Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

«Κάποιοι» μπορεί να παρακολουθούν τον υπουργό Εξωτερικών και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτός, ως πρωθυπουργός, δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τουλάχιστον τα εθνικά συμφέροντα!




Οι πολίτες σήμερα δεν ασχολούνται με τις 
υποκλοπές, δήλωσε ικανοποιημένος (!) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολίτες αύριο δεν πρέπει να ασχολούνται με τη Δημοκρατία, οπότε τι τη χρειαζόμαστε; Και σε όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται δημοσίως οι πιστές στην εξουσία της «φαμίλιας» ειδικές δυνάμεις τούς δίνουν και καταλαβαίνουν τι τους περιμένει, αν δεν κάτσουν φρόνιμα.


Τραγικές εικόνες διαδραματίστηκαν την Πέμπτη στη Βουλή, με αποκορύφωμα το φινάλε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει τον λόγο και να δηλώσει ότι δεν υπήρχαν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που έφτασαν μέχρι την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ο Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και «σφύριξε» τη λήξη της συνεδρίασης σε ρόλο προέδρου της Βουλής! Ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον στη Μεταπολίτευση, πρωθυπουργός δεν είχε τέτοια συμπεριφορά και παρατεταμένη περιφρόνηση στους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, η χώρα συνεχίζει να γίνεται ρεζίλι. Το φως της δημοσιότητας βλέπει πρώτη φορά ο πλήρης τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator! Πρόκειται για ένα έγγραφο που δημοσίευσαν οι New York Times και δείχνει την εμπορική πρόταση της Intellexa σε μια ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών το 2021.Το κόστος για το βασικό πακέτο παρακολουθήσεων ανέρχεται στα 13,6 εκατ. ευρώ.

Οποιοι διαθέτουν το Predator με ένα κλικ μπορούν να μολύνουν smartphone τόσο με Android λογισμικό όσο και με iOS. Σύμφωνα με την προσφορά της Intellexa προς την ουκρανική υπηρεσία, το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 20 στόχους εντός της χώρας. Παράλληλα, με έξτρα κόστος 3,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης στόχων εκτός της χώρας.

Σχετικά με το θέμα, το οποίο υπογράφουν τρεις δημοσιογράφοι της αμερικανικής εφημερίδας, ρωτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση και παραδέχθηκε (!) ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα, τη Μαδαγασκάρη, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο για την Ουκρανία. Τέλος, οι NYT υπενθυμίζουν πως τον Νοέμβριο ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «κάποιος κάνει μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας το Predator», αλλά δεν ξέρει ποιος!

Και οι «κάποιοι» μπορεί να παρακολουθούν τον υπουργό Εξωτερικών και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτός, ως πρωθυπουργός, δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τουλάχιστον τα εθνικά συμφέροντα!

«Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στραγγαλισμός του Τύπου, σκάνδαλα κατασκοπείας. Αυτό φαίνεται να είναι μέρος της κληρονομιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κεντροδεξιού απόφοιτου του Χάρβαρντ, γιου ενός πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πλασάρει τον εαυτό του ως μετριοπαθή...» έγραψε την ίδια μέρα το POLITICO για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ακόμα ένα επικριτικό δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου εν μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών. 

«Η αποτυχία του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα αποτελεί απειλή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που αντιμετωπίζει αντίστοιχη υπονόμευση των θεσμών και της ανεξαρτησίας σε άλλες χώρες-μέλη, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και αλλού».

 Αυτά κάνει σαφή ο Πάβολ Σζλάι, υπεύθυνος των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια. Όπως δήλωσε στο Euractiv, το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένας «λεκές» στην Ελληνική Δημοκρατία και «μεγαλώνει κάθε εβδομάδα... και θα συνεχίσει να μεγαλώνει όσο η ελληνική κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους». 

Στου κουφού την πόρτα.

 Τίποτα δεν τον ενοχλεί για να συνεχίσει το «συμβόλαιο» ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Θα ήταν ενοχλητικό να προβληθεί η παρέμβαση σε ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, όταν για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων δήλωσε: 

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Εάν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο για μια αντιδημοκρατική εκτροπή. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες (!) και πλήρεις (!) απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία».

Πλην όμως, επειδή ο Μητσοτάκης δεν έχει καμιά διάθεση να απαντήσει, οι εφοπλιστικές ελίτ που ελέγχουν τα συστημικά ΜΜΕ περιορίστηκαν σε ένα μονοστηλάκι στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά» (!) -Η Καθημερινή-, «Ασκήσεις ενότητας από πρώην και νυν» (!) -Τα Νέα-. Και εμείς για όλα τα άλλα θα ενημερωνόμαστε από τον διεθνή Τύπο, όπως παλαιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου