Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Να τι έκανε ο Τσίπρας στο Παρίσι-Τότε που η προσεκτική και διακριτική προετοιμασία της χώρας για έξοδο στις αγορές αντιμετωπιζόταν από τη Νέα Δημοκρατία με τη συνήθη προχειρότητα της στρατηγικής ανεμοδούρας που χαρακτηρίζει τον αρχηγό και τον ηγετικό του κύκλο...















Πέτρος Κατσάκος


«Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος. Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές. Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα. Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια». 
Με αυτά τα λόγια, που καλό είναι να θυμηθούμε σήμερα, είχε αντιμετωπίσει τον Φεβρουάριο, η Νέα Δημοκρατία το αποκαλούμενο από Κικίλια και Γεωργιάδη “μυστικό ταξίδι” του πρωθυπουργού στη Γαλλία, που κατά τους συνωμοσιολόγους της Ν.Δ. ήταν κάτι μεταξύ χαβαλέ στην Ντίσνεϊλαντ και σκοτεινών συναντήσεων με τοκογλύφους και κερδοσκόπους κάτω από γέφυρα του Σηκουάνα. 
Έβγαζαν τις πύρινες ανακοινώσεις από τα γραφεία της Πειραιώς τότε τη μία μετά την άλλη, απειλώντας ακόμη και με ειδικά δικαστήριο τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα ύποπτα, βρώμικα, έως και παράνομα είχαν παιχτεί τότε στη γαλλική πρωτεύουσα.
Και ας απαντούσε το Μαξίμου πως η ολιγόωρη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι “αφορούσε συναντήσεις με επενδυτικούς παράγοντες”, και ας έβγαινε ο Τζανακόπουλος και εξηγούσε πως ο Τσίπρας είχε συνεργασία με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild για την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές. Από το αυτί του Κικίλια έμπαιναν, από το αυτί του Άδωνι έβγαιναν όσα έλεγε η κυβέρνηση. 
Το βιολί τους τότε αυτοί να επιμένουν πως έπιασαν τον Τσίπρα στα πράσα, χωρίς όμως να εξηγούν τι ακριβώς ήταν το μεμπτό και το επιλήψιμο. Και δώσ' του κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει και για τα εξ επαγγέλματος αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ που έστησαν το απαραίτητο γαϊτανάκι παραπληροφόρησης κλείνοντας πεισματικά τα αυτιά στις κυβερνητικές εξηγήσεις.
Αυτά τα ωραία συνέβησαν τον Φεβρουάριο, τότε που η προσεκτική και διακριτική προετοιμασία της χώρας για έξοδο στις αγορές αντιμετωπιζόταν από τη Νέα Δημοκρατία με τη συνήθη προχειρότητα της στρατηγικής ανεμοδούρας που χαρακτηρίζει τον αρχηγό και τον ηγετικό του κύκλο. 
Ανίκανοι να αντιληφθούν τα πέραν της μικροκομματικής τους τακτικής, δεν είχαν τη στοιχειώδη σύνεση να σιωπήσουν σε μια στιγμή τόσο λεπτή και ευαίσθητη για τη χώρα και το μέλλον της. 
Και αντί να σιωπήσουν τότε, σιωπούν τώρα. Τώρα που είδαν τι έκανε τον Φεβρουάριο ο Τσίπρας στο Παρίσι και κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου