Σιχαίνομαι τη δεξιά και τις δεξιές συμπεριφορές δηλαδή τον γκαιμπελισμό,τον παρτακισμό,τον δοσιλογισμό,τον ΦΑΣΙΣΜΟ,τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ,τη φτήνια,τη χυδαιότητα.
Η δεξια συμπεριφορα δε συναντάται δυστυχώς μόνο σε δεξιούς...
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021
Ο εφιάλτης της ΑΟΖ θα μας κυνηγάει για πάντα: Να γίνει οριοθέτηση μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου
Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο όταν, παρακολούθησα κατάπληκτος, μιατηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή Γιάννη Βαληνάκη πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Ο κύριος Βαληνάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Να κάνουμε ΑΟΖ με Κύπρο και μετά να πάμε στην Χάγη για να δεις εάν θα στο επιβεβαιώσει ή αν θα σου αλλάξει κάπως αυτή την συμφωνία, διότι είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο θα πάρει μια απόφαση πολύ δυνατή, μεγάλη περιοχή νότια του Καστελλόριζου και όχι μόνο νότια, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σε ένα Διεθνές Δικαστήριο θα πάρεις όλα αυτά που ζητάς.»
Γνωρίζω τον Γιάννη Βαληνάκη από το 1995 και είχαμε συζητήσει και το θέμα της ΑΟΖ , αλλά έπεσα από τα σύννεφα με αυτά που άκουσα. Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτή της Κύπρου και μετά θα ζητήσει από την Χάγη να εγκρίνει αυτή την συμφωνία; Θα γελάει το Διεθνές Δικαστήριο και, ταυτόχρονα, θα κλαίει η Κυπριακή Δημοκρατία με αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία του κ. Βαληνάκη.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
(Ο Πάρις Καρβουνόπουλος του militaire.gr, που πήρε την συνέντευξη, έμεινε άφωνος.) Τα κράτη προσφεύγουν στην Χάγη ή στο Αμβούργο σε περίπτωση που δεν συμφωνούν μεταξύ τους για την οριοθέτηση ΑΟΖ και τίποτε άλλο.
Ο κύριος Βαληνάκης, αναφέρεται επίσης και στην Αίγυπτο και διατυπώνει την άποψη ότι η Αίγυπτος θέλει να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Τουρκία, ότι πολλές από τις κινήσεις της Αιγύπτου παραπέμπουν σε αυτό και είναι λογικό τα δυο αυτά κράτη να θέλουν να τα βρούνε. Ο καθηγητής προσθέτει ότι για να προλάβουμε τους Τούρκους ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση με την Αίγυπτο στο ανατολικότερο τμήμα από την Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο.
Έτσι εξηγεί:
«Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάει στον πρόεδρο Σίσι και να του ζητήσει να οριοθετηθεί η υπόλοιπη ΑΟΖ μεταξύ των δυο κρατών». Ο κ. Βαληνάκης εξηγεί ότι η Αίγυπτος μπορεί να μας απαντήσει: «Θέλω να μου δώσετε όσα μου δίνει και η Τουρκία, δηλαδή μια έκταση μεγάλη σαν την Πελοπόννησο, μια και η Τουρκία μας δίνει περισσότερο από την μέση γραμμή».
Στην συνέχεια αναφέρει: «Πρέπει η Ελλάδα να κάνει μια νικηφόρο πρόταση και θα κερδίσει το παιχνίδι έστω και με κάποια απώλεια κάποιων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή να κάνουμε μια θυσία, όπως έχουμε κάνει ήδη με την Αίγυπτο με την τμηματική οριοθέτηση.»
Και καταλήγει σε μια παρόμοια πρόταση σαν και αυτή που έκανε για την Κύπρο. Δηλαδή η Χάγη να αποφασίσει την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου