Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΑ:Υπό το απόλυτο κράτος της φτώχειας






Antonis-Samaras-Edda-Kenny
ΙΡΛΑΝΔΙΑ Νόμος-σοκ εξαναγκάζει τους πολίτες, προκειμένου να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» ενυπόθηκα δάνειά τους, να απαρνηθούν την οικονομική ελευθερία τους

Του Γιώργου Τσιάρα

Νέο νόμο για τις προσωπικές πτωχεύσεις και τη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων 
«πέρασε» η μνημονιακή κυβέρνηση της Ιρλανδίας. 

Ενα νόμο όμως πραγματικά ανάλγητο, καθώς οι δανειολήπτες -προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη ρύθμιση και να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους- 
αναγκάζονται μεταξύ άλλων 
να εγκαταλείψουν την ιδιωτική τους ασφάλιση και περίθαλψη,
 τη συνδρομητική τους τηλεόραση, 
τα αυτοκίνητά τους, 
τα σχολεία των παιδιών τους 
και τις διακοπές εκτός συνόρων!

Στην ουσία το ιρλανδικό κράτος ορίζει αυθαίρετα ένα «λογικό βιοτικό επίπεδο» για τους (εκατοντάδες χιλιάδες) πτωχευμένους πολίτες του, το οποίο όμως τους οδηγεί οριστικά στην απόλυτη φτώχεια. 

Ενδεικτικά αναφέρεται πως, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Πτωχεύσεων, 
κάθε άτομο δικαιούται να ξοδεύει πλέον μόλις 247 ευρώ τον μήνα για τη διατροφή του,
 57 ευρώ για θέρμανση 
και 126 ευρώ για «κοινωνική συμμετοχή» – 
χρήματα με τα οποία μπορεί, ας πούμε, να πάει σε μια παμπ ή να αγοράσει εισιτήρια για ποδοσφαιρικά ματς, θέατρο ή σινεμά. 
Ολα τ” άλλα έξοδα… κομμένα. 

Η μόνη περίπτωση να κρατήσει κανείς το αμάξι του, ας πούμε, είναι αν ζει μακριά από την πόλη και δεν έχει πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς!

Η εξέλιξη αυτή αφορά όλη την Ευρώπη, αφού ουσιαστικά, μετά τα χρεωμένα κράτη, η τρόικα υποχρεώνει πλέον διά νόμου και τους πολίτες να αποπληρώνουν πρώτα τις τράπεζες και μετά να καλύπτουν τις υπόλοιπες ανάγκες τους.

Δημιουργεί έτσι ένα νέο κακό προηγούμενο επιβάλλοντας ένα άγριο κούρεμα στα προσωπικά έξοδα ιδιωτών και νοικοκυριών και μετατρέπει το κράτος σε «Μεγάλο Αδελφό»-λογιστή, ικανό να θέτει όρια και πλαφόν, προκειμένου να σώσει τις χρεοκοπημένες λόγω τοξικών στοιχημάτων τράπεζες της χώρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου