Οι νέες αποκαλύψεις του insidestory.gr ότι το Predator αγοράστηκε, ουσιαστικά, από την ΕΥΠ κρυμμένο σε μια σύμβαση «παραλλαγής» και λειτουργούσε σε κρατικό χώρο καταρρίπτει και την τελευταία γραμμή άμυνας Μητσοτάκη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, θέτει πλήρως εκτός ελέγχου του Μαξίμου τις πολιτικές εξελίξεις και ανεβάζει κλίμακα στην αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον «δείχνει» κακουργηματικές ποινικές ευθύνες οι οποίες αγγίζουν τον στενό κυβερνητικό πυρήνα.
Το μήνυμα της Κουμουνδούρου εστάλη από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και νυν διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, με αφορμή την κατάθεση από την κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση του νομοθετικού σχεδίου για την απαγόρευση εμπορίας των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Καλογήρου, με μια προσωπική του ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι δεν απαιτείται νέο νομικό πλαίσιο για την τιμωρία όσων έκαναν τις παρακολουθήσεις με το Predator καθώς υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο μέσω του άρθρου 292Α του Ποινικού Κώδικα για τα «εγκλήματα κατά της ασφάλειας των επικοινωνιών» και του νόμου 3471/2006 για την «παράνομη συλλογή και γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Και τα δύο άρθρα περιλαμβάνουν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισείουν ποινές κάθειρξης έως και δεκα ετών μαζί με βαριά χρηματικά πρόστιμα, ωστόσο ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της παρέμβασης Καλογήρου είναι πως επισημαίνει και υπενθυμίζει και την ύπαρξη της διάταξης περί εγκληματικής οργάνωσης στο άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα:
«Όποιος συγκροτεί», αναφέρει η εν λόγω διάταξη, «ή εντάσσεται ως μέλος σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση τριών ή περισσότερων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή».
Η αναφορά αυτή αποτελεί και μια σαφή προειδοποίηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όσα αποκαλύπτονται για το κέντρο των παρακολουθήσεων αγγίζουν πλέον τα όρια δράσης εγκληματικής οργάνωσης, ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν και οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρηθούν – είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για πολιτικά πρόσωπα.
Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου εξετάζονται με προσοχή κάποιοι κρίκοι της υπόθεσης που, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, φαίνονται να συνδέουν το δίκτυο των υποκλοπών με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σ’ αυτούς τους κρίκους εντάσσεται και η ύπαρξη στην λίστα των παρακολουθήσεων του ονόματος του αντιναύαρχου Άρη Αλεξόπουλου, γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, ενώ δεν θεωρείται τυχαίο ότι οι υποκλοπές κατά συγκεκριμένων προσώπων ήρθε το ίδιο διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση έκλεινε μεγάλες εξοπλιστικές συμφωνίες, όπως εκείνες για την απόκτηση των έξι επιπλέον γαλλικών Rafale και των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Εδώ, ίσως έχει ενδιαφέρον και η πληροφορία που δημοσιεύει το newsbreak.gr για ένα ακόμη από τα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα των παρακολουθήσεων: «Η περίπτωση όμως που προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο παρασκήνιο», γράφει, «είναι η παρακολούθηση στελέχους του Μαξίμου, της οποίας ο εξάδελφος «υπηρετεί» στο Ελιζέ. Εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση η οποία περιέργως έχει περάσει στα ψιλά.
Τα δισεκατομμύρια όμως που άλλαξαν χέρια με προσωπικές αποφάσεις Μητσοτάκη – Μακρόν, θα έπρεπε να έχουν κινήσει τουλάχιστον την περιέργεια στους «βαθυστόχαστους αναλυτές» που προσπαθούν να διαλευκάνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Συγγενική σχέση λοιπόν συνδέει την αυλή του Μητσοτάκη με την αυλή του Γάλλου προέδρου, την ώρα που δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια. Παράλληλα, προκύπτει η παρακολούθηση της εξαδέλφης, την ώρα που αυτές οι συμφωνίες συντάσσονται, με την περίπτωση των 6 επιπλέον Ραφάλ να έχει προκαλέσει ερωτηματικά.
Είναι κάτι αξιοπρόσεκτο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει προπομπό σοβαρότατων εξελίξεων…».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου