Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται δύο θητείες (!) για να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης.




 

Ξεπούλησαν τα πάντα και το τερματίζουν με το ΕΣΥ | Αυγή (avgi.gr)


Πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται δύο θητείες (!) για να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης. Στην πρώτη θητεία λοιπόν έχουμε ως έργο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και του ασφαλιστικού συστήματος, την υποταγή στην πολιτική εξουσία όλων σχεδόν των ανεξάρτητων ρυθμιστικών Αρχών και της Δικαιοσύνης, την παραλυτική διαφθορά της αρμόδιας για τον νόμο και την τάξη αστυνομίας, πλην φυσικά την ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των κοινωνικών και πολιτικών διαμαρτυριών. 

Οπότε προκύπτει το ερώτημα: τι άλλο μένει να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν στη δεύτερη θητεία; Ποιες ήταν λοιπόν οι συνέπειες από τις καινοτομίες της φαμίλιας σε μια χώρα με υπερβάλλουσα θνητότητα 24,3%, διπλάσια του μέσου όρου στην Ε.Ε., που είναι 12%;

Ας μιλήσουμε για την Υγεία, καθώς η ζωή και η προστασία της, παντού στην Ευρώπη, είναι δημόσια ευθύνη. Ο τομέας της Υγείας λοιπόν ήταν από τους πρώτους για διάλυση στο πρόγραμμα του Μητσοτάκη.

 Κι αυτό το γνώριζαν «φίλιες» δυνάμεις, που από την πρώτη μέρα της νέας εξουσίας έσπευσαν να λάβουν θέση, με πρώτη και καλύτερη τη CVC Capital, ένα υπερδραστήριο αμερικανικό fund στο οποίο προσελήφθη, στα γραφεία του στο Λονδίνο, μετακινούμενη από μια άλλη φιλική εταιρεία, την Goldman Sachs, η πρωτότοκος θυγατέρα του κυρίου πρωθυπουργού μας!

Το συγκεκριμένο fund έσπευσε και εξαγόρασε τις μεγαλύτερες μονάδες ιδιωτικής Υγείας όπως το «Υγεία», το Μetropolitan Hospital, το «Μητέρα», το Metropolitan General, το «Λητώ», καθώς και την Creta Interclinic. 

Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και ακολούθησαν η Vivartia, στην οποία υπάγεται και η γαλακτοβιομηχανία Δέλτα, προσέθεσαν και τη Δωδώνη, και ο μεγάλος στόχος μετά ήταν η ΔΕΗ, όπου αρχικά απέκτησαν το 10% της εταιρείας.

Γιατί οι επιχειρήσεις μιας μικρής υπερχρεωμένης και παραπαίουσας χώρας, όπου το διαθέσιμο εισόδημα των περισσότερων νοικοκυριών περιορίζεται δραματικά, προκάλεσαν τέτοιο ενδιαφέρον; 

Η απάντηση είναι απλή. 

Διότι είχαν διασφάλιση και εγγύηση από τη φαμίλια Μητσοτάκη ότι τα περιθώρια κέρδους θα ήταν υψηλότερα από οπουδήποτε αλλού. 

Τόσο απλά.

 Και για να γίνει κατανοητό το πόσο μεγάλα περιθώρια κέρδους υπάρχουν, για παράδειγμα στον τομέα της Υγείας, τον οποίο έχουν κυριολεκτικά διαλύσει, αρκεί να αναφέρουμε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Καθημερινής, ότι: 

οι αναμονές για χειρουργική επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία είναι: 7.700 στο ΚΑΤ, 2.945 στο «Αγία Σοφία», 2.650 στον «Ευαγγελισμό», 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο «Γεννηματάς», 1.025 στο «Αλεξάνδρα», 600 στον Ερυθρό Σταυρό και 300 στο Σισμανόγλειο!

Τι θα κάνουν οι απελπισμένοι συγγενείς αυτών των ανθρώπων για να τους σώσουν πριν υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες ή πεθάνουν; 

Θα δανειστούν, θα πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία και θα καταφύγουν στις ιδιωτικές κλινικές. 

Υπάρχουν απορίες; 

Υπάρχουν απορίες για ποιον σκοπό η κυβέρνηση διαλύει τη ΔΕΗ και στο προσεχές μέλλον, όπως έχει υποβαθμιστεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, όποιος δεν έχει συμπληρωματική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη δεν θα έχει για τα απαραίτητα προς το ζην;

Οπως σημείωσε σε δημόσια παρέμβασή του ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, «και μόνο η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΣΥ με την εισαγωγή τού δικαιώματος άσκησης ιδιωτικής ιατρικής εντός ή και εκτός ΕΣΥ, φέρνει την ιατρική της Ελλάδας στα επίπεδα του 1950, 1960, 1970. Η αντιμεταρρύθμιση που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση θα ακυρώσει όλες τις δυνατότητες μεταφοράς στην κοινωνία της προόδου που έχει γίνει στη σύγχρονη ιατρική γνώση». 

Και κατέληξε: «Μόνο η πτώση αυτής της κυβέρνησης θα επιτρέψει στον λαό να ελπίσει και να διεκδικήσει Εθνικό Σύστημα Υγείας ποιοτικό και αποτελεσματικό, που θα μετατρέπει την ιατρική γνώση σε όφελος για τη δημόσια Υγεία».

 «Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ιδιωτών μεγαλογιατρών και καθηγητών πανεπιστημίου μετρημένων στα δάχτυλα και των ασφαλιστικών εταιρειών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου. Αυτά για την ανάλγητη κυβέρνηση και την επίορκη γιατρό και αναπληρώτρια υπουργό Υγείας λαίδη Γκάγκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου