Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι πιο εξοργιστικό, η ίδια η βία της καθημερινότητας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ή η υποκρισία και τα ψέματα που αραδιάζουν καθημερινά στις τηλεοπτικές και ψηφιακές οθόνες.











Είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι πιο εξοργιστικό, η ίδια η βία της καθημερινότητας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ή η υποκρισία και τα ψέματα που αραδιάζουν καθημερινά στις τηλεοπτικές και ψηφιακές οθόνες.

Πάνω από 50.000 πλειστηριασμοί είναι στα σκαριά. Σπασμένες πόρτες, απόκληρες ζωές. Εντολές πληρωμών και κατασχέσεων από απόκοσμα funds, με τους Πάτσηδες κυνηγούς θυμάτων να θησαυρίζουν εξαργυρώνοντας τους κόπους της ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί την αρπαγή της περιουσίας της μεσαίας τάξης και με υπέρκομψη ευτέλεια απαντά ότι δήθεν «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» ή πως τα funds έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα πειράξουν τους ευάλωτους ανθρώπους. 

Γιατί η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος προφανώς δεν είναι ευάλωτη.

 Ούτε η μάνα με τα δύο ανήλικα που απειλείται να βρεθεί τέλος Νοεμβρίου στον δρόμο. Και προφανώς κανείς από τους ανθρώπους που μένουν στα 50.000 σπίτια που θα βγουν στο σφυρί.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο εργάζονται πυρετωδώς με σχέδιο και σε πολλά επίπεδα. 

Οι αποτρόπαιες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου κρατήθηκαν καλά φυλαγμένες στο συρτάρι από τον Αύγουστο, μέχρι να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή για το μέγιστο όφελος στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οταν η αντίδραση της κοινωνίας αρχίζει να εκφράζεται σε σημείο που δεν κρύβεται (π.χ., διαδήλωση έξω από το σπίτι της Κολοβού), οι φρικτές καταγγελίες αθώων θυμάτων ρίχνονται στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης για να στηρίξουν μια κυβέρνηση που καταρρέει. 

Παράλληλα, χρησιμοποιούν την τακτική της δαιμονοποίησης της κριτικής φωνής και με υπερβάλλοντα αυταρχισμό νομίζουν ότι ξεγελούν τους εφησυχασμένους πολίτες που θεωρούν ότι αυτούς κανείς δεν θα τους πειράξει. 

Απαξιώνονται ως «αριστεροί του χαβιαριού και σοσιαλιστές της σαμπάνιας» όσοι ψάχνουν στα άδεια καλάθια να βρουν τα ανύπαρκτα μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Οσο πιο προκλητική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού, τόσο πιο μεγάλη η λεηλασία που κρύβεται από πίσω.

 Είτε είναι η αφαίμαξη των νοικοκυριών λόγω της ακρίβειας είτε το υπερβολικό κόστος στην ενέργεια για να θησαυρίζουν οι εταιρείες παροχής ή οι πλειστηριασμοί ακινήτων για να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους με χρήμα οι Πάτσηδες, είτε το ξεπούλημα της υγείας που μόλις νομοθετήθηκε και η διάλυση του ασφαλιστικού που αναμένεται να ολοκληρωθεί...

Η Ν.Δ. ευελπιστεί ότι με τη μάχη κατά της ανομίας, που δήθεν πολεμά έχοντας τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια ή στέλνοντάς τα στα Προσφυγικά, θα μπορέσει να συγκρατήσει τους φοβισμένους πολίτες, παίζοντας το χαρτί της υποτιθέμενης δύναμης σταθερότητας.

 Είναι το σίριαλ που θα ξετυλίγεται μέχρι τις εκλογές. 

Παράλληλα, επιχειρεί να στήσει ένα κακέκτυπο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. 

Μόνο που αυτό είναι αδύνατο, όταν βίαια φτωχοποιεί μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύουν να μείνουν ανέστια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου