Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Δεν τους προλαβαίνουμε πια: Οκτώ (+1) γεγονότα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη By George Gougas






Η φράση «δεν τους προλαβαίνουμε» έχει αποκτήσει πλέον άλλη διάσταση στην Ελλάδα του Μητσοτάκη. Ακολουθούν οκτώ γεγονότα των τελευταίων ημερών, από κάθε είδους πεδίο της καθημερινότητας.

1.  Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης (που διαθέτει δεκάδες αυτοκίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων) 
πέτυχε κούρεμα των τραπεζικών δανείων του, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αποκαλύπτεται και άλλοι τρεις εφοπλιστές έχουν πετύχει κουρέματα δανείων που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια. Πριν απο μερικές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι και ο Πηλαδάκης πήρε και αυτός "κούρεμα" από την Πειραιώς.

2.  Κι επειδή κάπως πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα από τα "κουρέματα" οι τράπεζες, όπως αποκαλύφθηκε, έχουν υιοθετήσει την πρακτική να δεσμεύουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των προσφύγων, όταν λήγουν τα Δελτία Ασύλου τους. 

Η δέσμευση των λογαριασμών ισχύει μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους, η οποία συνήθως αργεί και λόγω της γραφειοκρατίας (η νωρίτερη έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2021). 

Κάποιοι απο αυτούς τους λογαριασμούς είναι μισθοδοσίας, καθώς ορισμένοι πρόσφυγες έχουν βρει δουλειά.

3.  Στην Κοζάνη έχει επέλθει γενικό λοκ ντάουν και ο νόμος που παροτρύνει τους πολίτες να αψηφούν τα υγειονομικά μέτρα είναι εν ισχύ. Αυτό δεν εμποδίζει:
-τον μητροπολίτη Κοζάνης να καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα,

- τον Νικ Χαρντ και τον Μιχάλη Χρυσοβορίδη να σφυρίζουν αδιάφορα.

4. Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» δίνει στις ασφαλιστικές εταιρείες το δικαίωμα να μπορούν να αυξάνουν ελεύθερα και κατά το δοκούν τα ασφάλιστρα στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας.

Μέχρι τώρα οι αυξήσεις στα παλιά, σταθερά συμβόλαια υγείας συνδέονταν με αντικειμενικούς παράγοντες. Από εδώ και στο εξής ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να αποδεχθεί την αυθαίρετη αύξηση -όποια και αν είναι αυτή και άσχετα απ’ το πόσα χρόνια είναι ενεργό το συμβόλαιο του- είτε να το διακόψει! Και τούτο καθώς η ρύθμιση αφορά το σύνολο των συμβάσεων ασφάλισης υγείας που έχουν καταρτισθεί έως σήμερα.

5. Ένα 14χρονο παιδί παραμένει επί τέσσερα μερόνυχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας βαρυνόμενο με κακουργήματα επειδή συμμετείχε σε πορείες. Μαζί με άλλα τέσσερα παραπέμπεται σε δίκη στο Αυτόφωρο. Την ίδια ώρα η κυρία Αδαμαντία ζητά αναστολή για όλους τους κατηγορούμενους, πλην Ρουπακιά!

6. Ο Γεραπετρίτης σε συνέντευξη παραδέχεται πως για την Ελλάδα κόκκινη γραμμή είναι τα 6 και όχι τα 12 ν.μ. Αυτό είναι σαφέστατα πλέον το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, για την οποία μας έχει μιλήσει εδώ και ενάμιση χρόνο ο "Νέστορας" της πολιτικής μας σκηνής, ο Σημίτης.

7. Στην Βουλή, ύστερα από ερώτηση του Βερναρδάκη, αποκαλύπτεται ότι εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για άνοιγμα των σχολείων με 25+ μαθητές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Αυτό επιβεβαιώνει όλους όσοι πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση κάνει τους κεφαλιού της και εξηγεί γιατί έχει εξαφανιστεί ο Σωτήρης Τσιόδρας από το προσκήνιο.

8. Δευτέρα βράδυ η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ανοίγουν τα γήπεδα σε ποσοστό 10%.
 Τρίτη πρωί με εντολή πρωθυπουργού (άλλης κυβέρνησης;) ανακοινώνεται ότι το μέτρο ανακαλείται.

8 (+1). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγει για τριήμερο στον Έβρο για να επιθεωρήσει το τείχος που στήνεται εκεί, προς αποτροπήν της καθόδου των μυρίων.
 Στο μεσοδιάστημα κάνει αναρρίχηση και βουτιές στις Βάθρες της Σαμοθράκης, πάντα με την υπέρκομψη Μαρέβα στο πλάι του. YOLO!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου