! … αλλά ΕΜΕΙΣ είμαστε αληθινοί φίλε και όχι κομματικοδίαιτοι …προφανώς όχι όπως εσύ!! αντε λοιπόν σε άλλη ακρογιαλιά με το κουβαδάκι σου!! … πρασινοτραμπούκε των “λέξεων’… γιατί κάτι άλλο δεν θα μπορούσες βεβαίως να είσαι….γιατί και αυτό στην πράξη αν και επάρατο θέλει κότσια!!! …. τέλος!!
    σσ; ααα και κάτι ακόμα αγαπητέ φασίστα !! υπερπασοκ!! κάναμε ένα printscrn για το αρχείο μας!! γιατί η πρακτική σας του “γράψε – σβήσε” τύπου Οικονόμου και των συναυτώ περιβάλλοντες την ανύπαρκτη ιδεολογία (πλέον) ΠΑΣΟΚ όπως και η αφεντιάς σου είναι σε πρώτη χρήση καθόσον τα επιχειρήματα των εμμενόντων είναι τόσο σαθρά που δεν τα βάζετε καν στο στόμα σας παρά μόνον στις άκρες των μονών ακροδαχτύλων σας!!
     
    1
     
    0
     
    Rate This
   • Ο/Η yperpasok λέει:
    Κάτω η χούντα του Αμερικανοαπατεώνα ΓΑΠ?
    Χούντα είσαι και φαίνεσαι!
    Εμείς θα νικήσουμε, όχι το ΠΑΣΟΚ, οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας!
    Και θα σας πάμε γαμ…. όλους εσάς που πάτε να φέρετε τους λοχίες από την πίσω πόρτα!
    ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ!
     
    0
     
    1
     
    Rate This
   • Ο/Η ORIZONTAS λέει:
    Άσε… μην εκνευρίζεσαι!! δεν πρόκειται να τσιμπήσει κανένας με τον νεολογισμό σου αγαπητέ νέο επαναστάτη!! ΔΕΝ μπορείς να θολώσεις τα νερά ότι και να κανείς!! Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε αυτοακυρωθεί …δεν πείθετε ρε παλικάρια!!
    Πάντως είμαι σίγουρος ότι η επανάσταση σου είναι μόνον “διαδικτυακή”…. στο πεζοδρόμιο … ανύπαρκτη!!!
    άντε και καλό αγώνα λεβέντη!!! θα τα πούμε στα ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ!! …. πάντως …..(δεν) ξέρω ποιός από τους δύο μας θα αιωρείται!!….
     
    1
     
    0
     
    Rate This
 4. O Δοξιάδης φοβάται πολυ να πάει στην πλατεία και αυτο περιγραφει. Διαβάστε την φράση:
  “Και τότε είδα τι ακριβώς συνέβαινε: μπροστά στο τέιπ που έκλεινε το δρόμο, στέκονταν έξι-εφτά τύποι κάπως άγριοι, ένας με γένεια και σορτς, ένας μουστακαλής με αμερικάνικο μπλουζάκι…Δεν υπήρχε κάποιος να διασφαλίσει την τάξη.
  Μιλάμε για ένα ακατανόητο και μεταφυσικο φοβο τον τον διαπερνα και τον οποίο προσπαθεί να μεταδώσει σε όλους μας… Να κάνει την πλατεία απειλή.
  “Ο εφιάλτης που είδα εγώ την Τετάρτη, μπορεί να γίνει αύριο η πραγματικότητα όλων μας”
  Ειναι πασιφανές οτι δεν ξέρει τι γίνεται στην πλατεία αλλά το φαντάζεται και Φοβάται
   
  1
   
  0
   
  Rate This
 5. Ο/Η iconology2009 λέει:
  Από τα προστυχότερα κείμενα που έχω διαβάσει για το θέμα. Και εξηγούμαι. Υποτίθεται ότι ο Δοξιάδης είναι διανοούμενος και ο διανοοούμενος έχει επίγνωση του τρόπου που λειτουργούν οι διαδικασίες βρασμού μιας εποχής και μιας κοινωνίας. Αν όχι τίποτε άλλο έχει ακούσει τον εμβληματικό τέτοιων διαδικασιών στίχο του Ελύτη για “τους νέους που τους έλεγαν αλήτες” και θα απόφευγε-σαν ευφυής διανοούμενος-οποιαδήποτε τέτοιας ποιότητας αναφορά. Κι όμως έπεσε στη λούμπα, πράγμα που δείχνει ή χαμηλό επίπεδο κουλτούρας ή χαμένα για πάντα αντανακλαστικά. Δέστε λοιπόν πως περιγράφει ο Δοξιάδης τους νέους που κι αυτός με το δικό του τρόπο τους λέει αλήτες:”… μπροστά στο τέιπ που έκλεινε το δρόμο, στέκονταν έξι-εφτά τύποι κάπως άγριοι, ένας με γένεια και σορτς, ένας μουστακαλής με αμερικάνικο μπλουζάκι…”
  Συνολικά το πρόβλημα του Δοξιάδη είναι ένας συμβατικός καθωσπρεπισμός και ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΟΞΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ούτε ξώφαλτσα.Όταν λοιπόν η επιχειρηματολογία για τα κοσμογονικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα επικεντρώνεται σε τέτοια θεματική μίζερη, μπακαλίστικη και νοικοκύριστικη αυτό δεν είναι θεώρηση ενός διανοούμενου αλλά κατάθεση ψυχής μικροσυμφεροντολόγου. Αν αυτό δεν είναι μια αχάριστη αντίληψη των διαστάσεων της Ιστορίας, αν αυτό δεν είναι η τσιγκούνικη προστυχιά της πιο χαμερπούς ιδιοτέλειας, τι άλλο είναι τότε;
   
  1
   
  0
   
  Rate This
 6. Ο/Η tasos55 λέει:
  “Ειναι πασιφανές οτι δεν ξέρει τι γίνεται στην πλατεία αλλά το φαντάζεται και Φοβάται”
  Αφου δεν ξερει Γιαννη τοτε να μην γραφει και εσεις να μην αναπαραγάγετε τετοια αρθρα πληρωμένων και ξεφτιλισμένων διανοουμένων.
   
  2
   
  1
   
  Rate This
 7. Ο/Η Σταμάτης λέει:
  “Αγαπητέ μας διανοούμενε” μέσα στην “αγωνία” σου να πας σπίτι σου είδες ακριβώς και το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ !! δεν έχεις δεί βέβαια μέχρι τώρα το πόσος κόσμος μαζεύετε στη πλατεία, γιατί εσύ πας από “άλλο” δρόμο! Δεν έχεις δει αποφάσεις της δήθεν κυβέρνησης να ξεζουμίζουν όλη την Ελληνική Επικράτεια γιατί εσύ κοίταγες τον “αγριο” με το σόρτς! Δεν έχεις αισθανθεί τίποτα απο ότι συμβαίνει σε τούτη την έρημη χώρα που ετοιμάζονται να την ξεπουλήσουν σε τιμή ευκαιρείας, αλλά πρόλαβε να δείς τους έξη -εφτά τύπους στη σειρά, και να βγάλεις όλη σου την “πνευματική φλέβα” για να καυτιριάσεις την “σκηνη”!! Είμαι βέαιος δε ότι δεν έχεις δεί και ποτέ τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα, σε γέροντες γυναίκες και παιδιά!! Σε πόσο ηλίθιο κοινό ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι απευθύνεσαι βρε αγράμματε ψευτοκουλουριάρη!
  Καλοί μου άνθρωποι, ξυπνήστε! Ξυπνήστε γιατί ο εφιάλτης που λέγετε Δοξιάδης ετοίμασε ένα “ανατριχιαστικό” κείμενο που το είδε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ την Τετάρτη, ΚΑΙ μπορεί να γίνει αύριο η πραγματικότητα όλων μας.
  ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΜΥΡΜΗΓΚΆΚΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ!
   
  2
   
  1
   
  Rate This
 8. Ο/Η ΤΗΑΝΟS λέει:
  νομίζω υπερβολικός ο Δοξιάδης, μπορεί άνετα να γράφει και παραμυθάκια γιια άτακτα παιδάκια…..
  για όσα γίνονται με θύμα τον πολίτη τι έχει να μας πεί;;;;;
  κινήθηκε στο μήκος κύματος του Πάγκαλου……
  αντιστρέφει την πραγματικότητα οταν λέει να ξυπνήσουμε, κοιμάται και ονειρεύεται…………
   
  2
   
  0
   
  Rate This
 9. Ο/Η ΤΗΑΝΟS λέει:
  ερώτηση : γιατί σχεδόν όλα τα ΜΜΕ σπονσονάρουν τον Μπένι ;
  εμείς πως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό ;;;;
  μήπως να αλλάξουμε κανάλι ;;; να κλείσουμε την tv ;;;
  να επιλέξουμε site που να μην προπαγανδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα ;;;;
  την καθημερινή εφημερίδα σίγουρα θα την κόψω, ξεκινώντας απο εκεί την σκληρή οικονομία που επιβάλλεται να κάνω.
   
  1
   
  1
   
  Rate This
 10. Ο/Η Δωδωναίος λέει:
  «Είχα γίνει μάρτυρας μιας σκηνής με μεγάλη διαφορά, προς το οικτρότερο, από το αίσχος που ξέραμε, σε νέο αίσχος. Γιατί δεν έλειπε απλώς το κράτος. Το κενό του το είχε αναλάβει μια νέα εξουσία, που απαιτούσε από τους πολίτες, με θρασύ χαμόγελο, πιστοποιητικό αντιδημοκρατικών φρονημάτων για να περάσουν. Από πού; Από την πλατεία Συντάγματος!»
  Ο φαιο – κόκκινος φασισμός εκεί αυτοπροσώπως παρών!!!!!
  Αυτό είναι και τίποτε άλλο!
  Η εποχή των «νέων με τα πρησμένα ποδιά που τους έλεγαν αλήτες» του Ελύτη, παρήλθε ανεπιστρεπτί.
  Είναι εκείνη η εποχή που στιγματίστηκε αιματηρά και ένδοξα με την Εθνική Αντίσταση, αλλά και ύστερα από τον αλήστου μνήμης εξορκισμένο και αδελφοκτόνο Εμφύλιο (έχω αμυδρές μνήμες όντας μικρό παιδάκι εκεί στην Ήπειρο και εύχομαι…το ποτέ… πια….)
  Μπορεί να επιθυμείτε και να πιστεύετε ότι κατεβάσει γκλάβα σας, αλλά η επιλογή της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών είναι το εξελικτικό δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αυτό το πολίτευμα θα παραμείνει ισχυρό και σε ακλόνητη βάση γιατί …..είμαστε και εμείς εδώ ….
  Δεν πειράζει που οι «τροϊκανοί» μας επιτηρούν συστηματικά και εξειδικευμένα και μας υποδεικνύουν το τι πρέπει να κάνουμε για να συνέλθουμε. Αυτό καθόλου δεν πειράζει.
  Ίσα – ίσα…
  Τώρα είναι καιρός επί τέλους να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που έπρεπε εμείς μόνοι μας και αυτόβουλα να διορθώσουμε εδώ και χρόνια..
  Και είναι αλήθεια πως έγιναν ρυθμιστικά και διαρθρωτικά λάθη πολλά κατά την ένταξή μας και την καθιέρωση του € ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διορθωθούν και να συγκλίνουμε γοργά με την προηγμένη Ευρώπη.
  Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί να γυρίσουμε πίσω περπατώντας ξυπόλυτοι στ αγκάθια;
   
  0
   
  0
   
  Rate This
  • Ο/Η yperpasok λέει:
   Γιατί έτσι θέλουν οι επαγγελματίες της διαμαρτυρίας, τα λαμόγια που σήκωσαν την σημαία της πατρίδας και που ακόμα και σήμερα γράφουν στα αρχίδια τους την επόμενη γενιά προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν σε βάρος των άλλων.
   Δωδωναίε η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θέλει να αλλάξει και αλλάζει.
   Θα είναι η ασπίδα μας απέναντι στο τέρας του χρέους και τους επίδοξους λοχίες, η ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας!
   Εμείς θα νικήσουμε!
    
   0
    
   0
    
   Rate This
 11. Ο/Η Κάθυ λέει:
  Αυτός δεν είναι ο Δοξιάδης που κόντεψε να τον σκοτώσει η γυναίκα του? Και άλλα πολλά, που αν διαβάζει αυτό εδώ, τώρα, να έχει υπόψη του ότι θα τα γράψω. Ο ανώμαλος.
   
  1
   
  0
   
  Rate This
 12. Ο/Η eponymos λέει:
  ανατριχιαστικο ειναι το ποσο μεγαλη ειναι η αγνοια ο φοβος και οι παρωπιδες που εχουν πολλοι ελληνες οπως και η υπεροψια με την οποια καποιοι οπως ο παραπανω κυριος αντιμετωπιζουν τους υπολοιπους συμπολιτες λες και απευθυνονται σε ζωα χωρις λογικη και κριση!
   
  0
   
  0
   
  Rate This
 13. [...] Απόστολος  Δοξιάδης: ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ  ΝΥΧΤΑΣ  “…Είχα γίνει μάρτυρας μιας σκηνής με μεγάλη διαφορά, προς το οικτρότερο, από το αίσχος που ξέραμε, σε νέο αίσχος. Γιατί δεν έλειπε απλώς το κράτος. Το κενό του το είχε αναλάβει μια νέα εξουσία, που απαιτούσε από τους πολίτες, με θρασύ χαμόγελο, πιστοποιητικό αντιδημοκρατικών φρονημάτων για να περάσουν. Από πού; Από την πλατεία Συντάγματος!….”    http://papaioannou.wordpress.com/2011/06/26/e%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B... [...]
   
  0
   
  0
   
  Rate This
 14. Ο/Η μπεεεεε λέει:
  @yperpasok
  Εσεις κανατε το καθηκον σας και αλλαξατε…επισημοποιηστετο τουλαχιστον ,βγαλτε απο τον τιτλο του κομματος σας το βαριδ騔σοσιαλιστικο κινημα”
  γιντε και κατιτις ειλικρινης

3 σχόλια:

 1. Ερώτηση : Είναι ο ιδιος Δοξιαδης που είχε εμπλακεί στην δολοφονια του συγγραφέα Κώστα Ταχσή ή Ταχτσή (δεν θυμαμαι καλά το όνομα)αν ναι...έχει το θράσος και μιλάει.....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχι οχι.Τότε ητανε πολύ μικρός.Είναι ο πρώην σύζυγος της Βάσιας Παναγοπούλου που την είχε πάει σε δίκη πως σχεδίαζε τη δολοφονία του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε μια απορία μου; Σε ποια στοιχεία στηρίζετε τον τίτλο "διανοούμενος" που έχετε προσθέσει στο όνομα Δοξιάδης; Δηλαδή τι έχει κάνει το άτομο που να του προσδίδει τον τίτλο; Μπας και είναι της ίδιας σχολής διανόησης με το άλλο "ιερό τέρας" τον Χωμενίδη;
  Ρε, έχουμε χάσει μου φαίνεται την αίσθηση του νοήματος των λέξεων.
  vantonios

  ΑπάντησηΔιαγραφή