Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Κατά συρροή εξαπάτηση των συνταξιούχων.Από τα αναδρομικά που αποφάσισε το ΣτΕ, η Εφορία κρατάει τα 431 εκατομμύρια. Από αυτά, λιγότερα από τα μισά θα «ξανα»-δοθούν ως «επίδομα Μητσοτάκη» . «Πάρτε λίγα από αυτά που σας πήρα» δηλαδή...

 

https://www.avgi.gr/oikonomia/401627_kata-syrroi-exapatisi-ton-syntaxioyhon

Κοροϊδία, και μάλιστα πρώτου μεγέθους, αποτελεί η εξαγγελία Μητσοτάκη για το ειδικό επίδομα 250 ευρώ στο 1/3 περίπου των συνταξιούχων.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι από τα 2,5 εκατομμύρια μόνον 750.000 που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης 450 ευρώ τον μήνα θα πάρουν το 250άρι.

Δεν είναι μόνο ότι καταργείται η θεσπισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ «13η σύνταξη» που αφορούσε το σύνολο των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ όταν δόθηκε.

Υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο. 

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνει τίποτα! Ιδού γιατί:

Από τα αναδρομικά που αποφάσισε το ΣτΕ, η Εφορία κρατάει τα 431 εκατομμύρια. Από αυτά, λιγότερα από τα μισά θα «ξανα»-δοθούν ως «επίδομα Μητσοτάκη» .

«Πάρτε λίγα από αυτά που σας πήρα» δηλαδή...

Αλλά η κατά συρροή κοροϊδία δεν αφορά μόνο το επίδομα, αλλά και τους αναμένοντες επί μακρόν υποψήφιους συνταξιούχους.

 Γιατί ενώ οι κ. Χατζηδάκης και Τσακλόγλου ανακοινώνουν «μέτρα» για την επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων, την ίδια στιγμή τα πλέον έμπειρα στην έκδοση των συντάξεων στελέχη του ΕΦΚΑ υποβάλλουν ή είναι έτοιμα να υποβάλουν αιτήσεις ακόμη και πρόωρης συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για εκατοντάδες υπαλλήλους και στελέχη ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών. 

Η σχετική εξέλιξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην (τεχνηέντως διαρρεύσασα) πληροφορία ότι η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει στην κατάργηση της δυνατότητας των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να επιλέγουν τους όρους συνταξιοδότησή τους με βάση τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι βάσει των γενικών διατάξεων του ΕΦΚΑ. 

Πρακτικά αυτό θα σημάνει μικρότερα εφάπαξ και χαμηλότερες συντάξεις...

Όταν είναι κοινά αποδεκτό ότι χρειάζονται εκατοντάδες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ για την επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων και εφάπαξ, οι διαρροές «δουλεύουν» προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου