Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν Πληρώνω...γιατί δεν έχω να πληρώσω

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ
Αντιμέτωπη με ένα μαζικό κίνημα στάσης πληρωμών από την πλευρά της κοινωνίας κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση που δείχνει να δοκιμάζει πλέον τις αντοχές των πολιτών με τα συνεχή εισπρακτικά μέτρα που τους βομβαρδίζει.

Και αν για δεκαετίες το Δημόσιο είχε να κάνει με αυτούς που είχαν αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν σύντομα θα έχει να κάνει με αυτούς που απλώς δεν θα έχουν να πληρώσουν.



Το φαινόμενο της άρνησης πληρωμών ενδέχεται να πάρει σάρκα και οστά όταν θα αρχίσουν να φτάνουν τα χαράτσια των έκτακτων εισφορών σε νοικοκυριά που έχουν ήδη χτυπηθεί από την ανεργία, σε οικογένειες που το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση 50% ή σε συνταξιούχους που βρίσκονται στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης.



Τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει απέναντί της μια αριστερή μειοψηφία ούτε κάποιο μπλοκ γραφικών αντιεξουσιαστών, αλλά θα αντιμετωπίσει ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που θα είναι υποχρεωμένο για ένα ή για δύο μήνες να σταματήσει να τρέφεται ώστε να μπορέσει να πληρώσει κάποιον από τους έκτακτους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.


Αν πριν δύο χρόνια ο κ. Παπανδρέου εννοούσε πως λεφτά υπάρχουν στις αποταμιεύσεις των μισθωτών και των μικρομεσαίων αυτής της χώρας θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως και αυτά κάποια στιγμή θα τέλειωναν.


Οπότε είναι πλέον πρακτικά αδύνατον να ζητάς χρήματα από άδεια πορτοφόλια και μηδενικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Mια άλλη οπτική επί του θέματος...εδώ http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/09/blog-post_4746.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου