Έστησαν αυταρχικό μοντέλο εξουσίας με όσους δήλωσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τη φαμίλια, η οποία θα τους προστατεύει ό,τι κι αν κάνουν, με το αζημίωτο
H πλειοψηφία της κοινωνίας δεν ενδιαφέρεται για τις παρακολουθήσεις». Αυτό ήταν πρώτο θέμα στα Νέα του κ. Μαρινάκη στις 30 Σεπτεμβρίου και στηρίχθηκε από δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega, του ίδιου ιδιοκτήτη, βασικού υποστηρικτή και χορηγού της φαμίλιας Μητσοτάκη. Και φτάνουμε στη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όπου Τα Νέα είχαν πρώτο θέμα την απαίτηση για διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών με τίτλο «Άπλετο φως τώρα!», και την επομένη, αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, το τερμάτισαν, αναφέροντας πως τα συμπεράσματα από τη συνέντευξη ήταν:
«Αδυναμία, Απορίες και Ανικανότητα»!
Τι μεσολάβησε; Πολλοί νόμιζαν πως αιτία ήταν το πέναλτι στο ντέρμπι, αλλά αγνοούσαν την πληροφορία, που δεν διαψεύστηκε, ότι μια ημέρα πριν, το Σάββατο, ο κ. Μαρινάκης επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Κάτι συνέβη εκεί.
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Docoumento με παρουσίαση λίστας παρακολουθήσεων 33 τουλάχιστον προσώπων, ανάμεσά τους οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης (!), τάραξαν τα νερά και τρομοκράτησαν τον Μητσοτάκη διότι κατάλαβε πως υπάρχουν διαρροές επικίνδυνες για την εξουσία του.
Και η λίστα των παρακολουθούμενων είναι πολύ μεγαλύτερη, 106 άτομα για την ακρίβεια, όπως έγραψε στα Νέα ο «απελευθερωμένος» από το αφεντικό Γ. Παπαχρήστος. Και ο τρόμος μεγάλωσε όταν ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε πως υπάρχουν και συνομιλίες.
Όπως ανέφερε, συνεργάτης υπουργού πήγαινε στη Λάρισα «για να παραλάβει ένα πακέτο», όταν ο υπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα από το Μαξίμου με το οποίο του ζητήθηκε να ακυρωθούν η «αποστολή» του συνεργάτη του και η «παραλαβή του πακέτου», δείγμα ότι βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.
Και μετά ο Άδωνις απείλησε τον Βαξεβάνη ότι θα τον στείλει 20 χρόνια φυλακή αν δημοσιοποιήσει στοιχεία σε βάρος του!
Δεν νομίζω πως υπάρχουν αμφιβολίες για το ήθος του Μητσοτάκη και του επιτελείου του. Έστησαν ένα σκληρό αυταρχικό μοντέλο εξουσίας με όσους δήλωσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τη φαμίλια, η οποία θα τους προστατεύει ό,τι κι αν κάνουν, με το αζημίωτο για τις γαλάζιες ακρίδες!
Και η προστασία που πρόσφεραν ήταν ο έλεγχος της Δικαιοσύνης με προώθηση δικαστών πρόθυμων να εκτελούν παραγγελίες του Μαξίμου.
Η επιλογή της Βασιλικής Βλάχου για την ΕΥΠ, για παράδειγμα, «πέρασε» από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2020 με οριακή πλειοψηφία: 6 υπέρ και 5 κατά, μειοψηφούντων του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!
Αυτή η κυρία, λοιπόν, που έκρινε ότι συνέτρεχαν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, κατά την ακρόασή της στην Επιτροπή της Βουλής δεν δίστασε να πει ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν θεωρήσει πως «πάει να πουλήσει την πατρίδα» (!), ομολογώντας εμμέσως, πως στην εισήγηση της ΕΥΠ για την περίπτωση Ανδρουλάκη υπήρχαν εθνικοί λόγοι!
Αν υπήρχαν θαρραλέοι εισαγγελείς, όλες αυτές οι μαρτυρίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να πέσει φως. Μα αν πέσει φως στην υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέλαβε προσωπικά την ΕΥΠ, το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να παραιτηθεί.
Υπάρχουν, όμως, τέτοιοι εισαγγελείς;
Ξεχάσατε την υπόθεση Novartis, όπου όλοι οι Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες από την αμερικανική Δικαιοσύνη απειλήθηκαν θρασύτατα από την κυβερνητική εξουσία πως θα τους βγάλουν την κουκούλα και θα δουν τι έχουν να πάθουν;
Ποιοι νέοι μάρτυρες, λοιπόν, μπορεί να εμπιστευτούν τη δικαστική εξουσία, όπως την έχει καταντήσει το σύστημα Μητσοτάκη;
Στο μεταξύ, το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας συνεχίζεται.
Οι Financial Times έγραψαν πως όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει, ενώ στο Bloomberg θύμισαν ότι η ομάδα ανάλυσης απειλών της Google υποδείκνυε από τον Μάιο ότι το Predator χρησιμοποιείται συστηματικά από «κυβερνητικούς φορείς» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Ισπανία!
Έχουμε υπουργούς εκτελεστές των διαταγών της φαμίλιας, Κοινοβουλευτική Ομάδα αγέλη, δικαστές που όσοι δεν πειθαρχούν στις εντολές λοιδορούνται, διαπομπεύονται και παραπέμπονται σε δίκη. Και η τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ, αντί να ελέγχουν αυτούς που κυβερνούν, τους προστατεύουν.
Όλες οι εξουσίες, λοιπόν, στο παλάτι του Μαξίμου.
Ποια Δημοκρατία;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου