Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η λίστα Πέτσα εξαφάνισε ολοσχερώς κάθε είδηση σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι βουλευτής της Ν.Δ., ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ για 4,3 εκατομμύρια ευρώ

 











Πάνω από τον σωρό κόκκινων δανείων έχει μαζευτεί ένα σμήνος κοράκια, το οποίο τα αγοράζει από τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές, προσδοκώντας θηριώδη κέρδη.

Η λίστα Πέτσα εξαφάνισε ολοσχερώς κάθε είδηση σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι βουλευτής της Ν.Δ., ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ για 4,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Και μαζί εξαφάνισε και τη σχετική δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέργιος Καλπάκης. 

Αυτά σε ό,τι αφορά τη χώρα που βρίσκεται 108η στη λίστα της ελευθερίας του Τύπου.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι πολύ σοβαρές και τις καθιστά ακόμα σοβαρότερες το γεγονός ότι επιχειρείται να υποβαθμιστούν και να παραμείνουν αναπάντητες. 

Γιατί, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και τη συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού. 

Αλλά και γιατί ο βουλευτής πρέπει να δικαιολογήσει τα 4,3 εκατομμύρια με τα οποία αγόρασε τα κόκκινα δάνεια.

Κυρίως όμως γιατί το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών έχει τεράστια κοινωνική διάσταση.

Πάνω από τον σωρό των κόκκινων δανείων έχει μαζευτεί ένα σμήνος κοράκια, το οποίο τα αγοράζει από τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές, προσδοκώντας θηριώδη κέρδη από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. 

Πώς θα δικαιολογήσει η Ν.Δ. το γεγονός ότι σ’ αυτή την επιχείρηση δραστηριοποιούνται και βουλευτές της; 

Και, κυρίως, τι πρέπει να σκεφτεί όλος αυτός ο κόσμος, ψηφοφόροι ή μη του κυβερνητικού κόμματος, που ζουν με τον καθημερινό εφιάλτη των πλειστηριασμών;

Η Ν.Δ. οφείλει απαντήσεις. 

Και επειδή δεν τις έχει, βάζει τη λίστα Πέτσα να θάψει το θέμα. Τόσο απλά.

1 σχόλιο:

  1. Μανωλιδηs χλατσα χλουτσαs25 Οκτωβρίου 2022 στις 12:42 π.μ.

    Ο αντιπροεδροs τηs Νεαs Δημοκρατιαs Αδωνιs Γεωργιαδηs το 2007 πηρε τρια δανεια ενα 100.000 ευρω απο την εθνικη,ενα 255.000 ευρω απο την Alpha Bank,και ακομη ενα 274.000 ευρω επισηs απο την Alpha Bank!!!Τα ποσα που χρωσταει σημερα φτανουν τιs 623.000 ευρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή