Μετά από 30 χρόνια ανομίας και πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο και εισβάλλει η νομιμότητα. Ο νόμος 4339/2015 βρίσκεται (και σήμερα) σε ισχύ και επιφέρει έσοδα στο κράτος. Η νομιμότητα, όμως, διώκεται.
Την προηγούμενη Τρίτη στο Κοινοβούλιο 187 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του μεγάρου Μαξίμου.
Εκατόν ογδόντα εφτά βουλευτές αποφάσισαν να αμφισβητήσουν θεσμούς της Πολιτείας, όπως το ΕΣΡ και το ΣτΕ, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους έκριναν νόμιμο και ισχυρό τόσο τον νόμο 4339, βάσει του οποίου χορηγήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες, όσο και το τίμημα το οποίο κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.
Με την απόφασή τους αυτή βάλλουν εναντίον του ελληνικού κράτους, το οποίο εισέπραξε χρήματα από τη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, που ιδιώτες εκμεταλλεύονταν επί δεκαετίες δωρεάν.
Εναντιώνονται, όμως, και απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία που επιζητά τη νομιμότητα.
Τι κι αν η νομοθέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας τις επιταγές του Συντάγματος, έφερε διακόσια εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων;
Τι κι αν το ΕΣΡ, λαμβάνοντας υπόψη του τον 4339/2015 και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2016 για τις άδειες, όρισε ομόφωνα το ύψος του τιμήματος των αδειών, υποστηρίζοντας πως το ελάχιστο που δικαιούται να προσδοκά το ελληνικό κράτος είναι 250 εκατομμύρια ευρώ για τις άδειες;
Τι κι αν το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των καναλαρχών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το τίμημα είναι ακριβό λέγοντας μάλιστα πως οι ίδιοι, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του 2016, έχουν αποτιμήσει το αγαθό στα 250 εκατομμύρια;
Τι κι αν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν πριν από λίγο καιρό να μείνει σε ισχύ η διάταξη για το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπερασπιζόμενοι τον «νόμο Παππά»;
Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν αρκετό ώστε να αποτρέψει τους 187 βουλευτές από το να στείλουν στην προανακριτική έναν πρώην υπουργό, που όχι μόνο δεν ζημίωσε, αλλά συγκρούστηκε με ένα παγιωμένο καθεστώς ασυδοσίας, έφερε εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος κι έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να επιστρέψει στο παρελθόν, στο καθεστώς τού τζάμπα για τα κανάλια.
Να συντηρήσει μία σχέση εξάρτησης και διαπλοκής.
Ξηλώνοντας τον «νόμο Παππά».
Καταργώντας την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών.
Μειώνοντας την υποχρέωση διατήρησης 400 εργαζομένων ανά κανάλι.
Χαρίζοντας την πληρωμή της δόσης για τις άδειες του 2020 και 2021.
Δίνοντας με αδιαφάνεια δώρα άνω των 40 εκατομμυρίων με τις περίφημες λίστες Πέτσα κ.λπ.
Είναι ξεκάθαρο πως σκάνδαλο δεν υπάρχει.
Προνομιακή αντιμετώπιση επιχειρηματία δεν υπήρξε και δεν έχει αποδειχτεί.
Ο επιχειρηματίας άλλωστε κηρύχτηκε έκπτωτος επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια και τηλεοπτική άδεια δεν πήρε.
Είναι ξεκάθαρο, επίσης, πως κατασκευάστηκε από τη Ν.Δ. ένα σκάνδαλο, με μπόλικη φαντασία και λάσπη. Μία εκδικητική πολιτική κίνηση, η οποία αποσκοπεί στη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και στην επιστροφή στην εποχή του τζάμπα και της ασυδοσίας.
Μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα που φέρνει η παταγώδης διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, το μη επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφεύγει στην καταστολή, τον αυταρχισμό και τη λάσπη.
Καταστολή για τον λαό που διαμαρτύρεται, λάσπη για τους πολιτικούς αντιπάλους.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως ο λαός θα υποταχθεί στην προπαγάνδα και τη σκανδαλολογία και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σιωπήσει με «στημένες» προανακριτικές, κρύβοντας την ανικανότητα, τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα πραγματικά σκάνδαλα της κυβέρνησης.
Η ώρα της διάψευσης πλησιάζει.
* Βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Εβρου και αναπληρώτρια τομεάρχης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου