Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Και όμως στη Συρο έκαναν κανονική παρέλαση


Η Σύρος παρέλασε κόντρα στις αποφάσεις! Παρά την πρωτοφανή απόφαση ματαίωσης της παρέλασης στη Σύρο από τον
Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίο και τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλλα, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, τελικά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε και ήταν μάλιστα εξαιρετική και υποδειγματική.


Σήμερα στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο ο λαός έδωσε την απάντησή του με τη μεγαλειώδη συμμετοχή και δίδαξε στους «καθεστωτικούς» μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού τιμώντας τους ήρωες του '40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού του έθνους.
Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι του νησιού αυτο-οργανώθηκαν κόντρα στις αποφάσεις, αποφασισμένοι να τιμήσουν της Εθνική μας Επέτειο και απέδειξαν στους πολιτικούς άρχοντες αυτού του τόπου ότι μπορούν σε συνεργασία με το σημαντικότερο κομμάτι τους, τη Νεολαία, να διοργανώσουν μόνοι τους την παρέλαση δίνοντας μαθήματα συμπεριφοράς και σεβασμού στην ιστορία αγνοώντας όλους αυτούς που έχουν «κρυφτεί».
Σήμερα έδωσαν μια μεγάλη απάντηση «ΌΧΙ δεν σας χρειαζόμαστε, δεν σας θέλουμε, μπορούμε και χωρίς εσάς να προχωρήσουμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία»
Χωρίς πολιτικούς άρχοντες και επισήμους ο Συριανός λαός έδωσε βροντερό παρόν και καταχειροκρότησε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν αλλά και πολλούς γονείς που παρέλασαν και αυτοί δίπλα στα παιδία τους. Αυτή τη φορά στο βάθρο των επισήμων τοποθετήθηκαν μικρά παιδιά δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.
Στο τέλος της παρέλασης όλοι μαζί, ενωμένοι, μαθητές, εργαζόμενοι και πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία και πορεία στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης.

Ήταν ή Σύρος που πριν επτά μήνες οι μαθητές της γύρισαν το κεφάλι αριστερά, στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.
 Σήμερα ακολουθώντας το παράδειγμα της Σύρου όλη η Ελλάδα έκανε το ίδιο. 
Σήμερα η Σύρος όμως έκανε κανονική παρέλαση. Λαική παρέλαση-διαδήλωση. Οργανωμένη απο τους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο τις 18/10. 
 Και ήταν ωραία. Με απίστευτα πολύ κόσμο. Με πάθος, με αισιοδοξία, με γονείς να παρελαύνουν μαζί με τα παιδιά τους. με συμμετοχή... πολλή συμμετοχή. 
 Τίμησαν πραγματικά τους ήρωες του 40 οι Συριανοί και ξανάστειλαν μήνυμα.
 ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ . 
 ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου