Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μείνει στη βεβαιότητα ότι στις μεγάλες ηλικίες ό,τι και να κάνει «κερδίζει».


https://www.avgi.gr/oikonomia/397827_fregates-i-anadromika

Ε,λοιπόν, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…

Γιατί χρειάζεται τόνους αποθεμάτων αναλγησίας για να ρωτάς απόμαχους της ζωής, που ζουν με μερικά κατοστάρικα τον μήνα (όσα κάποιοι πληρώνουν με την παρέα τους σε μια ψαροταβέρνα): «Τι θέλετε; Να αγοράσουμε φρεγάτες ή να σας δώσουμε αναδρομικά;».

Διότι ο άνετος κ. Γεραπετρίτης -που για ακόμη μια φορά εκπροσώπησε τον άφαντο Κ. Μητσοτάκη (Παρασκευή γαρ...)- προφανώς ζήλωσε δόξα Μαρίας Αντουανέτας. Ψωμί και θέρμανση ή φρεγάτες;

Και τα δύο υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή. Αλλά η δέσμευσή του έχει τόση αξιοπιστία όσο και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των φίλιων προς την κυβέρνηση μέσων για συνεχή καταβολή αναδρομικών και αυξήσεων στους συνταξιούχους.  Ή την κυβερνητική δέσμευση ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ή όση αξιοπιστία έχει η προσέγγιση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό. Είπε, μάλιστα, ο Γεραπετρίτης στους συνταξιούχους ότι υπάρχουν δύο σχολές επί του θέματος. Η γερμανική, που θεωρεί το πρόβλημα διαρκείας, και η αμερικανική, που το θεωρεί παροδικό. Προφανώς η κυβέρνηση είναι με τους Γερμανούς ως προς τις κοινωνικές δαπάνες του προϋπολογισμού και με τους Αμερικανούς ως προς τις εξοπλιστικές.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μείνει στη βεβαιότητα ότι στις μεγάλες ηλικίες ό,τι και να κάνει «κερδίζει». Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Η ακρίβεια εξαφανίζει το γλίσχρο εισόδημα των συνταξιούχων και τα όσα ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών δείχνουν ότι μάλλον κερδίζουν οι... Γερμανοί.

Κι αυτοί που χάνουν σίγουρα είναι όσοι θα προσπαθήσουν με τα 400, 500 και 600 ευρώ να ζεσταθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου