Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Δεν γνωρίζω αν συνειδητοποίησε τη γκάφα, αλλά ομολόγησε, χωρίς πίεση μάλιστα, στον αγαπημένο της κυβέρνησης Σκάι, πως οι λογαριασμοί του ρεύματος τετραπλασιάστηκαν και πενταπλασιάστηκαν

 

https://eretikos.gr/eretikos-blog/to-blog-toy-thanasi-lyrtsogianni/i-gkafa-toy-kyvernitikoy-ekprosopoy-poy-kaiei-mitsotaki-kai-golden-boys-tis-dei/507721/#.Ym6YMb7vd_Y.twitter

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός, όταν δεν κάθεται στην πολυθρόνα μπροστά στην τηλεόραση και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μυαλό του. 

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν ξέρω αν είναι έξυπνος σαν το πουλί της λαϊκής ρήσης, αλλά σίγουρα πιάστηκε από τη μύτη.

Θέλοντας να αναδείξει και να φουσκώσει το μέγεθος της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε μία πολύ μεγάλη γκάφα.

Πάτησε τη μπανανόφλουδα που έριξε ο ίδιος θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς να κινδυνεύουμε να κάνουμε λάθος.

Εμπλεος χαράς και ενθουσιασμού έκανε τη μεγάλη γκάφα.

 Ομολόγησε πως έχουν ρημάξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με τους εξοργιστικά φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, ένεκα της ρήτρα προσαρμογής. 

Για «μεγάλο χρονικό ορίζοντα» οι πολίτες δεν θα «ξαναδούν λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω», είπε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Δεν γνωρίζω αν συνειδητοποίησε τη γκάφα, αλλά ομολόγησε, χωρίς πίεση μάλιστα, στον αγαπημένο της κυβέρνησης Σκάι, πως οι λογαριασμοί του ρεύματος τετραπλασιάστηκαν και πενταπλασιάστηκαν, κάτι που απέφευγαν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να ομολογήσουν μέχρι πριν από τη δήλωση του μαρτυριάρη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία μέχρι να δούμε αν αυτά που λένε τα εννοούν κιόλας. Γιατί λόγω λατρείας της επικοινωνίας, από υποσχέσεις χορτάσαμε, αλλά ουσία δεν είδαμε πάρα πολλές φορές. 

Είπε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα κάνει τρία πράγματα. Επί της ουσίας θα δουν και οι επιχειρήσεις αυτή την ουσιαστική ενίσχυση και μάλιστα κάποιες επιχειρήσεις και πιο αναδρομικά σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον προφανώς και θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά και τον Μάιο και τρίτον και πιο σημαντικό θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση.»

Κι΄ όποιος θέλει τον πιστεύει. 

Γιατί μπορεί να μη δούμε 4 και 5 φορές  αυξημένα τιμολόγια ρεύματος, αλλά να βλέπουμε μια ζωή τρεις φορές.

 Και τότε ασφαλώς θα θυμηθούμε ότι επί 4,5 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε το ρεύμα ούτε ένα ευρώ.

Και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έπεσε η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, αλλά δεν άδειασαν τα πορτοφόλια των καταναλωτών. 


Ενώ τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιλέγει να αδειάζουν τα πορτοφόλια των πολιτών, για να αυξηθεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ και να πάρουν μπόνους επιτυχίας 16 εκατομμύρια ευρώ τα γαλάζια golden boys.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου