Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού με τον βασιλιά που εμφανίζεται γυμνός αλλά κανένας από τους αυλικούς του δεν τολμά να του το πει
















                                                                  Dimitris Tsirkas

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ξεκίνησε με Τουρκία και συνέχισε με Τουρκία για… 25 λεπτά. Ύστερα πέρασε στα της πανδημίας - πολλά τα κρούσματα και σήμερα, τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Τα ξεπέταξε όμως σε 3 λεπτά για να σταθεί στο άνοιγμα των καταστημάτων. Εδώ είχαμε όλο χαρούμενα πρόσωπα, καταστηματάρχες ενθουσιασμένους, πελάτες εκστατικούς, να ένα κοριτσάκι που ψώνισε παπουτσάκια μπαλέτου. Χάρμα οφθαλμών!
Αντίθετη ήταν η εικόνα σε Θες/νίκη και Πάτρα όπου τα καταστήματα δεν άνοιξαν. Κανένα πρόβλημα όμως, επιμένει το «ρεπορτάζ», η ελεήμων κυβέρνηση θα δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Στη συνέχεια, μια μικρή στάση στο συνωστισμό των νέων στις πλατείες, μετά στα εκατομμύρια self-test που έρχονται από μέρα σε μέρα, την προανακριτική για τον Νίκο Παππά, την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, την ένταση στην Ουκρανία κ.ο.κ.
Όλη αυτή την ώρα ένας γραφικός τύπος με περουκίνι πασχίζει να βγει στον αέρα, αλλά η Σία Κοσιώνη τον κλωτσάει συνέχεια κάτω από το γραφείο, μουρμουρίζοντας μέσα από τα δόντια της «Όχι εσύ Μένιο. Όχι εσύ».
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού με τον βασιλιά που εμφανίζεται γυμνός αλλά κανένας από τους αυλικούς του δεν τολμά να του το πει, αντίθετα, παινεύουν τα πανέμορφα καινούρια του ρούχα. Μέχρι ένα παιδί να φωνάξει «ο βασιλιάς είναι γυμνός!».
Σκάει το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο με πρωταγωνιστές υπουργούς και το Μαξίμου, αλλά για τα συστημικά ΜΜΕ είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα αναφερθούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά.
Πολλοί, στα social media κυρίως, φωνάζουν ότι ο Μωυσής είναι γυμνός, η αριστεία αποδείχτηκε μαστροπεία και πιο πριν παιδεραστία, αλλά σε αντίθεση με το παραμύθι, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
Τα μέσα της Λίστας Πέτσα συνεχίζουν να αγνοούν την πραγματικότητα και να θαυμάζουν τα καινούρια ρούχα του Μωυσή, κρύβοντας με επιμέλεια τον εθνικό νταβατζή που του τα έραψε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου