Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ-ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΑΝ ΣΦΗΝΑΚΙ

OTAN H EΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ....ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ

Αλλαγές γίνονται εντός 10 ημερών. Μόνο στα μαγαζιά.

27 Σεπτέμβριος 2011, 13:55
-Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη
Δεν περίμενα ποτέ τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά, θα δίχαζαν και θα συζητιόντουσαν τόσο. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία…αλλαγή. Και τόση μόνο σημασία πρέπει να δίνουμε σε αυτό.
.(εδώ ουσιαστικα τη λέει και στους φαν της που τσίμπησαν και ασχολήθηκαν τόσο ενδελεχώς με την κόμμη της)

Η αλλαγή κάποιους τους τρομάζει, κάποιους όμως τους ζει. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Είναι εκείνοι που δεν θέλουν να ταράζεται η καθημερινότητα τους σε τίποτα και με κανέναν τρόπο, και εκείνοι που έχουν ανάγκη από την αλλαγή, σε κάθε τομέα της ζωής που νιώθουν ότι χρειάζεται ανανέωση.

Μία αλλαγή μπορεί να είναι μικρή, να μην αποσκοπεί πουθενά και η επίδραση της να μην επηρεάζει δραστικά τη ζωή. Μπορεί όμως να είναι και ριζική, καθολική και να σημαίνει μία νέα αρχή, ένα ξεκίνημα σε νέα δεδομένα και αποκοπή απ ότι ήταν γνώριμο και οικείο μέχρι τώρα.

Η αλλαγή συνήθως τρομάζει γιατί κρύβει το άγνωστο, έχει ρίσκο, δεν σου δίνει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι τελικά ήταν αυτό που είχες φανταστεί. Γι αυτό και άνθρωποι ανασφαλείς , την αποφεύγουν γιατί ακριβώς δεν είναι οικεία, άρα και ασφαλής. Η ασφάλεια δίνεται από το γνωστό, το γνώριμο , αυτό που ξέρεις και δεν σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Πατάς στα σίγουρα, πας στα σίγουρα και ζεις με αυτά.

Στην αλλαγή, έχεις επιπτώσεις. Από το αν τελικά θα σε ικανοποιήσει η επιλογή σου, μέχρι το πώς θα την αντιμετωπίσουν οι γύρω σου. Όταν λοιπόν εξαρτάσαι από την άποψη και την αναγνώριση των τρίτων, η αλλαγή είναι εχθρός. Σε παίρνει από το χέρι και σε βάζει σε περιπέτειες γνωριμίας τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον ρόλο που έχουν στη ζωή σου οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν. Πολλές φορές, η αλλαγή συνεπάγεται και πόνο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι και πλέον εποικοδομητική.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η χώρα, είναι λαμπρό παράδειγμα για το πόσο πολύ μπορεί να πονέσει η αλλαγή, αλλά σε βάθος χρόνου, κανείς μας δεν θα είναι ίδιος μετά από αυτό.

Εκείνοι που είναι πρόθυμοι να πάρουν μάθημα μέσα από αυτήν την μεταβατική περίοδο, και να δουν την άλλη ουσία των πραγμάτων και όχι μόνο τον πόνο και το «ξεβόλεμα», θα είναι και εκείνοι που θα «σωθούν».

Τσιγκλάει η αλλαγή. Τσιγκλάει γιατί αφυπνίζει. Και οτιδήποτε αφυπνίζει, ενοχλεί. Βλέπε το ξυπνητήρι. Συνάμα όμως , βάζει και σε δράση.

Προσωπικά λατρεύω τις αλλαγές. Παντού. Πάντα. Οπουδήποτε. Δεν είναι ότι βαριέμαι. Δεν πλήττω και αλλάζω. Απλά αυτό ακριβώς αποφεύγω. Αλλάζω για να μην πλήξω. Γιατί τι πιο πληκτικό από τη στασιμότητα;
Και η ασφάλεια; Ποιος τη χέζει την ασφάλεια.

Κλείσε τα μάτια. Φαντάσου ότι βρίσκεις τον τέλειο σύντροφο, πακετάκι όπως το ονειρεύεσαι, έχεις την τέλεια δουλειά με τις φοβερές απολαβές και ξέρεις ότι έτσι θα τραβήξεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Δεν είναι τέλεια να είσαι ασφαλής;

Αλήθεια; Αν ναι, κοίταξε το. Ασφάλεια θέλουν μόνο όσοι νιώθουν αδύναμοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και στις αλλαγές της ζωής. Κοινώς οι ανασφαλείς.

Και αυτοί τις αλλαγές δεν τις θέλουν. Είτε πρόκειται για αλλαγή δουλειάς, είτε συντρόφου, είτε του καθημερινού τους προγράμματος και της ρουτίνας τους.

Είτε πρόκειται για μικρή ή μεγάλη αλλαγή. Είτε γίνεται αργά είτε απότομα. Όπως και να έχει, η αλλαγή συνεπάγεται εξέλιξη, διαμόρφωση , ανάπλαση, εμπειρία, επιτυχία αλλά και αποτυχία, ρίσκο, αδρεναλίνη, δράση, μυστήριο , ανθρώπινες σχέσεις, τόλμη, γοητεία, θάρρος , θράσος, συναίσθημα, ενίοτε φόβο, αλλά πιστέψτε με , …η αλλαγή τα …σπάει.
http://www.queen.gr/Eleonwra-Meleth/Editorial/item/26874-Allages-ginontai-entos-10-hmerwn-Mono-sta-magazia

1 Σχολιο

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 28/09/11 Συμφωνώ με το υπόλοιπο άρθρο και είμαι απο τους ανθρώπους που λατρεύουν τις αλλαγές!
    Ομως έχω μια απορία σχετικά με την πρώτη γραμμή του άρθρου.
    "Δεν περίμενα ποτέ τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά, θα δίχαζαν και θα συζητιόντουσαν τόσο. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία…αλλαγή. Και τόση μόνο σημασία πρέπει να δίνουμε σε αυτό."
    Αν αυτό πιστευεις πραγματικά τοτε γιατί έκανες γκάλοπ στην εκπομπή σου για το ποιο χρώμα προτιμούν ή γιατί βάσισες το τρειλερ της εκπομπής σου στην αλλαγή μαλλιών?

    Φιλια
----------------------------------------
Να κάνω ένα αυθόρμητο σχόλιο διαβάζοντας αυτό το εντιτόριαλ;ΟΥΣΤ ΡΕ!

Δε θ'αναλύσω περισσότερο.Τί καλυτερη ανάλυση απ το θράσσος το οποίο διαχέεται απ'ολο το εντιτόριάλ της.Που το γράφει μέσα απ'την ασφάλεια της εφοπλιστικής της οικογένειας.

Εδώ σας έχω ολόκληρο το ....σοφό εντιτόριαλ,μέρος του οποίου χρησιμοποίησα στο βίντεο.Ετσι για να χορτάσετε ολόκληρο το θράσσος και την αμετροέπεια του ατόμου
---------------------------
Κάθε αλλαγή γίνεται μέσα από πόνο
17 Ιούνιος 2011
Βρισκόμαστε στην αρχή τεράστιων αλλαγών που θα σημάνουν την έναρξη μίας άλλης εποχής. Και όπως όλες οι αλλαγές έτσι και αυτή θα γίνει δύσκολα καθώς θα χρειαστεί χρόνο αλλά και την ευθύνη να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να πληρώσουμε το τίμημα αυτών. Έτσι όμως γίνεται η κάθαρση από το όποιο παράσιτο και θέτονται τα θεμέλια για μία νέα αρχή. Εκείνο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την αλλαγή από την εξέλιξη είναι ότι η αλλαγή απαιτείται όταν κάτι πρέπει να ανατραπεί. Η εξέλιξη αντιθέτως δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια και τη διαιώνιση μίας θετικής αξίας η κατάστασης. Όπου χρειάζεται αλλαγή, υπάρχει κάτι σάπιο που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα και να γεννηθεί απ΄την αρχή σωστά. Ή σωστότερα.

Ας μην γκρινιάζουμε άλλο πάνω από το χυμένο γάλα. Όλοι μας, έχουμε έστω και ένα μικρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σε πολλά μέτωπα της ζωής μας. Ας το αναγνωρίσουμε ώστε τα επόμενα στάδια στα οποία θα υποβληθούμε να είναι λιγότερο ψυχικά επώδυνα.

Η χώρα μας δεν καλείται μόνο να πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό χρέος, δεν οφείλει μόνο να αλλάξει ριζικά τον κρατικό μηχανισμό της τα πρόσωπα και τα θεμέλια αυτού, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο κοινωνικά ζητήματα όπως η ανεργία, η σαθρή παιδεία, η βία και άλλα πολλά. Εμείς οι Έλληνες καλούμαστε μέσα από όλο αυτό να αλλάξουμε και επίπεδο συνείδησης και συνειδητότητας. Να καταλάβουμε πως η ουσία της ζωής είναι στο «είναι» και όχι στο «έχειν», πως ο άνθρωπος έχει έρθει στη γη για να μπορεί να βρει τη χαρά στα πιο απλά πράγματα, πως πρέπει επιτέλους να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς» και να βάζουμε πάνω απ όλα την ενότητα και το συνολικό όφελος και καλό. Αυτή, ναι , είναι μία αλλαγή, και όπως όλες οι αλλαγές γίνονται μέσα από πόνο.

Τουλάχιστον, όπως όλα δείχνουν, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα.
------
Παντως ρε παιδί μου,πώς γίνεται όλοι οι του "σταρ σύστεμ"να χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία.Οι θυσίες,οι αλλαγές,πρέπει ν αλλαξουμε,κάποιοι θα θυσιαστούν.
Δείτε και το άρθρο του φίλου της Ελεονώρας,του Κωστόπουλου που λέει τα ίδια ακριβώς.Είμαι σίγουρη πως οταν βρίσκονται κάνουν τέτοιες αναλύσεις παρειτσα και "φιλοσοφούν" περί της οικονομικής κρίσης και των θυσιών που πρέπει να κάνει η....χλέμπα
http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/09/blog-post_8411.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου