Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι στη μεταπολιτευτική εποχή η παχυσαρκία έχει επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, θεωρώντας αυτό το γεγονός ένδειξη ότι το βιοτικό επίπεδο –παρά τις σημαντικές διακυμάνσεις του– είχε ανοδική πορεία.
Οι πρώτες που προσπάθησαν να ανατρέψουν αυτή την πορεία ήταν οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2010, που με την πολιτική τους έστειλαν τη χώρα στα μνημόνια καταφέρνοντας να μειώσουν μέσα σε λίγα χρόνια το ΑΕΠ κατά 25%.
Η συνέχεια ήταν δυσάρεστη για τα δύο αυτά κόμματα.
Η πορεία του ΑΕΠ άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να ανεβαίνει καθώς με αιματηρές προσπάθειες η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και επανήλθε σε τροχιά ανάπτυξης.
Η πολιτική αλλαγή του 2019 έφερε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, παράταξη που δεν βλέπει διαχρονικά με καλό μάτι την ανάπτυξη και την πρόοδο του συνόλου του πληθυσμού.
Ετσι ξεκίνησε πάλι η προσπάθεια μείωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η οποία αποβαίνει άκρως επιτυχημένη καθώς έξι στους δέκα μισθωτούς μειώνουν τις δαπάνες για βασικά είδη διατροφής, επτά στους δέκα κλείνουν τη θέρμανση και διαμένουν σε παγωμένα σπίτια, οκτώ στους δέκα έκοψαν μαχαίρι την έξοδο για ψυχαγωγία, ενώ το 61% βλέπει με απόλυτη απαισιοδοξία το μέλλον του.
Δεν είναι κι… άσχημα για μια κυβέρνηση που πήρε τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης και μες στους πρώτους τρεις μήνες γύρισε το πρόσημο σε αρνητικό, ενώ σε τρία χρόνια με τα μηδενικά μέτρα που έλαβε σχετικά με την κρίση ακρίβειας και βέβαια εν συνεχεία λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και της κρίσης ενέργειας κατάφερε να περιορίσει βασικές δαπάνες διατροφής και διαβίωσης για τους περισσότερους Ελληνες πολίτες.
Για ακόμη μια φορά δίαιτα με το ζόρι από μια κυβέρνηση της Δεξιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου