Επίσης αν δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές σύντομα πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει υποψηφιότητες;
Πώς εξηγείται το γεγονός ότι στην ομιλία του στη Βουλή κατέθεσε προεκλογικό πρόγραμμα με εξαγγελίες και υποσχέσεις; Στην ερώτηση που δέχτηκε χτες από τους συναδέλφους Π. Τσίμα και Β. Χιώτη στο ραδιόφωνο του «Σκάι», γιατί έγινε η απολογιστική συζήτηση στο Κοινοβούλιο -μετά από δική του πρωτοβουλία- αφού οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο, απάντησε ότι «πρέπει να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική μας ορμή, για να συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας. Ακριβώς τρία χρόνια μετά τις εκλογές μπαίνουμε πια -έτσι κι αλλιώς- σε προεκλογική χρονιά».
Αφήνουμε κατά μέρος τα περί αυτοκριτικής διάθεσης (ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν υπήρχε στις τρεις παρεμβάσεις του στη Βουλή). Αυτοκριτική και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί. Αφήνουμε κατά μέρος τη φράση του ότι πρέπει «να μαθαίνουμε από τα λάθη μας». Προϋπόθεση όμως για να μάθουμε από τα λάθη μας είναι να αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει λάθη.
Αυτός υποστήριξε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι η κυβέρνησή του τα πάει περίφημα παντού. Η ακρίβεια είναι παροδικό φαινόμενο, ο πληθωρισμός σύντομα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, η πανδημία κατατροπώθηκε, η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένη, το οργανωμένο έγκλημα έχει συνθηκολογήσει. Οποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι λαϊκιστής με περικεφαλαία.
Να θυμηθούμε όμως ποιος ξεκίνησε τη φιλολογία για πρόωρες εκλογές;
Το επιχείρημα ότι το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε η αντιπολίτευση είναι γελοίο. Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της και ζητάει εκλογές. Θα μπορούσε αν ήθελε ο πρωθυπουργός να κόψει μαχαίρι τη συζήτηση, επιβάλλοντας την απόφασή του στους υπουργούς και συμβούλους του.
Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές διοχέτευσαν στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, υπουργοί, κομματικά στελέχη, ορισμένοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και συγγενικά του πρόσωπα. Οποιος ρίξει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων και στα σχετικά ρεπορτάζ τους θα το διαπιστώσει. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούσαν.
Τα έβγαλαν από το κεφάλι τους οι υπουργοί και οι συνεργάτες του; Δεν είχαν την άδειά του ή έστω την ανοχή του; Δεν τους επανέφερε στην τάξη.
Εκτός αν δεν μπορεί. Αλλά κι αυτός πριν από λίγες μέρες είπε μεν για εξάντληση της τετραετίας πρόσθεσε όμως ένα «εκτός αν». Ποιο μπορεί να είναι αυτό το «εκτός αν»;
Ο τουρκικός κίνδυνος; Το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί;
Ενας συνδυασμός τους; Φαντάζεται ο κ. Μητσοτάκης ότι μπορεί η χώρα να αντέξει προεκλογικό κλίμα πολλών μηνών;
Στο χέρι του είναι να ξεδιαλύνει γρήγορα την κατάσταση.
Ανάγωγα
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του επίμονου συναδέλφου Δημ. Αγγελίδη:
«Με μια απόφαση-σταθμό 8,5 χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι (20/1/2014) που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) δικαιώνει τους 16 επιζώντες που ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για επιχείρηση επαναπροώθησης του ελληνικού λιμενικού και καταδικάζει την Ελλάδα για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».
Τουρκική προπαγάνδα; Δάκτυλος των διακινητών;
Υποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις;
Περίεργοι διασώστες;
Συνωμοσία των πάσης φύσεως αριστερών;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου