Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ-ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-"ΝΙΚΗΤΕΣ"ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ''

Oι Γερμανοί,με τον τρόπο που ψήφισαν ανέβηκαν άρδην στην εκτίμησή μου(που δεν τους είχα ποτέ να σας πώ τη μαύρη μου αληθεια).Οι επιλογές τους ηταν καταπληκτικές.Τιμώρησαν αυτούς που έπρεπε και ανέδειξαν αυτούς που το άξιζαν επίσης;))

Και κυρίως ψήφισαν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ.Ψήφισαν υπέρ των ανθρωπινων δικαιωμάτων,της οικολογίας,της κρατικης παρουσίας

Να ξεκινησω λέγοντας πώς χάρηκα αφάνταστα για τον πάτο των φιλελευθέρων στη Γερμανία.Ξέρετε του κομματος του κυρίου Χατζημαρκάκη ,που τώρα ετοιμάζεται να μας έλθει και εντός και να πλαισιώσει το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κουβελου και να μας δώσει τα φώτα του

.

Μονο που ο φιλελευθερισμός-που ποτέ δεν είχε και ποτέ δε θα έχει απήχηση στην Ελλάδα-πέφτει πλέον και στην Ευρώπη.Ο κόσμος ζητά την κρατική προστασια,θέλει υγεία,παιδεια,πρόνοια.

Μέσα σ'αυτο τον ορυμαγδό και τη μαυρίλα αποζητά το χέρι του κράτους και όχι την άκρατη ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Κερδίζοντας λιγότερο από το 2 % των ψήφων, οι Φιλελεύθεροι δεν θα εκπροσωπούνται στο επόμενο τοπικό κοινοβούλιο του Βερολίνου!!

Επίσης,οι Πράσινοι απογειώθηκαν-17,4 % (2006: 13,1 %) ενώ μικρές απώλειες καταγράφει το κόμμα της Αριστέρας που συγκεντρώνει το 11,6 % των ψήφων (2006: 13,4 %).

Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες (28,6%). Οι Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 23,2% -όπως ήταν αναμενόμενο- ήρθαν δεύτεροι, ήταν όμως η έκτη ήττα τους στις επτά τοπικές εκλογικές μάχες που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία μέσα στο 2011 και από σήμερα θα πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά το αν θα συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία τους με τους Φιλελευθέρους, οι οποίοι δείχνουν να εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι πραγματικοί νικητές όμως είναι το κόμμα των  Πειρατών που προβάλλει ως προτεραιότητα τη

διαφάνεια στο διαδίκτυο και την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, καθώς με 9 % θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά σε τοπικό κοινοβούλιο της Γερμανίας
Πληροφορίες απ'το http://tvxs.gr/news
----
Ας δούμε λίγες πληροφορίε για το κόμμα των ΠΕΙΡΑΤΩΝ


Το Κόμμα Πειρατών (σουηδικά: Piratpartiet) είναι ένα πολιτικό κόμμα στη Σουηδία, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2006. Κύριος σκοπός του κόμματος είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.

 Επίσης έχει εκφράσει διάφορες θέσεις, κατά της εμπορικής πατέντας και σχετικά με τα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο.

Ηγέτης του κόμματος είναι ο Ρίκαρντ Φάλβινκε.

Το 2006 πήρε μέρος στις Γενικές εκλογές στη Σουηδία συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,63% (το τρίτο μεγαλύτερο για κόμματα εκτός του κοινοβουλίου).

Στις 31 Μαΐου του 2006, η Αστυνομία της Σουηδίας έκανε έφοδο στο μέρος όπου στεγαζόταν το Pirate Bay, προκαλώντας την διακοπή της σελίδας για 3 μέρες.

Η κίνηση αυτή έκανε την δημοφιλία του κόμματος να αυξηθεί δραματικά. Τον Ιούλιο του 2006 το κόμμα διοργάνωσε διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ.



Το Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησε η δίκη της ιστοσελίδας Pirate Bay, για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι πρωτόδικες ποινές που επιβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες του site ήταν ένας χρόνος φυλάκιση και 30 εκατομμύρια Σουηδικές Κορόνες (2,7 εκ. Ευρώ).

 Μετά την δημοσιοποίηση των ποινών, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, τα μέλη του κόμματος τριπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα.

Το Κόμμα των Πειρατών έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 2009, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,1%, εκλέγοντας έναν Ευρωβουλευτή.

Σε άλλες χώρες
Το παράδειγμα των Σουηδών, έδωσε την ώθηση και σε άλλες χώρες να δημιουργήσουν παρόμοια κόμματα. Επίσημα κόμματα υπάρχουν στις παρακάτω χώρες:
Ανεπίσημα κόμματα υπάρχουν στις :
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-O ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ WANNA BE
http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/09/o-wanna-be.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου