Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Γνώριζαν στην κυβέρνηση ότι είχε απευθείας αναθέσεις απο τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση. Γιατί δεν απάντησε ο κύριος Πιερρακάκης;






Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών έφεραν στην επιφάνεια της δημόσιας συζήτησης το θέμα της συσχέτισης του Επιτελικού Κράτους με το Κράτος Δικαίου και τελικά με το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ περί «αριστείας».

Η υπόθεση των υποκλοπών κατέδειξε τα όρια και τις αντιφάσεις του Επιτελικού Κράτους των «Αρίστων». 

Και μπορεί μέσω δημοσκοπήσεων να επιχειρήθηκε να «μαζευτεί» η ζημιά, που με τις κατάλληλες ερωτήσεις οι πολίτες απαντούσαν ότι τους νοιάζει η πρωτοφανής ακρίβεια και φτωχοποίηση από τις υποκλοπές ενώ η φθορά της ΝΔ καλύφθηκε από τα περιορισμένα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια είναι ότι  μέσα σε λίγες μέρες «ράγισε» ένα σύστημα εξουσίας που επί τρία χρόνια κυριαρχούσε απόλυτα κι έμοιαζε απρόσβλητο.

Για το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων είχαν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό γιατί ο Δημητριάδης ήταν ο πιο ισχυρός πολιτικά άνθρωπος στην Ελλάδα μετά τον Μητσοτάκη, ο γενικός κουμανταδόρος του επιτελικού κράτους και ανιψιός του. 

Ο δε Κοντολέων ήταν προσωπική επιλογή Μητσοτάκη και διορίστηκε μόνο αφού έγιναν λάστιχο οι σχετικοί κανονισμοί.

 Με τις παραιτήσεις, το επιτελικό κράτος δεν δέχτηκε μόνο καίριο πολιτικό πλήγμα, αλλά και αποδιαρθρώθηκε οργανωτικά.

Στη συνέχεια η υπόθεση του βιαστή του Κολωνού προκάλεσε αμηχανία στους κόλπους της ΝΔ, ενώ ξέσπασε και πολιτικός καυγάς με υπερβολές αλλά δεν είναι αλήθεια ότι είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας; 

Ότι είχε τον τρόπο του να παίρνει δημόσιες προμήθειες; Δεν είναι αλήθεια ότι πλημμύρισαν τα σόσιαλ με φωτογραφίες του βιαστή αγκαλιά με πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ;  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τι θα είχε συμβεί; 

Ξαφνικά κάποιοι θεώρησαν ότι το κανονικό είναι να αποσυνδέσεις χωρίς καν να ρωτήσεις, τον βιαστή με τα πρόσωπα που στις φωτογραφίες εμφανίζονταν σαν κολλητάρια.

 Προσέξτε, δεν ισχυρίζομαι το αντίθετο! Αντιληπτό, κομματικά στελέχη της ΝΔ να διαχωρίζουν τον βιαστή από την παράταξη τους και έτσι πρέπει να κάνουν! 

Αλλά τι αφήγημα των «Αρίστων» ήταν από την αρχή λάθος και τώρα πληρώνεται, γιατί πολύ απλά όταν ως αρχηγός της αντιπολίτευσης και δυνητικά πρωθυπουργός χαρακτηρίζεις έτσι τα στελέχη σου, τότε «λούζεσαι» και τον βιαστή και τον Πάτση και τον οποιανδήποτε βγει σκάρτος. 

Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς, μας ανακοίνωσαν... Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας - μέσω της εταιρείας του  για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από Τράπεζα αξίας 62.771.892 ευρώ. 

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα δεν κρίθηκε ηθικό από τον Πρωθυπουργό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνώριζε; 

Ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento.

Γνώριζαν στην κυβέρνηση ότι είχε απευθείας αναθέσεις απο τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση. 

Γιατί δεν απάντησε ο κύριος Πιερρακάκης; Ο κ. Πάτσης είχε κουμπαριές και στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν, αν τον βοήθησαν σε όλες αυτές τις δουλειές;

Και πραγματικά είναι ηθικά απαράδεκτο για ένα Βουλευτή κυβερνώντος κόμματος, αν αποδειχθούν όλα αυτά, που προφανώς τα αποδέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς τον απέπεμψε να λαμβάνει 1.019.222,81 ευρώ για συμβουλές από τα ΕΛΤΑ και να εκμεταλλεύεται, ότι επαχθέστερο, τα κόκκινα δάνεια συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε αδυναμία και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Από τις υποκλοπές στον Πάτση μέχρι τον βιαστή μια… αριστεία δρόμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου