Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΘΩΜΑΣ ΓΕΡΑΚΗΣ:Οι εφιάλτες ενός δημοσκόπου


gerakis_marc.jpg
Αναδημοσίευση από το 2ο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας 
Η εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη «Mega Σαββατοκύριακο», στις 18/2/2012, είχε συζήτηση με τον γνωστό αναλυτή Θωμά Γεράκη τnς εταιρείας MARC για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης αναφορικά με ΤΙ5 γνώμες των Ελλήνων απέναντι στο μνημόνιο.
Ο κ. Γεράκnς, για να διευκολύνει την πλάστιγγα να γείρει προς το μέρος των απόψεών του, αναφέρθηκε σε προσωπικές του «μελοδραματικές. εμπειρίες: «Εχω ζήσει μια πτώχευση και δεν θέλω να ξαναζήσω δεύτερη. Ημουν φοιτnτnς στην Πολωνία επί Γιαρουζέλσκι και εχω μια κόρη ενός χρόνου. 
Τα ράφια στο σουπερμάρκετ ήταν άδεια. Τα τρόφιμα ήταν με δελτίο. Οι ουρές ήταν ατελείωτες. Βλέπω ακόμη εφιάλτες! Δεν είχα να ταίσω το παιδί μου και πήγαινα  στην εκκλησία με την αγωνία πως, σαν ξένος και ορθόδοξος, θα μου έλεγαν να πάω να φάω στη χώρα μου. Αν δεν το έχετε ζήσει δεν θα με πιστέψετε!»
Εγώ θα σε «πιστέψω», Θωμά Γεράκη. Γιατί ήμουν κι’ εγώ εκεί, όπως ξέρεις, φοιτητής με κόρη. Eiπες όμως τις μισές αλήθειες και πολλά ψέματα. Δημιούργησες έτσι μια συγκινητική, αλλά τελείως πλαστή, εικόνα στους συνομιλnτές σου δnμοσιογράφους και στους τηλεθεατές, 
Εικόνα κλάψας και τρόμου! Για να τoυς πείσεις για «κάτι» που σε συμφέρει. Με πονηρό σκοπό. Τρέμεις στην ιδέα πως, αν πτωχεύσουμε, τι θα απογίνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων; Aς κοιμnθεiς όπως έστρωσες, Ομως, να ξέρεις, οι εφιάλτες σου δεν μας αφορούν.
Εχουμε στους δικούς μας: την τρόικα, το μνημόνια, τις τράπεζες, τις αγορές, ττους κερδοσκόπους, το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, τους δlκούς μας δωσίλογους, την αριθμολαγνεία
 και τρομοκρατία των ΜΜΕ; όπου προσθέτεις κι εσύ το λιθαράκι σου, λέγοντας πως, αν δεν κάτσουμε φρόνιμα, n ουρά των ανέργων θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα!
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, πέρα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που παρουσιάζει το λαό διχασμένο για το μνημόνιο, να επιχειρηματολογήσεις υπέρ ή κατά κάποιας πλευράς. Εκτός του ότι είναι επαγγελματικά αντιδεοντολογική n στάση σου, έξυσες πολλές πληγές…
Ετσι, μου έδωσες το δικαίωμα να μιλήσω και για τις  υπόλοιπες μισές αλήθειες, ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αξιοπιστίας σου ή μη και κατ’ επέκταση των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των συμφερόντων που εξυπηρετούνε.
Στη δακρύβρεχτη αφήγηση για τις  μνήμες σου από την κατάρρευση του σοσιαλισμού, πράγμα, το οποίο, βεβαίως, καμία σχέση και σύγκριση δεν έχει με τη σημερινή κρίση και τις αιτίες  τnς, σου διέφυγαν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να σου τις ξαναθυμίσω μήπως και πάψεις να βλέπεις πια εφιάλτες.
Στην Πολωνία βρεθήκαμε, τότε, κάποιοι Eλληvες να σπουδάσουμε με υποτροφία από το ΚΚΕ - σ.σ. και ο Γεράκης! -και σίγουρα δεν ήμαστε κάποιοι «ξένοι ορθόδοξοι χριστιανοί» που γυρνάγαμε από εκκλησία σε εκκλησία για να φάμε. 
Ημαστε, αν δεν κάνω λάθος αγαπητέ Γεράκη, άθεοι και κομμουνιστές, σνυπότακτοι από το στρατό και με ληγμένα διαβατήρια. - σ.σ. και ο Γεράκης - Ως εκ τούτου, δεν μπορούσαμε να γυρνάμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα για διακοπές.  Κανείς μας, όμως, δεν πείνασε, ούτε βέβαια και οι Πολωνοί ή οι αλλοδαποί συμφοιτητές μας. 
Εμείς, μέναμε στις φοιτητικές εστίες δωρεάν, τρώγαμε δωρεάν, είχαμε φοιτητικό επίδομα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα παιδιά μας γεννήθηκαν και πήγαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν . - σ.σ. και ο Γεράκης -
Τότε, στην Πολωνία, κι ενώ ο σοσιαλισμός κατέρρεε μπροστά στα μάτια μας, δεν υπήρχαν άνεργοι, Ζητιάνοι άστεγοι, ενώ σήμερα υπάρχουν και κανείς δεν πέθαινε από το κρύο, ενώ σήμερα πεθαίνουν. 
Οι συνθήκες γύρω μας ήταν περίπου όπως τις  περιέγραψες, με ελλείψεις, δελτία, ουρές, αλλά και μεγάλη κοινωνικό αναταραχή, την οποία το ΚΚΕ παρακολουθούσε αμήχανα, εξεγέρσεις ανθρακωρύχων πνιγμένες στο αίμα, διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολών … 
Στις  τάξεις μας επικρατούσαν δύο τάσεις: Από τη μια, οι ελάχιστοι που θαρραλέα έλεγαν ανοιχτά τη γνώμη τους, ότι το να σκοτώνεις εργάτες δεν έχει καμία σχέοη με τις αρχές  του σοσιαλισμού και, από την άλλη, οι σταλινικοί σκληροπυρηνικοί. 
Στους πρώτους πρωτοστατούσα εγώ και γρήγορα έγινα το «μαύρο πρόβατο», ενώ στους δεύτερους, οι οποίοι και με «έδωσαν … , εσύ «σύντροφε» Θωμά Γεράκη!
Το καλοκαίρι του 1982, με «άνωθεν» εντολές, διεκόπη η υποτροφία  μου, διαγράφηκα από τη σχολή μου και απελάθηκα από την Πολωνία. Με αντιμετώπισαν σαν πράκτορα των Αμερικανών.
Δεν αλλαξοπίστησα ποτέ, δεν άλλαξα στρατόπεδο και πάντα πιστεύω σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. 
Οπως και τότε, όμως, δεν θα κάτσω φρόνιμος, όπως ξεδιάντροπα μας ζnτάνε κάποιοι τύποι σαν και του λόγου σου και αυτό συμβουλεύω και τους άλλους. «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ …»
ΤΑΣΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ζωγράφος

ΥΓ.:Οι καιροί και οι άνθρωποι αλλάζουν. Δεν κράτησα ποτέ σε κανέναν κακία. Αμα ξαναπεινάσεις, μην τρέχεις στις εκκλnσίες. Ελα σπίτι μου. Κάλεσε και τον Βενιζέλο. Ενα πιάτο φαί θα υπάρχει.

13 σχόλια:

  1. Στον βαθμό που αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Τάσου Παυλόπουλου, έστω και στο ελάχιστο, ο κ. Γεράκης πρέπει να εξαφανισθεί από προσώπου γης - εάν του έχει μείνει, έστω και λίγο φιλότιμο!

    Ο κ. Θωμάς Γεράκης καταγγέλεται, λοιπόν, ως σταλινικός lacee, ως καταδότης του αιματηρού καθεστώτος του στρατηγού Βόϊτσεχ Γιαρουζέλσκυ και του αλήστου μνήμης Π.Ε.Ε.Κ, του "Πολωνικού" Ενιαίου "Εργατικού" Κόμματος. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαρύτατες και προσωπικά ατιμωτικές. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

    Μπορεί το σταλινικό παρελθόν του σημερινού μνημονιόφρονα και καθεστωτικού δημοσκόπου, που βρυκολάκιασε, ξαφνικά, μαζύ με τις κατασκευασμένες - εν μέρει - μνήμες του από το εφιαλτικά χαφιεδίστικο καθεστώς της πολωνικής στρατιωτικής κομμουνιστικής δικτατορίας, οι οποίες επιστρατεύθηκαν από τον ίδιο και από εκείνους που τον κάλεσαν στην εκπομπή τους (περί των απαράδεκτων κ.κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη ο λόγος), προκειμένου να συμβάλουν όλοι μαζί στην εκστρατεία του νεοκατοχικού μνημονιακού καθεστώτος, για την κατατρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού, να μην έχει σχέση με τα παρόντα δεινά της χώρας μας.

    Αλλά αυτή η επιστράτευση των, μερικώς, κατασκευασμένων μνημών του κ. Γεράκη (αναφέρομαι στην αναφερόμενη από τον ίδιο "καταφυγή" του - αν και "ορθόδοξος χριστιανός" - στις καθολικές εκκλησίες της Πολωνίας, για την "εύρεση τροφής", ενώ, όπως λέει ο κ. Παυλόπουλος, δεν ήταν ούτε χριστιανός, αλλά ούτε και πεινασμένος, αφού ήταν άθεος κομμουνιστής και σιτιζόμενος από το πολωνικό κράτος), ανασκάλευσε μνήμες και έδωσε αυτές τις εφιαλτικού περιεχομένου καταγγελτικές απαντήσεις, για την δράση και την ποιότητα του καταγγελομένου ανδρός.

    Κατόπιν αυτών, όσο και αν ο καταγγέλων (ως παθών από την δράση του κ. Γεράκη) δηλώνει ότι δεν του κρατάει κακία και όσο και αν του στρώνει το τραπέζι για να φάει μαζί με τον ακατάσχετα βουλιμικό Βενιζέλο, ο κ. Γεράκης οφείλει να απαντήσει, άμεσα.

    Αλλιώς να πάει να κρεμαστεί (μιμούμενος τον Ιούδα)...

    Εν αναμονή της όποιας απάντησης, σε αυτές τις απίστευτα εφιαλτικές καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους πρώτους πρωτοστατούσα εγώ και γρήγορα έγινα το «μαύρο πρόβατο», ενώ στους δεύτερους, οι οποίοι και με «έδωσαν … , εσύ «σύντροφε» Θωμά Γεράκη!

    Το καλοκαίρι του 1982, με «άνωθεν» εντολές, διεκόπη η υποτροφία μου, διαγράφηκα από τη σχολή μου και απελάθηκα από την Πολωνία. Με αντιμετώπισαν σαν πράκτορα των Αμερικανών.
    ===================================================================

    ΤΑΣΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ/ Bιογραφικό Σημείωμα
    Ο Τάσος Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε γραφιστική και ζωγραφική (1978-83)

    ΣΠΟΥΔΕΣ
    Ο Τάσος Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε γραφιστική και ζωγραφική (1978-83) στην θρυλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, όπου φοίτησε δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Henryk Tomaszewski και Teresa Pagowska.
    ===================================================================
    ΠΟΤΕ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΟ 1983 ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ , ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ?
    ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΕΡΑΚΗ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΑΦΑΝΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες και άλλα, αγαπητέ ανώνυμε φίλε.

      Δηλαδή, για εξήγησέ μας, τι συνέβη; Ποιό είναι αυτό το "κάτι άλλο";

      Αφού, όπως λες, γνωρίζεις και τους δύο, τότε, προφανές είναι ότι ξέρεις και αυτό το "κάτι άλλο", που συνέβη στην Πολωνία εκείνη την εποχή της άγριας καταστολής του πολωνικού εργατικού κινήματος, από την, σταλινικής εμπνεύσεως, ξενοκίνητη junta του στρατηγού Βόϊτσεχ Γιαρουζέλσκι.

      Για άνοιξε, λοιπόν, την καρδιά σου και πες τα όλα. Για φανέρωσέ μας αυτό το "κάτι άλλο", για το οποίο διερωτάσαι και το οποίο γνωρίζεις.

      Είμαστε όλο αυτιά...

      Που ξέρεις, άλλωστε! Πολλές συνειδήσεις μπορεί να ξελαφρώσουν, από τέτοιου είδους μυστικά, που, τόσον καιρό, μένουν κρυμμένα, σαν τους σκελετούς στα ντουλάπια...

      Μίλα, λοιπόν! Βγάλε όλο αυτό το ασήκωτο βάρος, που φαίνεται ότι κρύβεις μέσα σου. Είναι σίγουρο ότι, τουλάχιστον, η συνείδησή σου θα ξεφορτωθεί όλο αυτό το φορτίο, που κουβαλάει...

      Διαγραφή
  3. Θωμάς Γεράκης ο Δημοκράτης στην Πολώνια του Γιαρουζέλσκι! ! χα ! χα !
    Ήμουν και εγώ στην Πολώνια φοιτήτρια τον καιρό του Γιαρουζέλσκι και της "Αλληλεγγύης" με υποτροφία του ΑΚΕΛ - "κομμουνιστικού" κόμματος Κύπρου. Να υπογραμμίσω ότι ο Γεράκης και οι "σύντροφοι" του δεν θεωρούσαν εμάς τους Κυπρίους , κομμουνιστές, γι' αυτούς ήμασταν " νερόβραστοι" επειδή βλέπαμε τις πραγματικότητες και κάναμε ανοικτά κριτική στον σοσιαλισμό. Το ίδιο "νερόβραστο" ήταν για τον Γεράκη και Σια το ΠΕΕΚ και όλη η πολωνική κομματική ηγεσία, οι πολωνικές οργανώσεις νεολαίας και ο ίδιος ο πολωνικός λαός για τον οποίο εκφράζονταν πάντα με μεγάλη υποτίμηση. Να πούμε όμως ότι εμείς οι Κύπριοι και ο πολωνικός λαός στα παλαιότερα των υποδημάτων μας είχαμε γραμμένο τον Γεράκη και την συντροφοπαρέα του για τους οποίους ο Στάλιν ήταν αιώνια ζωντανός και καθοδηγητής.. Ουαί κι΄αλημονο όμως στους Έλληνες συντρόφους του. Ο Γεράκης και το Διευθυντήριο του για μια σειρά ετών, τρομοκρατούσαν, με όλη την σημασία της λέξης όλους τους συντρόφους τους που τολμούσαν να έχουν διαφορετική άποψη για οποιονδήποτε θέμα, και κυρίως αυτούς-όχι λίγους- που έβλεπαν τα στραβά του υπαρκτού σοσιαλισμού . Η περίπτωση του Τάσου Παυλόπουλου είναι κλασσική όχι όμως η μοναδική. Έχουν κλάψει πολλοί Έλληνες στην Πολωνία του Γιαρουζέλσκι, όμως όχι εξ' αιτίας της δικτατορίας του Γιαρουζέλσκι, ούτε από πείνα η έλλειψη σερβιέτων, αλλά από τον χαφιεδισμό και την τρομοκρατία του Γεράκη και των αυλικών του.
    Ευανθία Χειμαριδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θωμάς Γεράκης ο πεινασμένος ορθόδοξος χριστιανός στην Πολώνια του Γιαρουζέλσκι! ! χα ! χα !
    Είμαι σε σοκ από την ώρα που άκουσα τον σύντροφο Γεράκη να ξομολογιέται ότι πήγαινε στην εκκλησία για να πάρει γάλα για το παιδί του. Δηλαδή την ημέρα σκληροπυρηνικό σταλινικό γεράκι ( nomen omen), να βρίζει τους μαλάκες τους πολωνούς που πάνε εκκλησία και την νύκτα "κρυφό σχολειό" στην εκκλησία ο σύντροφος για προμήθειες. Θωμά, ξέρω πως δεν μας είχες ψηλά στην υπόληψη σου, αλλά σαν κομμουνιστής και διεθνιστής δεν έπρεπε να τρως μόνος σου και εμάς να μας αφήνεις να πεθαίνουμε στην πείνα! Έπρεπε να μας έπαιρνες και μας καμιά φορά στην εκκλησία νυχτιάτικα να φάμε να χορτάσουμε. ! Πως λέμε να το δω κι' ας πεθάνω ... Δεν ήθελα να μακρηγορήσω αλλά η παράσταση που έδωσε ο σύντροφος-pardon- ο κύριος Γεράκης και η στοιχειώδης εντιμότητα δεν μου επιτρέπει να σιωπήσω. Η ιστορία με την ζάχαρη... Κύριε Γεράκη, αυτό ήταν ανέκδοτο ! ! Μπέρδεψες την πραγματικότητα με τα καλαμπούρια η πόνταρες ότι κανένας μας δεν θα αντιδράσει. Που πήγαινες σύντροφε με το σακουλάκι την ζάχαρη ? Μήπως έπαιρνες και το νερό σου και το τσαγερό ? Μήπως πήγαινες επίσκεψη σε Πολωνούς ? Ποιους? Αφού εσείς "οι αυθεντικοί σύντροφοι" ζούσατε σε στεγανό "κολχόζ". Μηδέν πραγματική επαφή με τον πολωνικό κόσμο. Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση. Α ναι και λίγο εκκλησία... νυχτιάτικα. Γιατί αν είχες έστω και στοιχειώδη επαφή με τον πολωνικό κόσμο δεν θα ξεστόμιζες αρλούμπες του είδους " θα έλεγαν αλλοδαπή , ορθόδοξο” κλπ.
    Ευανθία Χειμαριδου - φοιτήτρια τον καιρό του Γιαρουζέλσκι και της "Αλληλεγγύης" με υποτροφία του ΑΚΕΛ - "κομμουνιστικού" κόμματος Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θωμάς Γεράκης ο ταλαιπωρούμενος με εφιάλτες από στην Πολώνια του Γιαρουζέλσκι! ! χα ! χα !
    Και πάμε στην πείνα- Ναι στην Πολώνια την περίοδο 1979-1982 σε διάφορο βαθμό και για διάφορους λόγους υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις αρκετών καταναλωτικών αγαθών. Στις περισσότερες περιπτώσεις έπρεπε αυτά τα αγαθά να τα "διευθετήσεις". Όσοι ζούσαν στην Πολωνία τότε ξέρουν γι τι μιλώ. Εκτός κι’ αν έχουν πάθει αμνησία ... Οι πολωνοί πέρασαν πάρα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία όμως κανένας δεν πείνασε και αυτό το λένε και οι ίδιοι οι πολωνοί. Την πρώτη "μεγάλη πείνα" μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τον πέρασαν οι πολωνοί μετά την μεταπολίτευση το 1989/1990 που "εν μέσω μια νυκτί" έκλειναν εργοστάσια που εργοδοτούσαν πχ 20.000 ( είκοσι χιλιάδες ) εργάτες. Αν δεν τα ξέρει ο σύντροφος / κύριος Γεράκης είμαι στην διάθεση του .. Μπορώ να γράψω βιβλίο, Μνημόνιο .. Ότι θέλει. Πάμε όμως πίσω στο 1980/1981. Ο σύντροφος όχι μόνο ξέχασε τα δωρεάν οικοτροφεία, τις φοιτητικές εστίες που εμείς οι "αλλοδαποί" ΠΑΝΤΑ μπορούσαμε να αγοράζουμε πρόγευμα/ γεύμα/ δείπνο με την χαμηλότερη τιμή, ενώ για τους πολωνούς φοιτητές η τιμή διαφοροποιούταν με βάση εισοδηματικά κριτήρια των γονιών τους. Ξέχασε και τα δολάρια που πουλούσαμε ΟΛΟΙ - του Γεράκη συμπεριλαμβανόμενου, ε σύντροφε ?- στην μαύρη αγορά και είχαμε την άνεση μας. Και για να τελειώσω με το θέμα: "Οι επιπτώσεις του Μνημονίου στην μνήμη του πρώην συντρόφου και νυν κύριου Γεράκη" - Σύντροφε μην ανησυχείς, εμείς θυμούμαστε και θα θυμόμαστε- και όσο έχουμε δύναμη θα τα υπενθυμίζουμε σε όλους..
    Και δυο γραμμές για την ουσία. Η Πολωνία χρεοκόπησε (συντομογραφόντας) επειδή η οργάνωση του κράτους / οικονομίας δεν μπορούσε να δημιουργήσει (generate) την ανάπτυξη η οποία να μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της χώρας / κράτους και τις κοινωνικές παροχές. Η Ελλάδα χρεοκόπησε (συντομογραφόντας) λόγω ληστείας. Υπάρχει κάποια ποιοτική διαφορά..
    Ευανθια Χειμαριδου - φοιτήτρια τον καιρό του Γιαρουζέλσκι και της "Αλληλεγγύης" με υποτροφία του ΑΚΕΛ - "κομμουνιστικού" κόμματος Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θωμάς Γεράκης και η στυγνή δικτατορία του Γιαρουζέλσκι! !
    Τον καιρό του Γιαρουζέλσκι και της "Αλληλεγγύης", όλοι μας λίγο-πολυ είχαμε πρόβλημα με την αποδοχή της «Αλληλεγγύης» και την παραδοχή ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός τον οποίο θεωρούσαμε το καλύτερο σύστημα κάπου απέτυχε.. Όμως είχαμε μάτια και αυτιά και μυαλό και το πολιτικό θάρρος με τον καιρό και με τις πάμπολλες συζητήσεις με τους πολωνούς φίλους μας να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να δούμε και τα δίκαια της άλλης πλευράς.

    Τον καιρό της «Αλληλεγγύης» το παράπονο του Γεράκη και των «συντρόφων» του δεν ήταν ότι ο Γιαρουζέλσκι κατάστειλε το εργατικό κίνημα. Το παράπονο τους ήταν ότι ΔΕΝ κατάστειλε, ΔΕΝ έκλεισε στην φυλακή, ΔΕΝ φίμωσε. Γιατί γι’ αυτούς η «Αλληλεγγύη» δεν ήταν εργατικό κίνημα, ήταν «μαύρη αντίδραση». Ο Γιαρουζέλσκι και οι συνεργάτες του αναθεώρησαν τις απόψεις τους, έκαναν οικονομική μεταρρύθμιση, συναντήθηκαν με την αντιπολίτευση – «Αλληλεγγύη» σε «Στρογγυλή Τράπεζα» και οδήγησαν στην αναίμακτη αλλαγή του συστήματος. Σήμερα η Πολωνία είναι από τις ποιο υγιείς οικονομικά χώρες της Ευρώπης. Δεν θέλω να σκέπτομαι που θα κατάληγε αν ο Γιαρουζέλσκι είχε για σύμβουλο τον σύντροφο Γεράκη.. Αυτός κι’ αν είναι εφιάλτης..
    Ευανθία Χειμαρίδου - φοιτήτρια τον καιρό του Γιαρουζέλσκι και της "Αλληλεγγύης" με υποτροφία του ΑΚΕΛ - "κομμουνιστικού" κόμματος Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ασυνάρτητε ανώνυμε η ανώνυμη .Τυχαία έπεσα πάνω στα φαρμακερά σχόλια σου,γεμάτα δόλο κι απόρησα σε μέγιστο βαθμό για το μισος σου και την ζήλια σου για ένα άτομο που ανέβηκε με την αξια του και τα προσόντα του.Για να μπεις σε τέτοια εμπαθή χυδαιότητα και να καταβάλεις τόσο μεγάλο κόπο να ρίξεις τέτοιο δηλητήριο και λάσπη θα είσαι σίγουρα ένας αποτυχημένος η αποτυχημένη στην επαγγελματική σου καριέρα!!!Σε λυπάμαι γιατί το ένδυμα του χαραχτήρα σου είναι μονο λυκοφιλία και σχέσεις συμφερόντων!!Χαιρετισμούς από Νέα Υόρκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. POPOPO MEGALE STA MAS AN GRAFEIS APO N YORKI I AP TO PAKISTAN MALAKA ANTHROPE XEFTILISMENE KOMPLEXIKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμφιβάλλω αν έχεις και από αυτά..Μάθε πρώτα να γραφεις Ελληνικά αποτυχημένο on και μετά ξαναπέρασε από εδώ να μας δείξεις ποσο ξεφτιλισμένος η ξεφτιλισμένη είσαι!!θερμούς χαιρετισμούς από την Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραψατε τοσες χυδαιοτητες για τον κυριο Γερακη θωμα που λυπαμαι για το ποιον κ τον χαρακτηρα σας. Ο Θωμας ειναι ενας εξαιρετος ανθρωπος,τιμιος, ειλικρινης,λιγομιλητος που ανεβηκε με την αξια του εκει που ειναι,με σκληρη δουλεια κ κοπο πολλων χρονων.Γι αυτο εσεις που γραφετε αυτες τις ασυναρτησιες καλο θα ειναι να κατσετε να δουλεψετε κ να κοπιασετε αν θελετε,που θελετε φυσικα να ανεβειτε ψηλα οπως ανεβηκε ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ.Τελος λοιπον στην λασπολογια κ δουλεψτε κι εσεις σκληρα αν θελετε να διαπρεψετε στην ζωη σας καλε μας φιλε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=YgAENzYvFlA

      Διαγραφή
    2. Μαζεψου λιγο νουμερο και ο κνιτης Μαλαμης που ξυλοφορτωσε αναρχικους στο Χημειο το '78 εγινε μεγαλοστελεχος σε πολυεθνικη.Εδω στην Ελλαδα μονο αν εισαι γυμνοσαλιαγκας μπορεις να αναρριχηθεις.

      Διαγραφή