Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με το Wikipedia, «παραπληροφόρηση» είναι η μεταφορά διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών. Πιθανός σκοπός, είναι η παραπλάνηση του δέκτη προς εκπλήρωση προσωπικών σκοπιμοτήτων του παραπληροφορούντος, οπότε η παραπληροφόρηση είναι κακή πράξη. Αυτός που παραπληροφορεί, αν είναι η πηγή της πληροφορίας, έχει όλη την ευθύνη…».



Σύμφωνα με το Wikipedia, «παραπληροφόρηση» είναι η μεταφορά διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών.

Πιθανός σκοπός, είναι η παραπλάνηση του δέκτη προς εκπλήρωση προσωπικών σκοπιμοτήτων του παραπληροφορούντος, οπότε η παραπληροφόρηση είναι κακή πράξη. Αυτός που παραπληροφορεί, αν είναι η πηγή της πληροφορίας, έχει όλη την ευθύνη…».

Το σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιδοκιμάζει, τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας, για τα μέτρα στήριξης της εργασίας.

Ας τα δούμε ένα ένα προσεκτικά:

1.Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Η μείωση εισφορών κατά 3 μονάδες, θα προέλθει από τις εισφορές υπέρ τρίτων.
Ποιοι είναι οι τρίτοι;
Είναι ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ.

Εν μέσω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση μειώνει τις εισφορές, που προορίζονται να στηρίξουν τον ΟΑΕΔ και το ΕΣΥ.

Το κόστος είναι 800 εκατομμύρια ευρώ κατ έτος και μαζί με τα 250 εκατομμύρια που έχασε ο ΟΑΕΔ τον Ιούνιο, οι απώλειες θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ.

Από πού θα προέλθει άραγε η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανέργων με την πανδημία να κορυφώνεται, το Χειμώνα;
2. Ειδικό πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών σε 100.000 θέσεις εργασίας.

Σήμερα ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε έτερο πρόγραμμα απασχόλησης 9.200 επιδοτούμενων μακροχρόνια και μη, ανέργων.

Στην σχετική πρόσκληση που δημοσιεύεται υπάρχει όρος(μεταξύ άλλων απίθανων) για τις επιχειρήσεις, που θα προσλάβουν τους ανέργους, η επιχείρηση ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ!

Αλήθεια, πόσες επιχειρήσεις αφορά ένα τέτοιο αντίστοιχο πρόγραμμα σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης;
Σημασία δεν έχει πόσες θέσεις ανακοινώνονται αλλά πόσες καλύπτονται.
3. Labor Reform και Συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982

Αναμορφώνεται ο συνδικαλιστικός νόμος, με στόχο να περισταλούν, τα συλλογικά δικαιώματα(απεργία, άδειες κλπ). Η κυβέρνηση φοβάται κλίμα αντιδράσεων που θα ξεσπάσει και σπεύδει να θέσει σε ομηρία το δικαίωμα της απεργίας.
4. Αναδρομικά συνταξιούχων
Αφού η κυβέρνηση κούρεψε τα 2/3 των διεκδικήσεων των συνταξιούχων, αφού τους εξαίρεσε από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφού τους κρατάει σε ομηρία 4 ετών για να πάρουν τη σύνταξή τους, δίνει μερικά ψίχουλα για τις παράνομες περικοπές που η ίδια θέσπισε το 2012.
5. Παράταση επιδομάτων ανεργίας
Οι άνεργοι έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα νούμερα, ξεπερνώντας το 1,1 εκατομμύρια. Οι απώλειες στις θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι είναι -200.000
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων μόνο 170.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Συνεπώς για σχεδόν 1 εκατομμύριο ανέργους η κυβέρνηση δεν παρατείνει τίποτα.
6. Καταβολή δώρου Πάσχα στις επιχειρήσεις
Το δώρο είχε μετατεθεί για τις 30.6.2020 και 3 μήνες μετά δεν έχει καταβληθεί ακόμα η κρατική επιδότηση στις επιχειρήσεις. Σκεφτείτε τι θα συμβεί, αντίστοιχα με το πετσοκομμένο δώρο Χριστουγέννων των 534 ευρώ.
7.Εκκρεμείς Συντάξεις
Οι εκκρεμείς συντάξεις είχαν ήδη διπλασιαστεί σε νούμερα, από τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή προ πανδημίας.

Τώρα ξεπερνούν τις 300.000 και χθες για πρώτη φορά στην ιστορία ο e-ΕΦΚΑ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό τους, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο χρόνος αναμονής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεπερνά τα 2,5 χρόνια πια , όταν το 2016, ο χρόνος απονομής ήταν από 8-10 μήνες.
Όταν η κυβέρνηση παραπληροφορεί με τέτοιο τρόπο, η λέξη παραπληροφόρηση, δεν αρκεί για να περιγράψει το θράσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου